نماینده شیراز با بیان اینکه بخشی از اقدامات ناامن سازی آمریکایی‌ها برای حفظ باقی مانده حیات ننگین خود در منطقه است، تصریح کرد: پشتیبانان داعش باید بپذیرند که به زباله دان تاریخ پیوسته اند و امکان ابراز وجود در منطقه را ندارند. دولت عراق هم باید حمایت بیشتری از نیروهای مردمی و گروه‌های وفادار به ملت عراق کند، حمایت و توجه بیشتر به نیروهای مردمی و مبارز به ویژه حشد الشعبی و گروه‌هایی که سالها برای امنیت عراق از جان خود گذشتند، موجب برچیده شدن چنین اقدامات می‌شود.

ابراهیم عزیزی، در توضیح چرایی تلاش آمریکایی‌ها برای ناامن سازی عراق و حمایت آنها از اقدامات تروریستی داعش در این کشور، گفت: همانطور که ملت بزرگ ایران و همه مسلمانان شاهد بودند به برکت تلاش‌های شجاعانه محور مقاومت و در رأس آنها شهید سلیمانی، پروژه (داعش) که سال‌ها نظام استکبار و سلطه بر روی آن سرمایه گذاری کردند مضمحل شد و شکست خورد و به عنوان یکی از پیروزی‌های بزرگ قرن می‌توان از آن یاد کرد.

رئیس کمیته امنیت مجلس شورای اسلامی، افزود: اهدافی که آمریکا، اسرائیل و هم پیمانانشان از تشکیل داعش دنبال می‌کردند، ابر پروژه‌ای برای مقابله با جبهه مقاومت و مردم مسلمان منطقه به ویژه مردم سوریه و عراق بود اما این پروژه و اقدامات وحشیانه آن با همه تجهیزات آمریکا، پشتیبانی‌های مالی عربستان، نقشه‌های اسرائیل و حمایت اروپایی‌ها منجر به فروپاشی این جریان ننگین تاریخ یعنی داعش شد.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس یازدهم ادامه داد: لذا به طور طبیعی در ادامه این اضمحلال، باقی مانده جرثومه ننگین فساد، سلسله اقداماتی از جمله اقدام تروریستی اخیر در بغداد را دنبال کردند. این اقدام داعش در ادامه تصمیم پارلمان عراق بود، تصمیمی که با شجاعت تمام بر خروج نیروهای آمریکایی از عراق تاکید کرد.

عزیزی ادامه داد: با توجه به اینکه دولت، مجلس و ملت عراق به ویژه گروه‌های وفادار به اسلام، همچنیان اصرار به خروج آمریکایی‌ها از عراق دارند، آمریکایی‌ها برای بقای سیاسی و تشکیلاتی خود دست به اقدامات انتحاری می‌زنند لذا این اقدامات در ادامه سلسله شکست‌های داعش است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخشی از اقدامات ناامن سازی آمریکایی‌ها برای حفظ باقی مانده حیات ننگین خود در منطقه است، تصریح کرد: پشتیبانان داعش باید بپذیرند که به زباله دان تاریخ پیوسته اند و امکان ابراز وجود در منطقه را ندارند. دولت عراق هم باید حمایت بیشتری از نیروهای مردمی و گروه‌های وفادار به ملت عراق کند، حمایت و توجه بیشتر به نیروهای مردمی و مبارز به ویژه حشد الشعبی و گروه‌هایی که سالها برای امنیت عراق از جان خود گذشتند، موجب برچیده شدن چنین اقدامات می‌شود.

وی با اشاره به اینکه داعش برای ظهور و معرفی باقی مانده حیات ننگین خود تلاش می‌کند، گفت: آمریکایی‌ها در پی مصوبه پارلمان عراق و با توجه به شرایط سخت داخلی این کشور، برای احیاء حیات سیاسی خود دنبال این هستند که با حمایت از داعش خود را در عراق زنده نگاه دارند و با پشتیبان مالی سعودی و حمایت تشکیلاتی صهیونیست‌ها اقدامات تروریستی را رقم بزنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: ما اقدامات داعش و آمریکایی‌ها را دارای بُرد عملیاتی نمی‌بینیم، این اقدامات از سر استیصال است و قطعا  حمایت دولت و مرجعیت عراق از مردم این کشور و مسلمانان موجب نابودی بقایای داعش در منطقه و خروج آمریکایی‌ها از این کشور می‎شود.

ابراهیم عزیزی با اشاره به اینکه رئیس جمهور فرانسه تاکید کرده پیش از بازگشت آمریکا به برجام ایران باید حسن نیت خود را ثابت کند، گفت: آن طرفی که باید حسن نیت خود را ثابت کند و اعتماد از دست رفته را به کشور ایران برگرداند کند آمریکایی ها و اروپایی ها هستند، دنیا شاهد و ناظر بوده و می دانند چه کسی پایبند بود و چه کسانی عهدشکن بوده و نقض پیمان کرده اند.

نماینده مردم شیراز در مجلس بیان کرد: ایران اسلامی بر اساس مبانی دینی و اعتقادی که بر سیاست داخلی و خارجیش حاکم است اساسا پیمان شکنی و عهد شکنی را نمی پذیرد و همیشه از این اتهام منزه بوده است، ما به دنیا درس وفاداری به پیمان ها را داده ایم در حالی که بسیاری از متون توافقات را قبول نداشتیم و برای منافع ملی سودمند نمی دانستیم اما چون نظام اسلامی متعهد است و در اصول ما نقض عهد پذیرفته نیست از این رو تا آخرین لحظه بر تعهدات ایستاده ایم.

وی ادامه داد: آنچه در میدان عمل شاهد بودیم این بود که آمریکا و اروپا به عهد خود وفا نکردند، تکلیف اروپایی ها مشخص است، معمولا از کدخدای خود یعنی آمریکا اذن می گیرند که به طور طبیعی چنین اختیاری به آنها داده نمی شود این در حالی است که ما اعتقاد داریم اگر سیاست های مستقلی پیش می گرفتند به این شرایط نمی افتادند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در جایگاهی نیست که برای ایران و نظام سیاسی اسلامی شروط و شروط تعیین کند.

عزیزی در این باره که فرانسوی ها گفته اند باید عربستان در توافق برجام حضور پیدا کند، بیان کرد: عربستان محلی از اعراب ندارد و در جایگاهی نیست که در توافق برجام ورود کند، به نظر می رسد آمریکایی ها و اروپایی ها نتوانسته اند هنوز از تحولات آمریکا و مشکلات حاکم بر اروپا درس درست بگیرند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه غربی ها اول مشکلات داخلی خود را حل کنند سپس برای سایر کشور ها خط و نشان بکشند، گفت: بهتر است آمریکا افتضاح سیاسی خود را جبران کنند و اگر قرار است کاری کند اعتماد از دست رفته مردم خود را احیا کنند.

رئیس کمیته امنیت مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از سوی دیگر انتظار می رود دستگاه دیپلماسی کشور مقتدرانه بر اصول و منافع ملی کشور ایستادگی کند و مانع هر گونه اظهارنظر های بی مورد شود، اگر قرار باشد کشور، ملت و دولتی خط و نشان بکشد یا شرط تعیین کند اول آنها نیستند بلکه ایران می تواند چنین کند چرا که با همه ضرر ها و مشکلات به تعهدات پایبند بوده است به نظر می رسد اظهارات مکرون بازی جدیدی است که اروپایی ها شروع کرده اند از این رو وزارت خارجه باید مقتدرانه مانع باج خواهی و زیاده خواهی طرفین برجام باشد.