با فراهم شدن امکان ثبت رأی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سامانه پارلیران، شمار نمایندگانی که آراء خود را شفاف کردند، به ۱۶۴ نفر رسید

فقط ۵ نماینده استان فارس داوطلب طرح شفافیت آرا شدند/ ۱۳ نماینده دیگر به شفافیت اعتقادی ندارند؟
به گزارش آینه فارس، اواسط تعطیلات نوروزی ۱۴۰۲، مالک شریعتی نماینده مردم تهران، از آغاز به کار سامانه شفافیت آراء نمایندگان در سایت پارلیران خبر داد و گفت: این سامانه به صورت آزمایشی و داوطلبانه فعالیت خود را آغاز کرده است.

سامانه‌ای که در مرحله اول ۷۹ نماینده مجلس شورای اسلامی، داوطلبانه رای خود را درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی در معرض دید وکلایشان گذاشتند؛ با انتشار این خبر در رسانه‌ها، در مرحله دوم ۴۳ نماینده و در مرحله سوم ۱۸ نماینده به این سامانه پیوستند و آراء خود را شفاف کردند.ودر مرحله چهارم ۲۴ نماینده دیگر مجلس شورای اسلامی آراء خود را شفاف کردندودر مجموع ۱۶۴نماینده آراء خود را شفاف کردند؛

اواخر سال ۱۳۹۸ بود که انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شد و می‌توان گفت یکی از شعارهای اصلی اکثر نمایندگانی که با رای مردم انتخاب شدند تصویب طرح شفافیت آرا بود.

بعد از نشستن منتخبان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بر روی صندلی‌های خود، طرح شفافیت آرا نیز به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و مطالبات مردم هر شهر تبدیل شد، با آغاز به کار مجلس یازدهم و در اولین جلسه صحن علنی، عده‌ای از نمایندگان از ارائه طرح جدید شفافیت آراء نمایندگان خبر دادند.

طرح جدید علاوه بر شفافیت آراء نمایندگان، الزاماتی در مورد شفافیت عملکرد آن‌ها نیز داشت و از این جهت، تصویب آن کمک قابل توجهی به ارتقای شفافیت می کرد و به موجب بند دوم این طرح، گزارش عملکرد ماهانه کمیسیون‌ها شفاف شده و به اطلاع مردم می رسید.

اما در بهمن‌ماه ۱۳۹۹ نمایندگان در نشست علنی مجلس شورای اسلامی، با ۱۵۳ رأی موافق، ۶۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر در جلسه با کلیات این طرح موافقت نکردند.

بعد از گیر و دارها و چالش‌های فراوان ، حال مجلس از راه‌اندازی آزمایشی سامانه شفافیت آرا نمایندگان خبر داد و آرا نمایندگانی که داوطلب شده‌اند به نمایش گذاشته شد، اما فقط نام پنج نفر از ۱۸ نماینده استان فارس در لیست و نمایندگان داوطلبان این امر مشاهده می‌شود.

از ۱۸ نماینده استان فارس تنها نام چهار نماینده جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت ارسنجان و پاسارگاد،جعفر قادری نماینده مردم شیراز و زرقان وروح الله نجابت نماینده شیراز و زرقان و حجت الله فیروزی نماینده فسا وعبدالعلی رحیمی مظفری نماینده کواروسروستان خرامه دیده میشود و سایرین تا این لحظه تمایلی به درج آرای خود بر همین چند طرح محدود نیز نداشته اند.

وعده تصویب طرح شفافیت آرا از شعارهای اصلی اکثر ۱۴ نماینده دیگر استان فارس در زمان تبلیغات انتخابات سال ۹۸ بود، حال چه شده این سامانه که می‌توانست محکی برای عمل به وعده‌های آنان باشد از سوی نمایندگان استان فارس استقبالی نشده است؟