مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز گفت: برداشت زعفران از صد هکتار زمین‌های زراعی این شهرستان آغاز شده است و تا یک‌ ماه ادامه دارد

به گزارش پایگاه خبری آینه فارس ، علیرضا بصیری با بیان اینکه متوسط برداشت این محصول در شرایط عادی ۶ کیلوگرم در هر هکتار است، افزود: متاسفانه امسال کاهش بارندگی و گرمای هوا در تابستان باعث ضعیف شدن پیازهای زعفران شده که کاهش ۶۰ درصدی عملکرد را به‌دنبال داشته است.
وی اظهارکرد: پیش بینی می شود در مجموع ۲۲۰ کیلوگرم زعفران با متوسط برداشت ۲٫۵ کیلوگرم در هکتار و ارزش اقتصادی حدود ۶۰ میلیارد ریال، از مزارع نی‌ریز برداشت شود که عمده آن در بخش پشتکوه (مشکان و دهچاه) این شهرستان واقع شده است.
بصیری تصریح‌کرد: تولید اقتصادی زعفران از سال سوم کشت پیاز آن آغاز می‌شود و برای پنج تا هفت سال متوالی ادامه دارد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز نبود صنایع بسته‌بندی را یکی از بزرگترین مشکلات زعفران‌کاران دانست.
این مقام مسئول ابرازکرد: زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنعت غذا، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.
بصیری در خصوص مرغوبیت زعفران نیز گفت: کُلاله مهم‌ترین قسمت گل زعفران است که از بخش‌های مختلف«نگین»، «سَرگل»، «پوشال» و «دسته» تشکیل شده است و مرغوبترین زعفران از «نگین» کلاله بدست می‌آید که سرخ‌ترین بخش آن می‌باشد.