در بسته خبری امروز تیتر‌هایی مانند کعبی، نماینده مجلس خبرگان: نظام اسلامی به هیچ وجه از مساله حجاب کوتاه نمی‌آید / دستاورد اقتصادی حاکمیت یکدست، دلار ۴۰ هزار تومانی و سقوط ارزش پول ملی است /توئیت دستیار امیرعبداللهیان درباره جام جهانی؛ متاسفانه ما بازنده شدیم! /ادعای آسوشیتدپرس درباره علت توقف مذاکرات ایران و عربستان ... را می‌خوانید.

عضو کارگروه محتوای مجرمانه رایانه‌ای: قصد اینستاگرام و واتساپ این بود که در کشور، کشت و کشتار راه بیفتد
مهدی باقری، عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای، با تاکید بر اینکه قصد اداره کنندگان اینستاگرام و واتساپ این بود که در کشور اغتشاش شود و ناامنی و نا آرامی و کشت و کشتار راه بیفتد، اظهار کرد: به عنوان یک شهروند ایرانی، معتقدم اگر این دو نرم افزار متنبه شده باشند و بخواهند به کشور بیایند و قانونی در کشور ما فعالیت کنند، نخست باید تمام خسارات را پرداخت کنند، چون آنها در اتفاقات اخیر هم مشارکت و هم معاونت داشتند و باید طبق قوانین بین‌المللی خسارت بدهند.

جانشین فرمانده کل سپاه: دشمن حجاب را هدف گرفته و خط مقدم جنگ در دست بانوان است
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: بنای جهاد را ولی خدا، امام خمینی (ره) گذاشتند و خدا به کلام ولی خود اثر وضعی می‌دهد؛ مثل سپاه که امروز موفقیت‌های زیادی دارد و این اثر وضعی کلام امام است که سپاه را هم بنیان نهادند. سپاه در همه ابعاد جلو رفته است مانند: قرارگاه خاتم، قرارگاه امام حسن (ع) و وی بیان داشت: اکنون بنادر مهم در جنوب کشور ساخت مجموعه‌های سپاه است و بیش از دو‌هزار مجموعه جهادی وجود دارد که از فعالیت‌های آنها آب‌رسانی به روستاهای محروم است.

سردار فدوی گفت: خیر این فعالیت‌ها اول هم به خود کسانی می‌رسد که برای خدا کار می‌کنند و ما باید همواره به دنبال کارهای جهادی بیشتری باشیم. اگر کسی برای خدا کار می‌کند، سر سوزنی نباید کم بگذارد. وی ادامه داد: جنگی الان جاری است که خط مقدمش دست خانم‌هاست. در این جنگ زن‌ها محور هستند و دشمنان به ارزش‌هایی چون حجاب هجمه وارد کرده‌اند. این خباثت از شیطان است و آمریکایی‌ها از او تبعیت می‌کنند. جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: این جنگ، جهاد خانم‌هاست. زن‌هایی که اگر بخواهند کاری انجام دهند به درستی به سرانجام خواهند رساند؛ جنگی که بسیار بد و سخت هم هست.

 

کعبی، نماینده مجلس خبرگان: نظام اسلامی به هیچ وجه از مساله حجاب کوتاه نمی‌آید
عباس کعبی، نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در جلسه سخنرانی جهاد تبیین شهرستان بندر امام خمینی(ره) با اشاره به بحث حجاب و عفاف و سیاست‌های نظام در این‌ باره گفت: حجاب و عفاف خط قرمز نظام اسلامی است، زیرا حجاب از ضروریات دین اسلام است و نظام اسلامی به هیچ وجه از حجاب و عفاف و غیرت زن ایرانی کوتاه نمی‌آید. عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: برنامه نظام اسلامی برای حجاب و عفاف این است که به لطف الهی نهادهایی مشخص با قاطعیت براساس مصوبات مراجع عالی نظام، قانون حجاب و عفاف را در کشور اجرایی و عملیاتی خواهند کرد.

دستاورد اقتصادی حاکمیت یکدست، دلار ۴۰ هزار تومانی و سقوط ارزش پول ملی است
ناصر قوامی نماینده مجلس ششم نوشت: شرایط جامعه به گونه‌ای است که به جهت برخی عملکرد‌های نامطلوب شاهد بروز نارضایتی‌هایی در جامعه هستیم که طی چند ماه گذشته در قالب اعتراض خود را نشان داده است. اگر نگاهی به شرایط اقتصادی جامعه طی شش ماه گذشته بیندازیم، چیزی حدود ۵۰ درصد ارزش پول ملی سقوط کرده، به طوری که امروز قیمت دلار ۴۰ هزار تومان است و این برای اقتصاد کشور و مردم فاجعه است.

توئیت دستیار امیرعبداللهیان درباره جام جهانی؛ متاسفانه ما بازنده شدیم!
یک دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران معتقد است که در جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در قطر متاسفانه ما بازنده شدیم؛ نه بازنده بازی بلکه بازنده عرصه تاریخ و اخلاق به عنوان ملتی با تاریخی ۷۰۰۰ ساله که دچار گمگشتگی خویشتن شد. سید رسول موسوی، دستیار وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در صفحه توییتر خود در این ارتباط نوشت :«آرژانتین قهرمان فوتبال جهان شد. جام جهانی۲۰۲۲ فقط یک برنده نداشت. قطر بخاطر میزبانی خوب، مراکش بخاطر احساسات خوب وکرواسی بخاطر بازی‌ خوب هم برنده بودند. متاسفانه ما بازنده شدیم؛ نه بازنده بازی بلکه بازنده عرصه تاریخ و اخلاق به عنوان ملتی با تاریخی ۷۰۰۰ ساله که دچار گمگشتگی خویشتن شد.»

 

حاجی دلیگانی: طبق اعلام دولت، برنامه هفتم به سال بعد موکول می‌شود
یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت که طبق اعلام دولت، ابتدا لایحه بودجه ۱۴۰۲ به مجلس تقدیم شده و برنامه هفتم به سال بعد موکول می‌شود. حسینعلی حاجی دلیگانی در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت ارائه لوایح برنامه هفتم توسعه و بودجه ۱۴۰۲ به مجلس اظهار کرد: چهارشنبه هفته گذشته از سوی دولت اعلام شد که بنا دارد ابتدا لایحه بودجه سال آینده را به مجلس تقدیم کند. در اول این لایحه نیز تبصره‌ای آورده که تا زمان تهیه، تصویب و نهایی شدن لایحه برنامه هفتم، قانون برنامه ششم اعتبار داشته و بعد از آن برنامه هفتم لازم الاجراست.وی ادامه داد: این نظر دولت تا هفته گذشته بود و اگر تا امروز تغییری کرده، اطلاعی ندارم؛ این هفته نیز نمایندگان مجلس در حوزه های انتخابیه‌شان هستند لذا اگر دولت بخواهد تاخیر بیشتری در تقدیم لایحه بودجه صورت نگیرد، طبیعتا این کار هفته آینده صورت می‌گیرد؛ تاکنون هم دولت در ارائه لایحه بودجه تاخیر داشته است.این عضو هیات رییسه محلس در جمع بندی گفت: طبق چیزی که دولت گفته، اول لایحه بودجه ۱۴۰۲ را تقدیم مجلس می‌کند و در آن تبصره ای برای تمدید برنامه ششم می‌آورند و برنامه هفتم به سال بعد موکول می شود.حاجی دلیگانی ادامه داد: دولت از شهریور ماه یعنی از زمان ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه هفتم، فرصت برای تهیه لایحه برنامه هفتم داشته اما این کار را انجام نداده است؛ اینکه چرا اراده‌ای برای این موضوع نداشته، ما هم در جریان نیستیم.

 

ادعای آسوشیتدپرس درباره علت توقف مذاکرات ایران و عربستان
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی با استناد به اظهارات برخی مقامات منطقه‌ای به بررسی تحولات اخیر مذاکرات ایران و عربستان سعودی پرداخت و در گزارشی نوشت: چند مقام عراقی گفتند، مذاکرات میان ایران و عربستان، دو رقیب منطقه‌ای که بغداد میانجیگری آن را برعهده داشت، عمدتا به دلیل ادعای تهران مبنی بر این که پادشاهی سعودی در مداخله‌های خارجی برای تحریک اعتراضات در ایران نقش داشته، متوقف شده است.آسوشیتدپرس با اشاره به این که از مذاکرات تهران-ریاض به عنوان «گشایشی برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای» استقبال شده بود و با بیان این که مقامات عراقی می‌گویند، اگرچه مذاکراتی که انتظار می‌رفت شش دور به میزبانی بغداد به طول بینجامد، برنامه‌ریزی نشده بود مدعی شد که مقامات تهران با ورود اعتراضات به چهارمین ماه خود در ایران، از دیدار با مقامات سعودی خودداری می‌کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: عامر الفایض، رئیس کمییته روابط خارجی مجلس عراق گفت، «مذاکرات ایرانی-سعودی متوقف شده است و این تاثیری منفی بر منطقه خواهد گذاشت.» این جزئیات از سوی پنج مقام عراقی، از جمله مقامات دولتی، گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران و برخی چهره‌های احزاب سیاسی شیعی آن که مجاز به افشای نامشان نبودند، مورد تایید قرار گرفته است. گزارش آسوشیتدپرس می‌افزاید: هیات ایران در سازمان ملل متوقف شدن این مذاکرات را تایید کرد اما هیچ توضیحی در این باره نداد. در بیانیه هیات ایران در سازمان ملل آمده است که «مذاکرات میان ایران و عربستان سعودی پیش از تحولات اخیر در ایران و به دلایل متعددی متوقف شد.» عربستان سعودی به درخواست ارائه توضیحاتی در این باره پاسخ نداد.این خبرگزاری مدعی است: متوقف شدن مذاکرات با وجود حمایت دو طرف از نیروهای مخالف در مناقشات متعددی در خاورمیانه از جمله در سوریه و یمن پیامدهای متعددی به دنبال خواهد داشت.

واکنش حقیقت‌پور به دلار ۳۸ هزار تومان؛ نصف ثروت ایرانیان به کاه تبدیل شد
حقیقت‌پور در پاسخ به این که آقای رئیسی نیز به شیوه حکمرانی هم انتقاد داشتند با توجه به اینکه او رئیس دستگاه اجرایی کشور بوده و نقدی که مطرح می‌شود این است که شیوه کاری او حالت دستوری پیدا کرده، فکر می‌کنید این شیوه در ادامه کارساز است، گفت: خیر، کارساز نیست. مگر با دستور توانسته یک میلیون مسکن بسازد؟ مگر توانسته خودروهای از رده خارج را متوقف کند و تولید ماشین را افزایش دهد؟

 

فرهاد نیلی: نظام بانکی گرفتار توهمات سیاستمداران شده
فرهاد نیلی گفت: برای آن که بانک اثربخش باشد، باید ترتیباتی دهد که اعتبارات ردیابی شوند. پیاده‌سازی این ترتیبات در بانکداری تجاری سخت‌ و در بانکداری توسعه سهل‌تر است. این که بانک چقدر برای اثربخشی و هدایت اعتبار انگیزه دارد، بستگی به دغدغه سهام‌داران بانک دارد؛ دغدغه‌هایی که می‌توانند کاملا انتفاعی باشند. فرض کنید دغدغه سهامداران بانک تامین مالی پروژه‌های ساختمانی باشد. برای آن که مطمئن شوند وامی که می‌دهند به مصرف تامین مالی ساختمان‌سازی می‌رسد، باید اعتبارات را ردیابی کنند. هدایت اعتبار (credit guidance) به معنی لوله‌کشی اعتبارات از بانک به مصارف تعیین‌شده توسط مدیران اعتباری بانک است. توجه داشته باشید که هدایت اعتبار یک ترتیب خرد است که در سطح بانک قابل انجام است، ولی چنین ترتیبی در سطح کلان و شبکه بانکی ممکن نیست. متاسفانه خیلی‌ها این ها را خلط می‌کنند؛ سیاستگذار را هم گمراه و کشور را گرفتار می‌کنند. متاسفانه اکثر سیاستمداران ما طی دهه‌های گذشته در این دام غلتیده و نظام بانکی را گرفتار توهمات خود کرده‌اند. فکر می‌کنند در سطح کل کشور می‌شود اعتبارات را هدایت کرد. نه این طور نیست. هدایت اعتبار یک ترتیب خرد هست تا پول را از بانک تا مقصد بشود ردیابی کرد. /تسنیم

 

خاندوزی: شبکه‌های دیجیتال در حال قیمت‌سازی در بازار ارز هستند
وزیر اقتصاد گفت: در مسائل ارزی کشور شبکه‌های جدید سفته‌بازان هجوم می‌آورند و برای مقابله با این تهدیدهای دیجیتال و آفندی که در حوزه دیجیتال وجود دارد باید یک پدافند داشته باشیم. و تنها راه این تقابل هوشمند سازی است. در واقع در برابر یک تهاجم هوشمند باید یک مقابله هوشمند داشت و با روند سنتی نمی‌توان با آن مقابله کرد. خاندوزی با اشاره به اینکه مساله ما امروز در سبزه‌میدان و بازار بزرگ نیست، گفت: این جنس از تهدید شبانه‌روزی است و نظام اداری ما توان مقابله با این تهدید را ندارد، در نتیجه در مواجهه با تهدید عملکرد مناسبی نداریم، نتیجه این اتفاق نیز نوسانات نرخ ارز است که امروز شاهد آن هستیم. شبکه‌های دیجیتال در حال قیمت‌سازی در بازار ارز هستند، در حالی که تنها یک درصد از معاملات ارز را تشکیل می‌دهند.

 

پایانی برای شایعه افزایش قیمت بنزین قابل تصور نیست
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد: در ماه‌های گذشته چندین بار شایعه افزایش قیمت بنزین به بهانه‌های مختلف در فضای مجازی منتشر شده است. شایعاتی که هر بار تکذیب شده، اما باز هم پایانی برای آن قابل تصور نیست. در روز‌های اخیر نیز دوباره شایعه کمبود بنزین در کشور دست به دست می‌شود. این در شرایطی است که مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تولید پایدار و مستمر بنزین خبر داده و حتی اعلام کرد که تولید و توزیع بنزین سوپر از سر گرفته شده است.  همچنین هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین گرفته نشده و بنزین سهمیه‌ای همچنان با قیمت ۱۵۰۰ تومان در هر لیتر و بنزین آزاد نیز ۳ هزار تومان خواهد بود.  همچنین تمام پالایشگاه‌های کشور با ظرفیت کامل در حال تولید است و تولید بنزین نیز بالای ۱۰۰ میلیون لیتر در روز برآورد می‌شود.

 

ایران در حال بررسی تولید مشترک خودرو با روسیه است
راشاتودی: کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه اعلام کرد که این کشور در حال بررسی امکان تولید مشترک خودرو با روسیه است. وی در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه طرفین در حال بررسی این موضوع هستند، ابراز امیدواری کرد که این برنامه ها محقق شود. جلالی اظهار داشت: دو خودروساز بزرگ ایرانی یعنی ایران خودرو و سایپا که هر دو در تابستان گذشته در نمایشگاه قطعات خودرو در مسکو شرکت کردند، با شرکای روسی نیز مذاکره کرده‌اند.

 

ارسال لایحه بودجه ۱۴۰۲ هفته آینده به مجلس
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: سازمان برنامه و بودجه هفته آینده آماده خواهد بود تا مجموعه لایحه بودجه ۱۴۰۲ که شامل ۲۰ تبصره و جداول کلان است، برای مجلس شورای اسلامی ارسال کند.

احتمال اجازه گرانی بلیت هواپیما به دنبال افزایش نرخ ارز
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: در حوزه نرخ بلیت هواپیما بر اساس قانون پنجم توسعه بحث شناورسازی و متعادل‌سازی را داشتیم که با توجه به شرایط کرونا و محدودیت‌هایی که در این دو سال پیش آمد، متوقف شد. دی ماه سال گذشته ۱۵ درصد قیمت‌ها را در مقایسه با آذرماه کاهش دادیم که این قیمت‌ها همچنان پابرجاست. با توجه به درخواست شرکت‌های هواپیمایی و افزایش نرخ ارز و افزایش هزینه‌هایی که این این شرکت‌ها داشتند، درخواستی برای تغییر قیمت بلیت ارائه کردند که به محض تصویب اعلام خواهد شد؛ البته این درخواست‌ها در حال بررسی است و هنوز جزئیات آن مشخص نیست و به محض نهایی شدن اعلام می‌شود.