رئیس سازمان آرامستان‌های شهرداری شیراز از تعطیلی تغسیل و تدفین اموات در دارالرحمه شیراز تا پایان امسال خبر داد.

غلامرضا شریف گفت: در حال حاضر ۴۶ آرامستان ثبت شده در شیراز وجود دارد که از این تعداد ۳۳ آرامستان از جمله ارامستان‌های محله‌ای هنوز فعال هستند.

او به تکمیل ظرفیت دارالرحمه شیراز بعنوان بزرگترین آرامستان این کلانشهر اشاره و گفت: امروز در معابر دارالرحمه نیز شاهد دفن متوفیان در قبر‌های چند طبقه هستیم که با توجه به تکمیل ظرفیت، اجازه دفن امورات در معابر دارالرحمه را نمی‌دهیم چرا که با بسته شدن مسیر‌های دسترسی، تردد خانواده‌های متوفیان و افراد کم توان برای زیارت قبور با مشکل مواجه میشود.

شریف به ظرفیت‌های آرامستان بهشت احمدی و مساحت صد هکتاری سایت فضای سبز اشاره و گفت: با توجه به نیاز شهر در حال حاضر سایت آرامستان بهشت احمدی با ۴۶۶هکتار وسعت آماده انتقال و افن اموات است تا کنون ۸ هزار مورد از اموات در این آرامستان دفن شده اند.

او در خصوص ظرفیت این آرامستان نیز گفت: آغاز دفن امواات در ارامستان دارالرحمه شیراز با ۴۲ هکتار وسعت از سال ۴۶ دفن آغاز شد و تا به امروز به مدت ۵۴ سال در حال خدمات رسانی به شهروندان و دفن اموات است.

ریس سازمان آرامستان‌ها با بیان اینکه آرامستان بهشت احمدی مجهز به بهترین امکانات مورد نیاز است از جمله بزرگترین سردخانه کشور و مجهز به سنسور است، گفت: مجهز بودن به سنسورمعنی آن است که ابتدا اموات به سرخانه اولیه منتقل میشوند که در صورت داشتن علایم حیاتی به سرعت مسولین سایت اطلاع دااه می‌شود، همچنین غسالخانه مدرن، محل برگزاری نماز و سایر بخش‌های مورد نیاز از جمله امکانات این سایت است که آماده خدمات دهی است.

شریف گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های این سایت استفاده از تکنولوژی روز است که در آینده نزدیک و حتی نزدیکان افراد می‌توانند از راه دور و از طریق شبکه مجازی در مراسم حضور داشته باشند.

به گفته او، پایانه حمل متوفیان، ایستگا‌های رفاهی، ایجاد خط اتوبوس از پایانه شهرک سعدی تا آرامستان از دیگر امکانات آرامستان بهشت احمدی است.

این مقام مسئول شهری به آغاز روزشمار تعطیلی ارائه خدمات در دارالرحمه شیراز اشاره و گفت: با توجه به تکمیل ظرفیت دارالرحمه و‌ آغاز فرایند انتقال به آرامستان جدید از ۲۹ اسفند همه خدمات تغسیل و تکفین در دارالرحمه مگر در شرایط بحرانی تعطیل میشود و دیگر اجازه دفن در معابر عمومی این آرامستان‌ها را را نمی‌دهیم.

او از در نظرگرفتن قطعه شهدا و دفن دو شهید گمنام در آرامستان بهشت احمدی خبر داد و گفت: تا آخر فروردین طبقه اول قبور در ارمستان بهشت احمدی رایگان است، اما بعد از این زمان باید برای خرید قبور هزینه پرداخت کرد.

شریف همچنین از کاشت درختان در محوطه فضای سبز سایت بهشت احمدی نیز به یاد اموات توسط بازماندگان سخن گفت و افزود: کاشت درخت و درخچه در بخش فضای سبز سایت مجاز است.

او گفت: هزینه ساخت هر قبر دو طبقه توسط پیمانکار ۶ میلیون و ۶۰۰ هزاررتومان پای شهرداری آب می‌خورد.

شریف از تکمیل لایحه ساماندهی آرامستان‌های محله‌ای وبررسی آن در کمیسیون خدمات شهری خبر داد و گفت: همه آرامستان‌های محلی دارای هیات امنا هستند و تصمیم‌ها بصورت هیت امنایی گرفته می‌شوذ تصویب سریعتر این لایحه به نفع شهر است.

او همچنین از اختصاص بن بست شماره چهار آرامستان دارالسلام (فضای خالی بین دو آرامستان) را به عنوان «باغ مزار مشاهیر و مفاخر شیراز» خبر داد و گفت: طبق تصویب این طرح در شورای شهر و خاکسپاری بر مبنای آیین‌نامه باغ مزار مشاهیر و مفاخر شیراز در این مکان انجام پذیرد.

شریف از نیک اندیشانی سخن گفت که با اختصاص مبالغی هزینه کفن یا خرید قبر افراد بی بضاعت را متقبل میشوند وبه عنوان مثال یکی از خیرین هزینه ۱۵۰کفن را که بازماندگان ان‌ها توانایی مالی نداشتند را متقبل شده است.