مدیرکل مرکزاسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور گفت: دیجیتال سازی کتاب‌ها و اسناد خطی و چاپ سنگی این مرکز انجام شده و تا پایان سال بخش زیادی از آن به انجام می‌رسد.

روح‌الله منوچهری مدیرکل مرکزاسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور امروز شنبه ۲۱ مردادماه اظهار کرد: ۶۷۸ نسخه خطی و ۱۳۴ نسخه چاپ سنگی در مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور نگهداری می‌شود که بر اساس برنامه ریزی‌ها نسخ چاپ سنگی تا پایان امسال دیجیتال سازی می‌شود.

او اضافه کرد: قدیمی‌ترین نسخه خطی موجود در این مرکز نسخه‌ای از دیوان حافظ است که کمتر از ۱۰۰ سال پس از فوت او نگاشته شده است.

منوچهری افزود: هم اکنون ۴۸۲ نسخه سند چاپ سربی، ۲ هزار و ۵۰۰ نسخه اسناد و کتاب در آرشیو مبادله و اهدا، ۵ هزار نسخه تالار تخصصی فارس شناسی، ۶۴ هزار نسخه منابع مخزن کتابخانه عمومی، هزار و ۴۳۰ پایان نامه و ۵ هزار و ۱۱۱ پی آیند در مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور موجود است.

راه‌اندازی پژوهش سرا در مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب کشور

مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور ادامه داد: هم اکنون ۳۵۶ هزار و ۸۹۴ پرونده اسناد آرشیوی این مرکز قابل ارائه به پژوهشگران است که ۲۰ میلیون برگ سند را شامل می‌شود.

او اضافه کرد: علاوه بر این ۲۴ هزار و ۱۱ پرونده نیز در انتظار فهرست نویسی است.

منوچهری بیان کرد: اتاق‌هایی در تالار فارس شناسی مرکز اسناد بازسازی، آماده سازی و تبدیل به پژوهش سرا شد تا در اختیار پژوهشگران و اساتید پیشکسوت قرار گیرد.

مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور ادامه داد: این فضا در اختیار پژوهشگرانی قرار می‌گیرد که پژهشی را به صورت عام‌المنفعه درباره تاریخ و فرهنگ شهر انجام دهند و فعالیت او دارای خروجی باشد.

او با اشاره به راه اندازی کافه کتاب در مرکز اسناد و کتابخانه عمومی منطقه جنوب کشور، گفت: این فضا در جهت رفاه حال پژوهشگران و مراجعان به این مرکز آغاز به کار کرد.

جذب ۱۱۲ سند اهدایی و راه اندازی مجمع خیرین میراث مکتوب

مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور گفت: امسال ۱۱۲ سند اهدایی در این مرکز جذب شده است.

او افزود: مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور آمادگی دارد تا اسناد دارای ارزش تاریخی در دست مردم فارس و کهکیلویه و بویر احمد را در قالب اهدایی، فروش سند یا امانت پذیرش و نگهداری کند.

منوچهری اظهار کرد: بسیاری اسناد موجود از ۴۰ سال پیش دیگر ارزش جاری برای مردم ندارد، اما می‌تواند برای پژوهشگران استان و کشور دارای اهمیت باشد، و اسناد اهدا شده ثبت ملی می‌شود که امکان تغییر و جابجایی آن وجود ندارد.

او با اشاره به تفاهم مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور برای راه‌اندازی انجمن خیرین میراث مکتوب، افزود: در گام نخست این مرکز اسناد تهیه تاریخ شفاهی خیرین فارس را آغاز کرده و مصاحبه‌ها در حال انجام است.

مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور افزود: از ظرفیت خیرین فارس غیر از بحث مالی برای رایزنی، ایده و فکر جهت جذب اسناد دارای ارزش موجود در خانه‌ها استفاده می‌شود.

ارسال ۵۰ تن اسناد بایگانی ادارات

منوچهری بیان کرد: مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور اسناد بایگانی درمانگاه‌ها، دادگاه‌ها، فرمانداری‌ها و دستگاه‌های دولتی غیر از بانک‌ها را بررسی و اسناد دارای ارزش را فهرست نویسی، آماده سازی و نگهداری می‌کند.

او با بیان اینکه دیگر اسناد مجوز امحا دریافت می‌کنند، ادامه داد: در ۶ ماه گذشته حدود ۵۰ تن از این اسناد از ادارات فارس ارسال شده است.

مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور از رسانه‌ها خواست تا ظرفیت ۲۴ هزار نسخه‌ای کتاب کودک و نوجوان مرکز اسناد کشور که به صورت آنلاین فعال است را به خانواده‌های فارس معرفی کنند.

منوچهری افزود: دسترسی به این گنجینه بی نظیر در سامانه مرکز اسناد برای همگان قابل دسترسی است.

او ادامه داد: شرایط برای استفاده مردم شیراز از سالن‌های مطالعه این مرکز تسهیل شده اکنون افراد دارای مدرک کارشناسی و بیش از آن می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند، این در حالی است که عضویت کماکان برای دانش آموخته‌های کارشناسی ارشد و بالاتر و ۱۴ دسته ابلاغی مانند مخترعان و دارندگان مقالات علمی معتبر فراهم است.