معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: روش جایگزین کردن دریچه سه لختی، از مرحله ایده، طراحی، ساخت و اجرا به نام مرکز قلب شیراز و کشور ایران به ثبت جهانی می‌رسد.

مهرداد شریفی در خصوص این نوع عمل جراحی بیان کرد: اخیراً عمل جراحی پیچیده‌ای بر روی قلب یک نوجوان ۱۴ ساله توسط دکتر احمدعلی غفران که یکی از اساتید بنام ایران هستند انجام شد؛ این بیمار که دریچه سه لختی قلب خود را به دلیل عفونت به شکل کامل از دست داده بود و نیاز به جایگزینی دریچه داشت، تحت این عمل جراحی قرار گرفت و دکتر غفران با بهره‌گیری از قسمتی از قلب بیمار دریچه‌ای را طراحی و استفاده کردند و توانستند این عمل جراحی را با موفقیت به پایان برسانند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیماری که تحت این عمل جراحی قرار گرفت پیش از این اقدام دچار تنگ نفس شدید بود و توانی در بدنش وجود نداشت، اما در حال حاضر در وضعیت بسیار خوبی به سر می‌برد و توانسته است به زندگی عادی خود برگردد.

شریفی گفت: پیش از آنکه این جراحی با طراحی، ساخت و اجرای این دریچه جدید از بافت گوشت دهلیز خود بیمار انجام شود معمولاً چنین بیمارهایی را با قرار دادن دریچه مصنوعی به جای دریچه سه لختی قلبشان درمان می‌کردند که البته استفاده از دریچه مصنوعی و به کار بردن جسم خارجی در بدن بیمار عوارض بسیاری به دنبال داشت.

او یادآور شد: یکی از عوارض بسیار بدی که این بیماران پس از به کار بردن دریچه مصنوعی در قلبشان با آن رو به رو می‌شدند این بود که تا پایان عمر مجبور بودند از داروی ضد لخته استفاده کنند.

وی تاکید کرد: این تکنیک برای نخستین بار است که در دنیا به کار گرفته شده و تاکنون سابقه نداشته که از این روش برای جایگزینی دریچه سه لختی بیمار استفاده شود. البته سابقه داشته که از قسمت‌هایی از قلب، دریچه دیگری بسازند، اما طراحی و استفاده از دریچه سه لختی برای نخستین بار است که توسط دکتر غفران و به نام دانشگاه علوم پزشکی ثبت می‌شود.

شریفی گفت: انجام این کار ظرافت و استفاده از این روش تبحر خاصی می‌طلبد؛ این جراحی یک جراحی میکروسکوپی است و جای افتخار است که این عمل جراحی بزرگ در شهر شیراز انجام شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این تکنیک در مورد دریچه سه لختی قلب از مرحله ایده، طراحی، ساخت و اجرا به طور کامل به همت تیم جراحی قلب دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد و به نام مرکز قلب شیراز و کشور ایران به ثبت می‌رسد که جا دارد از پزشکان متخصص بیهوشی، دیگر همکاران در اتاق عمل و بخش‌های ویژه و همچنین اساتید گروه قلب اطفال دانشگاه تشکر و قدردانی ویژه‌ای داشته باشم.