سیمور هرش، روزنامه‌نگار تحقیقی بر این باور است، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین و مقامات ارشد او صدها میلیون دلار از مالیات‌دهندگان آمریکایی را خورده‌اند و فساد در اوکراین ممکن است برابر با آنچه در افغانستان دیده می‌شود باشد. به گزارش آرتی، هرش در مقاله جدیدی در ساب استک Substack با استناد به تخمین سیا مدعی […]

سیمور هرش، روزنامه‌نگار تحقیقی بر این باور است، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین و مقامات ارشد او صدها میلیون دلار از مالیات‌دهندگان آمریکایی را خورده‌اند و فساد در اوکراین ممکن است برابر با آنچه در افغانستان دیده می‌شود باشد.

به گزارش آرتی، هرش در مقاله جدیدی در ساب استک Substack با استناد به تخمین سیا مدعی شد که زلنسکی و همراهانش سال گذشته حداقل ۴۰۰ میلیون دلار از بودجه ایالات متحده برای خرید سوخت دیزل اختلاس کرده‌اند.

ظاهراً کی‌یف سوخت دیزلی را که برای جنگ ضروری است، از خود روسیه خریداری و در این فرآیند، مبالغ زیادی از بودجه ایالات متحده را که برای پرداخت سوخت اختصاص داده شده، صرف می‌کند. پیش از این، گزارش‌هایی مبنی بر اینکه چگونه فرآورده‌های نفتی منشأ روسیه از طریق بلغارستان و لتونی به اوکراین راه یافته بودند، منتشر شده بود. طرح مربوط به کشور بالتیک ـ که مفصل توسط برنامه تلویزیونی لتونی Neka Personiga گزارش شد ـ ممکن است تحریم‌های ضد روسیه اتحادیه اروپا را نقض کرده باشد.

هرش، سطح فساد در اوکراین را با آنچه در افغانستان دیده می‌شد، زمانی که یک دولت تحت حمایت ایالات متحده در کابل مسئول بود، مقایسه کرده است. به گفته منابع وی، وزارتخانه‌ها در کی‌یف برای ایجاد شرکت‌هایی به منظور صادرات سلاح و مهمات رقابت می‌کنند و مقامات مربوطه از رشوه‌ها سود می‌برند.

در همین حال، دولت آمریکا اعلام کرده است که هیچ مدرکی مبنی بر انتقال تسلیحات غربی در اوکراین به جاهای دیگر ندیده است. هرش به نقل از یک منبع اطلاعاتی به دیدار ماه ژانویه بین زلنسکی و ویلیام برنز، رئیس سیا اشاره کرد. ظاهراً این مقام آمریکایی، فهرستی متشکل از ۳۵ ژنرال و وزیری را ارائه کرده که سیا به عنوان فاسد شناخته است. این منبع توضیح داد که مقامات ارشد اوکراینی همچنین شکایت کردند که زلنسکی «سهم بیشتری از پول را نسبت به ژنرال‌ها می‌برده است» و این دیدار را با صحنه‌ای از یک فیلم اوباش دهه ۱۹۵۰ مقایسه کرد.

هرش ادعا می کند که پاسخ رهبر اوکراین، اخراج کارکنان کابینه وزیران، ادارات منطقه‌ای و سایر بخش‌های دولت اوکراین بود.

کی‌یف مدعی شد، این اقدام بخشی از استراتژی مبارزه با فساد است. الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع، که در یک رسوایی بر سر خرید مواد غذایی گران قیمت برای سربازان گرفتار شده بود، در آن زمان به طور گسترده انتظار می رفت که برکنار شود، اما او از پاکسازی جان سالم به در برد.

منابع هرش، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی را مقصر بحران جاری در دولت ایالات متحده می‌دانند که ظاهراً از اختلاف بین کاخ سفید و جامعه اطلاعاتی رنج می‌برد. به گفته این منابع، این دو مقام ارشد سیاست خارجی در مورد مناقشه اوکراین “ایدئولوژی سخت و فقدان مهارت سیاسی” را نشان داده‌اند.

هشدار روسیه به شهروندانش برای سفر به کشورهای غیر دوست

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه چهارشنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد: واشنگتن یک تعقیب تمام‌عیار علیه روس‌های ساکن آمریکا و کشورهای ثالث یا روس‌هایی که موقتا در آنجا هستند، آغاز کرده است.

وی ادامه داد: درخواست آنتونی بلینکن، وزیر خارجه و سایر مقام‌های آمریکایی از شهروندان خود برای خروج فوری از روسیه، اقدامی «ریاکارانه و شک‌برانگیز» است.

زاخارووا گفت که این مساله شامل افراد دیگری نیز می‌شود که «نهادهای اطلاعاتی و آژانس‌های مجری قانون آمریکا علیه آنها ادعاهایی مطرح کرده‌اند.»

سفارت آمریکا در مسکو مهر ماه گذشته با صدور بیانیه هشدارآمیزی از شهروندان آمریکایی خواست بی‌درنگ روسیه را ترک کنند.

در همان هنگام، بلغارستان و لهستان به شهروندان خود توصیه کردند که امکان خروج فوری از روسیه را در نظر بگیرند و از سفر به این کشور خودداری کنند.