اسماعیل اکبری گفت: عزم ما برای حفظ منابع ملی و پیشگیری از تصرف و تغییر کاربری اراضی جدی‌تر از گذشته خواهد بود.

اسمعیل اکبری در جلسه پیش‌بینی و پیشگیری از گسترش بافت‌های ناکارآمد که با حضور نمایندگان مدیران و اداره کل پیشگیری از جرم قوه قضائیه و مجموعه‌های متولی در فارس، برگزار شد، تاکید کرد: عزم ما برای حفظ منابع ملی و پیشگیری از تصرف و تغییر کاربری اراضی جدی‌تر از گذشته خواهد بود.

او با اشاره به فعالیت‌های سازمان‌های مربوطه در زمینه ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها اظهار کرد: استان فارس همیشه در پیشگیری و کنترل جرائم خوب عمل کرده و تعامل خوبی بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس با سازمان‌های متولی اراضی در خصوص اجرای برنامه‌های مشترک وجود دارد.

اکبری گستردگی استان فارس و شهر شیراز در حوزه حاشینه نشینی و تغییر اراضی را موجب مشکلاتی دانست و افزود: گرانی و فقرمالی، مهاجرت و خشک سالی‌های چندساله، عدم جذب اعتبار کافی جهت برنامه‌های اشتغال زایی در شهرستان‌های کوچک و دور افتاده، وجود اتباع بیگانه ساماندهی نشده، اراضی بدون سند و حدنگاری نشده محدوده و حریم شهرها و افزایش فرهنگ باغ شهری از جمله دلایل مهم حاشینه نشینی تغییر کاربری اراضی در شیراز بوده است.

دبیر شورای پیشگیری از جرم استان فارس خواستار پیگیری مستمر سازمان‌های متولی در انجام وظایفشان نسبت به حفظ کاربری اراضی شد و اضافه کرد: سازمان‌ها می‌بایست با اداره کل ثبت اسناد و املاک جهت اجرای قانون حدنگار و تثبیت مالکیت‌ها و … همکاری بیشتری داشته باشند و برای پیشگیری از تغییر اراضی از فناوری‌های نوین استفاده کنند و در صورت نیاز سیستم کاری خود را اصلاح یا بروزرسانی کنند.

اکبری به اقدامات ثمربخش سازمان‌ها همچون استفاده از فناوری‌های نوین مانند ماهواره و پهباد، تهیه نقشه جامع شیراز و ایجاد گشت مشترک سازمان‌ها اشاره کرد و بیان کرد: به علت کمبود تجهیزات باید استفاده از اداوات سازمان‌های دولتی و نهاد‌های عمومی برای اجرای احکام تخریب و رفع تصرف اراضی تسهیل شود.

این مقام قضایی با پیشنهاد نقل و انتقال اراضی در روستا‌ها از طریق دفاتر اسناد رسمی جهت جلوگیری از خرد شدن زمین‌های کشاورزی، افزود: در شهر‌ها و روستا‌های دور افتاده و محروم جهت جلوگیری از مهاجرت و حاشینه نشینی، اشتغال زایی امری ضروری است که به این منظور می‌بایست اعتبارات بیشتری به این مناطق تعلق گیرد.

او همچنین به موضوع باغ شهر‌ها نیز گریزی داشت و گفت: تغییر کاربری اراضی و ایجاد باغ شهر‌ها از سر نیاز و فقر صورت نمی‌گیرد و متاسفانه در اکثر موارد عملی سودجویانه است که با اتحاد هرچه بیشتر دستگاه‌های مربوطه در استان و انجام اقداماتی مانند تشکیل گشت هم پوشان جدی‌تر از گذشته با زمین خواری و تغییر کاربری‌ها برخورد خواهیم کرد.

موسوی نماینده هیات اعزامی از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ضمن قدردانی از اقدامات خوب انجام گرفته توسط سازمان‌های عضو شورای پیشگیری استان فارس، بیان کرد: چالش‌ها و مشکلات مرتبط با اراضی چند وجهی و نیازمند توجه فرا قوه‌ای است که در این زمینه راه اندازی سامانه‌های نوین از جمله سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، می¬تواند بسیاری از مشکلات در این حوزه را رفع کند.

او افزود: حاشینه نشینی علی‌رغم اینکه خود تنها یک آسیب است، اما پدیدساز آسیب‌های دیگری نیز است که نیازمند توجه در مبدأ و مقصد مهاجرت است.

موسوی اظهار کرد: تمامی دستگاه‌های عضو شورای پیشگیری از جرم باید به منظور کسب نتیجه مطلوب نسبت به ایجاد ساز و کار‌هایی جهت هم افزایی و تعاملات بین بخشی و استفاده از قابلیت‌های هر سازمان اقدام کنند.

انتهای پیام/