طبق سنت رایج در سال‌های قبل، هزاران نفر از مردم قم در سالگرد قیام تاریخی ۱۹ دی ۱۳۵۶ در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر انقلاب دیدار کردند.

در چهل و ششمین سالگرد قیام تاریخی ۱۹ دی ۱۳۵۶، هزاران نفر از اقشار مختلف مردم قم طبق سنت مرسوم سالهای قبل در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.

قیام مردم قم در اعتراض به انتشار مقاله «ایران و استعمار سرخ و سیاه» در روزنامه اطلاعات که در بخشی از آن مطالبی علیه امام خمینی (ره) بیان شده بود از ۱۸ دی ۱۳۵۶ آغاز و تا ۲۰ دی به طول انجامید و اوج آن در ۱۹ دی بود. از قیام ۱۹ دی به عنوان نقطه شروع سلسه حرکت‌های اعتراض‌آمیز مردم علیه سلطنت پهلوی یاد می‌شود که در نهایت منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.

نکته قابل توجه در دیدار امروز این بود که اثر جدید «حسن روح‌الامین» از ریحانه سلطانی‌نژاد دخترک ۱۸ ماهه‌ای که همراه با مادر و ۶ نفر دیگر از اعضای خانواده‌اش در حادثه تروریستی مسیر گلزار شهدای کرمان به شهادت رسید و در فضای مجازی به «دختر کاپشن صورتی با گوشواره قلبی» معروف شد نیز در جریان دیدار رهبر انقلاب با مردم قم در حسینیه امام خمینی(ره) نصب شده بود.

لحظه ورود رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی (ره)

 

نقش مردم در حوادث بزرگ را نباید فراموش کرد
رهبر انقلاب در دیدار امروز با مردم قم با تاکید بر قدرت نقش‌آفرینی مردم تصریح کردند: قدرت نقش‌آفرینی مردم در حوادث بزرگ را ما نباید فراموش کنیم. این را در زندگی خودمان تجربه کردیم، هم خودمان باید فراموش نکنیم، هم این تجربه را به دیگران منعکس کنیم. امروز غزه را ملاحظه کنید. نقش‌آفرینی حضور مردم و ایستادگی مردم در یک حادثه عظیم، یعنی یک گروه کوچک، یک مردم محدود، مثلاً دو میلیون جمعیت من‌باب مثال در یک وجب زمین، آمریکای با آن عظمت را و رژیم صهیونیستی آویزان به آمریکا را عاجز کرده. قدرت حضور مردم یعنی این.

ایشان ادامه دادند: حادثه قم یک حادثه‌ای است به مراتب از این بالاتر. چرا؟ برای خاطر اینکه در روز نوزدهم دی مردم قم آمدند در خیابان، شهید هم دادند، کتک هم خوردند، عده‌ای هم زندان رفتند، اما سرآغاز یک جریانی شدند که آن جریان توانست یک رژیم وابسته‌ی مستکبر ظالم مسلّط بر این کشور را در طول مدت حدود یک سال سرنگون کند.

سرود جمعی مردم قم در دیدار با رهبر انقلاب

امام به مردم یاد داد باید در میدان حضور داشته باشند
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه فرمودند: این را امام یاد داد به ما. نشان داد به مردم، یاد داد به مردم، که حضور آن‌ها در صحنه معجزه آفرین است. امام سال ۴۱ و ۴۲ با عمل، با حرف، با منطق، با استدلال این را به همه‌ی ملت ایران نشان داد. فهماند به آن‌ها که اگر میخواهند پیش بروند، اگر میخواهند به نتایجی که مطلوب آنهاست برسند باید در میدان حضور داشته باشند. عقب کشیدن، به این و آن اتکا کردن، کنج عزلت گزیدن، این فایده ندارد، باید بیایند وسط میدان. خودش هم آمد وسط میدان. امام به جای نشست و برخاست کردن با احزاب و گروه‌ها و جریان‌های سیاسی و شخصیت‌های سیاسی معروفِ پرمدعا که بودند در آن زمان، به جای نشستن با آنها، آمد با مردم نشست.

تکیه‌ی حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) در فرمان خود به مالک اشتر هم این است که به توده‌ی مردم تکیه کنید. به توده‌ی مردم. وقتی یک رئیس‌جمهوری با توده‌ی مردم انس می‌گیرد، حرف می‌زند، کار می‌کند بین آنها، میرود در دل مردم، یک عده‌ای از آنجا بلند می‌شوند می‌گویند این پوپولیسم است. اهانت می‌کنند. نه، این مردم‌داری است. این نشان گرفتن نقطه‌ی اصلی است. توده‌ی مردم همه‌کاره‌اند.

بر سرکوب عوامل واقعی و پشت پرده حادثه تروریستی کرمان اصرار داریم
رهبر معظم انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان با اندوهبار خواندن حادثه تروریستی اخیر در کرمان در سالگرد گرامیداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفتند: در این قضیه اندوهبار و فاجعه‌بار که در کرمان اتفاق افتاد و ملت را به معنای واقعی کلمه مصیبت‌زده کرد ما اصرار نداریم که این و آن را متهم کنیم اما اصرار داریم که عوامل واقعی و پشت‌پرده‌ی این حادثه را پیدا کنیم و آنها را سرکوب کنیم. انشالله که مسئولان محترم که به طور جدی در تلاشند و خوب کار کردند، بتوانند آنها را به سزای اعمالشان برسانند.

ایشان در ادامه، حضور مردم در سالگرد شهادت سردار سلیمانی را نشانگر آمادگی مردم دانستند و فرمودند: مردم آماده‌اند. دلیلش چیست؟ دلیلش همین اجتماع عظیم مردم در سال چهارم شهادت سلیمانی است. این یکی از ادلّه‌اش است. حضور مردم در بیست و دوم بهمن‌ها. حضور مردم در جمعه‌ی آخر ماه رمضان‌ها. حضور مردم در نهم دی‌ها. حضور مردم در ایام‌اللّه گوناگون. و حالا حضور مردم در سالگرد شهادت شهید سلیمانی. مردم راه می‌افتد از راه‌های دور میروند مزارش را زیارت کنند این اتفاق فاجعه‌بار و اندوهبار هم می‌افتد، باز فردا مردم اجتماع‌شان با همان شدّت با همان قدرت با همان انگیزه ادامه دارد. پس مردم آماده‌اند. ما هستیم باید سازماندهی کنیم باید کمک کنیم؛ باید راه را باز کنیم باید زمینه‌سازی کنیم.

رهبر انقلاب اضافه کردند: خیلی از کارها می‌خواستند بکنند شبیه همین فاجعه‌ای که در کرمان ایجاد کردند. اما مردم ملتفت شدند، توجه کردند، دستگاه‌ها متوجه شدند پیشگیری کردند. شاید بشود گفت ده‌ها برابر آن چه که اتفاق می‌افتد دشمن میخواهد انجام بدهد و خنثی میشود. خیلی‌هایش به کمک مردم است.

عده‌ای با محاسبات غلط چهره رژیم پهلوی را تطهیر می‌کنند
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس با اشاره به حوادث انقلاب تصریح کردند: آن رژیمی که در ۲۲ بهمن به دست مردم ایران ازاله شد و از این خاک پاک، از این کشور خدایی بیرون رانده شد، یک رژیم وابسته و کودتایی بود. یک عده‌ای امروز نمی‌خواهند این را بعد از چهل سال باور کنند. آمریکایی‌ها و دور و بری‌های آمریکایی‌ها و وابستگان به آمریکایی‌ها هم با ساده‌دلی تمام، عجیب است، سیاستمدارند، دیپلماتند اما در این قضیه نهایت ساده‌اندیشی را دارند به کار میبرند. با محاسبه‌ی غلط، دارند دوباره توجیه میکنند چهره‌ رژیمی را که چهل سال قبل، ۴۵ سال قبل با لگد مردم از این کشور رانده شده، بیرون افتاده شده.

سیاست دشمن خارج کردن مردم از صحنه است
ایشان در ادمه با بیان اینکه “ایجاد دوقطبی در جامعه از اهداف دشمن و مخالفان ملت ایران است” فرمودند: سیاست راهبردی امام آوردن مردم به صحنه بود و سیاست راهبردی دشمن خارج کردن مردم از صحنه است و شرکت نکردن در انتخابات همان سیاست راهبردی دشمن است. علت پیشرفت و عزت‌یابی و مطرح‌شدن ایران به عنوان یک قدرت شاخص در این منطقه، علت پیداشدن این همه عمق راهبردی برای کشور، این نیروهای مقاومت در سراسر منطقه، عمق راهبردی نظام جمهوری اسلامی‌اند؛ علت همه‌ی اینها حضور مردم ایران در صحنه است. آنجایی که توانسته‌اند مانع از حضور مردم در صحنه بشوند، دشمن پیروز شده. در خیلی از بخش‌های اقتصادی همین جور است. ما سیاستهای اصل ۴۴ را ابلاغ کردیم به فلان دولت، مدام سفارش کردیم. چند مورد کردند، از چند مورد نصفش فاسد از آب درآمد. مشکل اقتصادی این جوری درست می‌شود دیگر.

رهبر انقلاب ادامه دادند: یکی از کارهایشان برای خارج کردن مردم از صحنه مأیوس کردن از آینده است. شما ببینید چقدر در این رسانه‌های وابسته‌ی به دشمن، مردم را از آینده مأیوس می‌کنند. حضور در فعالیتهای سیاسی چه فایده دارد؟ حضور در انتخابات چه فایده دارد؟ این را ترویج می‌کنند، رویش کار می‌کنند. به رخ کشیدن کمبودها و سختی‌ها در امور اقتصادی. خب بله ضعفهای گوناگونی بوده، ادامه پیدا کرده، وجود دارد. درحالی‌که اگر در یک موردی دقت بشود، تحقیق بشود بیشتر این ضعفهای اقتصادی هم به خاطر عدم حضور مردم است.

جنایت رژیم صهیونیستی در تاریخ خواهد ماند حتی بعد از آن که این رژیم نابود شد
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانشان، پیش‌بینی‌ها درباره پیروزی مقاومت فلسطین در برابر صهیونیست‌ها را نیز در شرف تحقق عنوان کردند و گفتند: در مسئله غزه پیش‌بینی‌ها دارد به تدریج خودش را کاملاً نشان میدهد. از اول پیش‌بینی روشن‌بینان دنیا، چه اینجا و چه جاهای دیگر این بود که در این قضیه آنی که پیروز خواهد شد، مقاومت فلسطین است و آنی که شکست خواهد خورد، رژیم خبیث ملعون صهیونیست است. سه ماه است رژیم صهیونیستی دارد جنایت میکند. اولاً آن جنایتها در تاریخ خواهند ماند. حتی بعد از آنی که رژیم صهیونیستی زائل شد و نابود شد و به توفیق الهی از روی زمین پاک شد، این جنایتها فراموش نمی‌شود. در کتابها خواهند نوشت که یک روزی در این منطقه یک جماعتی به حکومت رسیدند و این جور جنایت کردند. در طول چند هفته چند هزار کودک و زن را کشتند.

ایشان ادامه دادند: و همه خواهند فهمید که صبر مردم و ایستادگی مقاومت فلسطینی این رژیم را وادار به عقب‌نشینی کرد. خب، رژیم صهیونیستی بعد از این قریب صد روز جنایتی که دارد انجام میدهد، به هیچ کدام از هدفهایش نرسیده. شکست یعنی چه؟ شکست یعنی همین. گفت حماس را از بین میبریم، نتوانستند. گفت مردم غزه را منتقل میکنیم، نتوانستند. گفت جلوی اقدامات مقاومت را میگیریم، نتوانستند. مقاومت زنده، سرحال، آماده، آن رژیم، خسته، سرافکنده، پشیمان و داغ باطله‌ی جنایتکار به پیشانی‌اش خورده. این وضعی است که امروز وجود دارد. این عبرت است.