در بسته خبری امروز تیتر‌هایی مانند: کعبی، نماینده مجلس خبرگان: حتی اگر خانواده مقتول محارب را ببخشند، امام جامعه باید محارب را مجازات کند / تسنیم: اکثریت قریب به اتفاق پول‌های ملی امسال تضعیف شدند /قبض گاز محرومان رایگان می‌شود /سردار نقدی: ارزش‌بخشی به جایگاه زنان در ایران با پیروزی انقلاب شکل گرفت، آغاز مالیات‌ستانی از اشخاص دارای بیش از ۵۰ خانه خالی / پورابراهیمی: دولت به راحتی می‌تواند در جامعه آرامش ایجاد کند / بسیاری از بانک‌ها ضمانت بازنشسته‌ها را قبول ندارند / مخبر: می‌توانیم به مردم زمین دهیم تا خودشان مسکن بسازند... را می‌خوانید.

حسین راغفر: خودِ دولت عامل گرانی افزایش نرخ دلار بوده، چون با کسری بودجه مواجه است
حسین راغفر درباره التهابات بازار ارز و دلایل افزایش نرخ دلار اظهار داشت: قطعا دولت عامل گرانی نرخ ارز است و دولت هر صبح به بانک‌ها و صرافی‌ها اعلام می‌کند که امروز نرخ دلار و نرخ ارز چقدر باشد و چقدر بفروشند. وی در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه دولت به دلیل کسری بودجه نسبت به افزایش نرخ ارز اقدام کرده‌ است، ادامه داد: به نظر می‌رسد، دولت توان اداره امور را ندارد و اعضای آن ناکارآمد هستند. از سوی دیگر، منافع عده‌ای سودجو و غارتگر در این میان بوده و منافع آنها در این وضعیت و گرانی ارز است. این کارشناس اقتصادی درباره افزایش نرخ ارز در حالی که دولت مدعی است، برنامه‌های ضد تورمی را به اجرا می‌رساند، گفت: رییس دولت سیزدهم خط قرمز دولت را دو موضوع مطرح و اعلام کرده، یکی از آنها موضوع تورم و مهار افزایش نرخ تورم و دیگری کاهش ارزش پول ملی است و تیم اقتصادی این دولت عنوان کردند که این دو موضوع خط قرمز دولت بوده، اما می‌بینیم که نرخ دلار در ۶ الی ۷ ماه گذشته ۱۱ هزار تومان افزایش یافته است. به معنای دیگر، تنها در این مدت بیش از ۴۰ درصد بر قیمت دلار اضافه شد و خودِ دولت هم عامل گرانی افزایش نرخ دلار بوده، چون با کسری بودجه مواجه است.

 

رییس مرکز ملی فضای مجازی: اگر «متا» نامه ما را جواب ندهد، مقدمه‌ای برای مجوز قانونی انسداد اینستاگرام است
ابوالحسن فیروزآبادی رییس مرکز ملی فضای مجازی گفت: بستن اینستاگرام فعلا به خاطر شرایط امنیتی بوده، ولی ادامه آن نیاز به مجوز قانونی دارد. مجوز قانونی یا باید طبق روال در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه صادر شود یا یک قاضی یا یک مرجع عالی ماننده شورای عالی فضای مجازی یا شورای عالی امنیت ملی درخواست آن را بدهد. تا الان چنین مجوزی در هیچ جا به تصویب نرسیده است. آن چیزی که منجر به محدودسازی دسترسی به پیام رسان های متا شده، درخواست شورای امنیت کشور بوده و به شرایط خاص امنیتی کشور برمی گردد.

 

سردار جلالی: امروز در پایان حوادث اخیر قرار داریم
سردار جلالی با بیان اینکه امروز در پایان حوادث اخیر قرار داریم، افزود: باید دشمنان را به درستی شناخت. امروز آمریکا دشمن اول ماست. نادیده گرفتن راهبردهای دشمن در شکل‌گیری اغتشاشات اخیر ساده انگارانه است. وی با اشاره با حوادث اخیر کشور، نادیده گرفتن راهبردهای دشمن در شکل‌گیری اغتشاشات را ساده انگارانه توصیف کرد و گفت: منکر ضعف‌ها و کاستی‌ها نیستیم، اما ستون اصلی حل این مسائل، راهبردهای دشمن علیه ملت ایران است. وی ادامه داد: دشمن در کشور ما با بهره گیری از رسانه‌های مدرن و شبکه‌های اجتماعی به دنبال تغییر در ارزش‌های ملی و خانوادگی است و با این راهبرد، یک فرایند تغییر را دنبال می‌کند.

نماینده سابق مجلس: به زنان شُل حجاب احسنت می‌گویم
محسن کوهکن: زنانی که حجاب از سر برداشته اند دو دسته می‌شوند: یک دسته شالی روی گردنشان انداخته‌اند که خب این افراد که کشف حجاب کرده‌اند پس باید پرسید این شال یا روسری که دور گردنشان است، برای چیست؟ حتی شما دیده‌اید همین خانم‌های «شل‌حجاب» وقتی خارج از کشور کاملا حجاب ندارند، زمانی که به زیارت می‌روند، حجابشان کامل است. این‌ها پالس‌های مثبتی است و نشان می‌دهد اعتقاداتی دارند. اگر قبلا از کنار این زنان که موهایشان پیداست، رد می‌شدیم و به ذهنمان خطور می‌کرد که او را ارشاد کنیم، اما اکنون وقتی از کنارشان رد می‌شویم به آن‌ها احسنت می‌گوییم که با وجود اینکه برخی کشف حجاب کرده‌اند، اما شما همین روسری را هم دارید و این نشان از اعتقاد شما به حجاب است.

 

افشاگری نماینده مجلس درباره «دسترسی بدون‌ محدودیت مسئولان و نمایندگان به اینترنت»
معین‌الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس با بیان اینکه مسئولان بدون هیچ محدودیتی به فضای مجازی دسترسی دارند، گفت: متاسفانه هیچ قرینه ای مبنی بر اینکه بخواهند محدودیت ها را بردارند دیده نمی شود. وی در مورد فیلترینگ فضای مجازی گفت: در شرایط خاص به لحاظ امنیتی وقتی دسترسی مردم را محدود می کنیم، مردم شاید برای مدت کوتاهی بپذیرند ولی وقتی آن شرایط مرتفع می شود علی القاعده باید این فضا برای مردم ایجاد شود تا بتوانند از ظرفیت های فضای مجازی استفاده کنند. وی خاطرنشان کرد: یک سوال واضح که هیچ کس جواب نمی دهد این است” اگر بناست استفاده مردم به هر دلیل محدود شود علی القاعده نمایندگان مردم باید بر این موضوع اولی باشند. ما می بینیم مسئولان و نمایندگان دسترسی دارند و هیچ محدودیتی ندارند و برای مردم این دسترسی نیست و این بی عدالتی است که مردم را ناراحت کرده است.

 

عباس عبدی: از انتخابات ۹۸ روشن بود ماجرا تمام شده است
عباس عبدی نوشت: از همان میزان مشارکت در انتخابات مجلس در سال ۹۸ می‌شد حدس زد که دچار بحران نمایندگی سیاسی شدیم، اما کسانی که باید می‌شنیدند، گوش نکردند. در نهایت اعتراضات اخیر نشان داد که واقعیت متصلب‌تر از آن است که بتوان آن را نادیده گرفت. نادیده گرفتن واقعیت بیش از آنکه موجب تغییری مطلوب در واقعیت شود، نوعی خودفریبی است. از همان انتخابات مجلس در سال ۱۳۹۸ به خوبی روشن بود که ماجرا تمام شده است، مگر آنکه تدبیری اندیشیده شود. اینکه در تهران آرای خالص مشارکت‌کنندگان در انتخابات به حدود ۱۸درصد برسد، یعنی که پایتخت کشور پاسخ منفی و روشنی را به این دعوت داده است.

 

روزنامه فرهیختگان: آقای میرسلیم! چرا ایده «۵ تا ۱۰ روز» را برای آقازاده مطرح نکردید؟

روزنامه فرهیختگان نوشت: اظهاراتی که اخیرا از مصطفی میرسلیم درباره اعدام زودهنگام دستگیرشدگان ناآرامی‌ها منتشر شد، مجددا باعث یادآوری ماجراهای اخیر درباره پسرش و اتفاقات بعد از دستگیری او شد. خود میرسلیم ماجرای فرزندش را این‌طور روایت کرده: «مهدی (پسر میرسلیم) را ظاهرا پس از دو سال مراقبت، در تیرماه ١٣٩٨ بازداشت و در بهمن ۱۳۹۸ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به پنج سال حبس محکوم کردند که پس از درخواست تجدیدنظر و قطعی شدن حکم در بهمن ١٣٩٩ به زندان اوین برده شد. هنگام دستگیری او، با اطلاعاتی که مأموران امنیتی به من دادند متوجه مسائلی که او را گرفتار کرده بود شدم و فکر می‌کنم که اگر زودتر متوجه این مسائل شده بودم، با تنبیه مختصری می‌توانستم او را از این وضعیت نجات دهم.»

میرسلیم همچنین می‌گوید برای جلوگیری از هرگونه شائبه و شبهه، در هیچ‌ یک از مراحل بازداشت و بازجویی و محاکمه و تجدیدنظر دخالتی نکرده است. او درمورد فرآیند فریب خوردن پسرش گفته: «منافقین با شناسایی و سوءاستفاده از نقطه‌ضعف مهدی او را شکار کرده و به دام انداخته و سعی کردند از او اطلاعاتی به‌دست بیاورند که البته چون او فاقد هرگونه اطلاعات طبقه‌بندی شده بوده، موفقیتی جز به دام انداختن او به‌ دست نیاوردند. نقطه‌ضعف مهدی از بدو تولد با او بوده و این مساله هم جسمی است و هم روحی. من و مادرش هم بسیار تلاش کردیم تا این نقاط ضعف بر شخصیت او تاثیر نگذارد و او بتواند به‌تدریج که رشد می‌کند، بدون احساس ضعف و عادی به تحصیل و زندگی اجتماعی بپردازد و تا حدود زیادی هم موفق بودیم. فرزندم بسیار عاطفی و ساده‌لوح و سست‌‌اراده است. این ضعف موجب ناتوانی در تامین وضعیت معیشتی او شده و منافقین نیز با استفاده از همین موارد توانستند او را جذب کنند و به انحراف بکشانند و مأموران امنیتی نیز گمان کرده بودند که او عنصر اثرگذاری است.

من به‌عنوان پدرش، حتی بعد از پنجاه سال ابا دارم که بگویم او ضعیف است تا مبادا به شخصیت او اهانت شود، ولی واقعیت همین است و اکنون اغلب کسانی که با این پرونده سروکار داشته‌اند، این نقاط‌ ضعف را به‌خوبی می‌دانند. همچنین برخی از هم‌بندی‌های او در هنگام مرخصی به من گفتند که دیگران، مهدی را وادار به بیگاری کرده و از او اخاذی می‌کنند و بدتر از همه به مناسبت شرکت در رأی‌گیری و انتخابات ریاست‌جمهوری به او اهانت می‌کردند. اینها نمونه‌هایی بود از آنچه در زندان رخ می‌داد و وقتی یقین به صحت گزارش‌ها پیدا کردم و برایم محرز شد که از طرف هم‌بندی‌هایش ظلمی رخ داده، در نامه‌ای از رئیس قوه قضائیه سوال کردم که آیا منظور از پنج سال حبس، زندان توأم با تحقیر و توهین و اخاذی است؟ ایشان هم بزرگواری کردند و جواب دادند.»

میرسلیم همچنین این‌طور ادامه می‌‌دهد که به‌نظر او «دستگاه قضا باید این نکته را درنظر بگیرد که زندان، مجازات مناسبی برای فردی با این شرایط ضعیف نیست؛ آن هم زندانی که در شرایط کنونی امکان طبقه‌بندی زندانیان در آن به نحو شایسته وجود ندارد.» بعد می‌گوید این سخنانش نه برای مبرا کردن فرزند و نه برای اعمال نفوذ در دستگاه قضایی است، چون از مشکلات کار آنها به‌خوبی آگاه و امیدوار است بتوانند هرچه زودتر و بهتر اصلاحات بنیادین را در قوه قضائیه به ثمر برسانند. همان‌طور که در سخنان میرسلیم دیده می‌شود و در جایی می‌گوید فکر می‌کنم که اگر زودتر متوجه این مسائل[جرم پسر] شده بودم، با تنبیه مختصری می‌توانستم او را از این وضعیت نجات دهم. این درحالی مطرح می‌شود که میرسلیم این تنبیه مختصر را در سخنان اخیری که از او منتشر شد، برای دیگر دستگیرشدگان جایز ندانسته و خواستار اعدام در فاصله زمانی پنج تا ده روز شده است. اینچنین تفاوت عمل و گفتار در سخنان مصطفی میرسلیم، جز تشویش افکار عمومی چیزی به همراه نخواهد داشت. او حتی پیش از اظهارنظر درباره اعدام‌ اخیر باید این را درن ظر می‌گرفت که در موضوعی که خود به آن مبتلا بوده (محرز شدن ارتباط فرزند با منافقین) حداقل نظری خلاف عملکرد خود ندهد تا این چنین با آرامش افکار عمومی بازی نکند.

 

مخبر: می‌توانیم به مردم زمین دهیم تا خودشان مسکن بسازند
محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور درباره اقدامات دولت برای تامین مالی ساخت مسکن، گفت: اینکه مسکن ساخته شود یا بسازیم با یکدیگر تفاوت دارد؛ دولت باید بخشی را بسازد و بخشی دیگر نیز باید ساخته شود، ما می‌توانیم به مردم زمین دهیم تا خودشان مسکن بسازند زیرا در قشری از مردم این ظرفیت وجود دارد. عضو کابینه سیزدهم ادامه داد: تامین مالی مناسب برای همه روش‌های ساخت مسکن در بانک مرکزی تدوین شده و امیدواریم آثار آن سریع‌تر مشخص شود. معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که آیا الزامی برای تامین مالی ساخت مسکن وجود دارد، گفت: بله؛ زیرا مصوبه دولت است.

 

بسیاری از بانک ها ضمانت بازنشسته ها را قبول ندارند
سیدناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در خصوص مسیر سخت دریافت تسهیلات خرد بانکی از سیستم بانکی، گفت: وزیر امور اقتصاد و دارایی می گوید که دریافت تسهیلات تا صد میلیون تومان هیچ گونه ضامنی نیاز ندارد اما بانک ها از متقاضیان دریافت وام، سه ضامن با گواهی کسر از حقوق می‌خواهند. وی با تاکید بر اینکه متاسفانه در زمینه تضامین بانکی سلیقه ای عمل می‌شود، در حالی که باید با یک ضامن تسهیلات خرد پرداخت شود، عنوان کرد: در شرایطی که باید جوانان را در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به فرزند آوری تشویق کنیم و برای این منظور تسهیلاتی در نظر گرفته شده است متاسفانه شاهد سنگ اندازی بانک ها در این مسیر هستیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در برخی از بانک در روز‌هایی خاص اقدام به تشکیل پرونده برای متقاضیان دریافت تسهیلات می‌کنند که این روند نیز قابل قبول نیست و بانک‌ها باید در تمام روز‌های کاری خود خدمات لازم را ارائه نمایند، ادامه داد: بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از تسهیلات دریافتی متقاضیان در حساب بانکی آن‌ها مصدود می‌شود، در حالی که این موضوع قانونی نیست. وی با بیان اینکه شنیده می‌شود بانک‌ها ضامن بازنشسته و بالای ۶۰ سال را قبول نمی‌کنند و این موضوع مسیر سخت دریافت تسهیلات خرد را دشوارتر نیز می‌کند، گفت: مگر چه تعداد کارمند رسمی در کشور وجود دارد که تمامی بانک‌ها اولویت اخذ ضامن خود را دریافت کسر از حقوق کارمند رسمی دولت قرار داده اند؟

 

پورابراهیمی: دولت به راحتی می‌تواند در جامعه آرامش ایجاد کند
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید در شرایط تورمی کالای ارزان به مردم داده شود، گفت: باید سفره مردم خط قرمز نظام باشد لذا دولت با تکمیل زیرساخت ها، نسبت به ارائه کارت اعتباری خرید کالاهای اساسی (کالابرگ الکترونیکی) اقدام کند. وی با این توضیح که بخشی از قانون مربوط به تغییر در نحوه تخصیص ارز ترجیحی اجرا و بخشی هم اجرا نشده است، توضیح داد: قسمت مربوط به باز توزیع و پایگاه جامع ایرانیان به درستی اجرا نشده و دولت روش پرداخت یارانه نقدی را در پیش گرفت که در آن پرداخت ها و تعداد خانوارها مشخص است؛ این یعنی دولت بازتوزیع را به روش دیگر متفاوت از مصوبه مجلس اجرا کرد؛ آن هم با این ادعا که زیرساخت ندارد؛ حال اینکه زیرساخت به راحتی قابل حل است. دولت به راحتی می‌تواند آرامشی در جامعه ایجاد کرده و عین تجربه کارت سوخت را دنبال کند.

 

آغاز مالیات‌ستانی از اشخاص دارای بیش از ۵۰ خانه خالی
رئیس سازمان مالیاتی در خصوص ارائه اطلاعات براساس تعداد خانه‌های خالی اشخاص گفت: در اجرای قانون هیچ گونه ترتیبات این چنین پیش بینی نشده است. در قانون هر کسی خانه خالی دارد باید مالیات بپردازد. ما تابع اطلاعاتی هستیم که وزارت راه و شهرسازی ارائه می‌کند. اگر اولویت آن‌ها بر اساس ترتیبات قانونی ارائه اطلاعات افراد دارای بیشترین خانه خالی است سازمان امور مالیاتی اقدامات بعدی را پیگیری خواهد کرد. در حال حاضر سه مجموعه اطلاعات از اشخاص حقوقی که بیش از ۵۰ خانه خالی داشته‌اند را ارائه کردند و سازمان پیگیر مطالبه مالیات آن‌هاست. منظور گفت: همچنان منتظریم وزارت راه و شهرسازی اطلاعات ویرایش شده خانه‌های سال ۱۴۰۰ را به ما بدهند. تیر ماه بیش از ۵۰۰ هزار رکورد به ما اعلام شد، اما اعتراضات زیادی صورت گرفت و همچنان منتظر دریافت اطلاعات ویرایش شده هستیم.

علم‌الهدی: نباید در برابر بی‌حجابی عقب‌نشینی کنیم و بگوییم خواست مردم است؛ کدام مردم؟
سید احمد علم‌الهدی: خواهران و برادران خودمان را باید برای چنین صحنه‌ای آماده کنیم، نباید عقب‌نشینی کنیم، نگوییم یک سلسله مزدور پیاده نظام را ریختند در این مملکت که روسری بردارند، کشف حجاب کنند و ما عقب‌نشینی کنیم، بگوییم این خواست مردم است، کدام مردم؟ این اصطلاح «حجاب اجباری» که به غلط بر زبان‌ها جاری می‌شود، این را آمریکایی‌ها دارند در دهان مردم قرار می‌دهند، در حالی که حجاب ما مردمی است. نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان این‌که حجاب ما دلخواه زنان ماست که محجبه شدن و از گزند تیر نگاه اجنبی در امان ماندن است، ادامه داد: این خواسته زنان ما هست، این‌ها می‌خواهند بگویند حجاب ما حکومتی است که اجبار کرده بر یک عده زن‌ها و جلوی آزادی آنان را گرفته و یک بی‌دینی پیدا شده و می‌گوید شعار «زیبای زن، زندگی، آزادی» و خجالت نمی‌کشد از آن لباس و ادعای خودش، این شعار زیباست؟ این‌ها می‌خواهند بگویند حجاب، اجبار حکومتی است، هیچ یک از قوانین اسلام اجباری نیست، هیچ وقت آقایی به‌ خاطر نماز نخواندن بازخواست نشده.

 

امام جمعه اهواز: برخی هم‌لباس‌های ما هم معنی محاربه را نمی‌فهمند
موسوی‌فرد، امام جمعه اهواز: با اشاره به کشتن دو تن و مجروح شدن چند تن توسط یک جوان، افزود: برخی از هم‌لباس‌های ما هم معنی محاربه را نمی‌فهمند. کسانی که در زمین دشمن بازی می‌کنند، امروز در کنار آمریکا برای هر لجن‌پراکنی آن‌ها، توجیه دینی دارند، بدانند که پوشیدن این لباس بر آن‌ها حرام است. امام جمعه اهواز گفت: هر کسی جمله‌ای بر خلاف وحدت مردم و امت اسلامی و خلاف امنیت بیان کند، خائن به کشور است. موسوی‌فرد با اشاره به اهمیت جهاد تبیین عنوان کرد: در جامعه امروزی شایعه‌پراکنی توانسته افکاری را به سمت و سوی خود جذب کند؛ اما جامعه باید خود را تقویت کند تا زمانی که پرچم به دست امام زمان(عج) برسد، شایعه نتواند در حکومت ایشان اثر گذاشته باشد.

صدیقی: اگر ولایت نبود ریاست جمهوری هم مشروعیت نداشت
کاظم صدیقی: اگر ولایت نبود ریاست جمهوری هم مشروعیت نداشت و در اغتشاشات و آشوب های اخیر انحراف دانشگاه و آموزش و پرورش مشخص شد که باید به آن توجه شود. امام جمعه موقت تهران با اشاره به ایام فاطمیه بیان کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) نخستین مدافع ولایت و سکولارهای بی ولایت در مقابل خون شهیدان مغلوب هستند. وی بیان کرد: چتر ولایت توانست با وجود اینکه بودجه و امکانات در دست دولت‌ها بود، اوضاع را کنترل کند. وی بیان کرد: برخی دولت‌ها در اوایل انقلاب نمی‌خواستند اقتصاد اسلامی را پیاده کنند و با صندوق بین المللی پول هم هماهنگ کرده و اهدافی را که زدودن ولایت بود، دنبال می‌کردند.

نماینده مجلس: مجوز واردات خودرو انحصاری شده است
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: با ساز و کاری که برای واردات خودرو پیش بینی شده است زمینه واردات خودروهای چین و هندی فراهم شده که نمی تواند تاثیری در کیفی سازی و ایمن سازی خودروهای داخلی داشته باشد. صدیف بدری با اشاره به وضعیت بازار خودرو، بیان کرد: یکسری از تلاطم ها در بازار به شرایط اقتصادی کشور و برنامه های راهبردی اقتصادی برمی گردد اما بخشی از تلاطم ها به مدیریت بازار خودرو بازمی گردد. مدیریت بازار خودروی کشور شرایط مناسبی ندارد و این وضعیت نیز به دیروز یا امروز بازنمی گردد. وی در ادامه با بیان اینکه در زمان رای اعتماد و زمان استیضاح وزیر صمت بحث نمایندگان در خصوص وضعیت بازار خودرو بود، اظهار کرد: نمایندگان تاکید دارند با ادامه روند فعلی در بازار خودرو شاهد بهبود وضعیت نخواهیم بود. امروز شاهدیم که مجوز واردات خودرو نیز انحصاری و شرایطی لحاظ شده است که خود سازندگان خودروهای داخلی مجوز واردات گرفته اند.

سردار نقدی: ارزش‌بخشی به جایگاه زنان در ایران با پیروزی انقلاب شکل گرفت
معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران به توصیف جایگاه زن در انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: ارزش‌بخشی به جایگاه زنان با آغاز پیروزی انقلاب شکل گرفت. سردار محمدرضا نقدی معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عصر دیروز در نشست روشنگری و هم‌اندیشی با بانوان کردستان که در مهدیه سنندج برگزار شد، به توصیف جایگاه زنان در اسلام و نظام پرداخت و اظهار داشت: ارزش‌بخشی به جایگاه زنان با آغاز پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفت چراکه قبل از انقلاب، رژیم طاغوت برای بانوان ارزش و احترام قائل نمی‌شد. وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین افتخارات و دستاوردهای انقلاب اسلامی، هویت‌بخشی به زنان است، گفت: بی‌شک نقش زنان در دوران انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس امری انکارناپذیر بود چراکه آنان دوشادوش مردان از کشور دفاع کردند.

سونیا شریفی به قید وثیقه آزاد شد
روابط عمومی دادگستری استان ایلام با صدور اطلاعیه ای نسبت به پرونده خانم سونیا شریفی شفاف سازی کرد. در این اطلاعیه آمده است: به اطلاع ملت شریف ایران می رساند، پرونده خانم سونیا شریفی به اتهام اغتشاش، آشوب و لیدر اغتشاشات در شهرستان آبدانان در حال تکمیل تحقیقات مقدماتی است و تاکنون کیفرخواستی صادر نشده است. برای نامبرده قرار قبولی وثیقه صادر و پس از تودیع وثیقه از زندان آزاد شده است. لذا تاکید می شود که دستگاه قضایی به تمامی پرونده ها بر اساس موازین قانونی و شرعی و بدون هیچ ملاحظات و فشارهای دشمنان و رسانه های معاند که با توسل به دروغ و فرافکنی از هر حربه ای برای ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی استفاده می کنند، رسیدگی و رای قانونی صادر می گردد.

کعبی، نماینده مجلس خبرگان: حتی اگر خانواده مقتول محارب را ببخشند، امام جامعه باید محارب را مجازات کند
نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: براساس روایت امام باقر (ع) حتی اگر خانواده مقتول محارب را بخشیده باشند، اما باز بر امام جامعه است که فرد محارب را مجازات کند، چرا که در امنیت عمومی اخلال ایجاد کرده و این دیگر حکم خصوصی نیست و متوقف بر شاکی خصوصی هم نیست.

فرمانده کل سپاه: فضای مجازی تنها راه باقی مانده برای دشمن است
سرلشکر سلامی گفت: تنها راه باقی مانده برای دشمن فضای مجازی و نفوذ به ذهن هاست و دشمن هنوز در این عرصه دارای قدرت است و ایمان و آگاهی جوانان ما را هدف گرفته است و نقش روحانیان و دغدغه‌مندان انقلاب در قلب این میدان تعیین می شود و همه افرادی که مشعل‌های علم را بلند کرده‌اند، مسئولند که دل ها را مستحکم و جوانان را نسبت به همه حقایق و واقعیت‌ها آگاه کنند.

رئیس دانشگاه آزاد: هیچ کسی به دنبال آزادی دانشجویانی که به خارج از کشور وصلند نیست
طهرانچی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری افزود: ایشان فرمودند که این بچه‌ها، بچه‌های خودمان هستند و یکسری هم، آدم‌های محوری این جریانات هستند. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: مسلما، رسیدگی به پرونده دانشجویانی که به خارج از کشور وصل هستند و آسیب رسانده‌اند، جای خود را دارد. هیچ کسی به دنبال آزادی این دانشجویان نیست، ولی تمام مراقبت ما این است، دانشجویانی که بچه‌های خودمان هستند و در یک فضای هیجانی حرکت‌هایی انجام داده‌اند که در حد یک عکس‌العمل هیجانی بوده است، در فضای کمیته انضباطی با آنها برخورد شود. دکتر طهرانچی تاکید کرد: طبق آخرین‌ آماری که به دستم رسیده است، اکثریت نزدیک به مطلق این دانشجویان با تعهد دانشگاه آزاد اسلامی، مبنی بر اینکه دانشگاه آزاد خودش مسائل آنها را در کمیته انضباطی بررسی می‌کند، آزاد شده‌اند و پرونده آنها از پرونده قضایی به پرونده انضباطی تقلیل یافته است. البته برخورد انضباطی یک حرکت در قالب “مراقبت والدانه” است و اینطور است که به فرزند دانشجو گفته شود برای هر عملی، عقوبتی وجود دارد. همانطور که دانشجویی که درس می خواند در پایان ترم قبول می‌شود و دانشجویی که درس نمی‌خواند، قبول نمی‌شود، برای اقدامات انجام شده توسط دانشجویان هم نتیجه‌ای وجود دارد.

احمد خاتمی: در افتادن با نایب امام زمان عاقبت خوبی ندارد
سید احمد خاتمی در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه «ولی فقیه اگر حکمی صادر کرد و کسی نپذیرفت، به نوعی کم شمردن حکم خداست» گفت: کسی که دین دارد و ایمان به روز قیامت دارد، ننشیند در مجلسی که امام عادل جامعه اسلامی در آن تخریب می شود. یا بدگویی می شود از بسیجی ها که مصداق مومن هستند یا از حزب اللهی ها. باید دفاع کرد از ولی فقیه که دفاع از امام زمان است. وی ادامه داد: اگر فرد “بی توجهی” شعار نویسی می کند، البته مغرضین حسابشان جداست؛ یا بعضی ها که با لباس مشکی اباعبدالله، پوشش‌های عزای حسین (ع) را می‌کَنند، باید اینها را متوجه کرد که کارشان اشتباه است. اما می گوییم که در افتادن با نایب امام زمان عاقبت خوبی ندارد.

 

با این شرایط قیمت پژو ۲۰۶ به ۵۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد
سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن با اشاره به افزایش روزانه نرخ خودرو در بازار گفت: برخی از خودرو‌های عرضه شده در بازار در دو هفته اخیر بیش از ۱۰۰ میلیون افزایش نرخ داشتند. وی ادامه داد: فاطمی امین باید به استعفا رضایت بدهد و در سمت دیگر مشغول فعالیت شود و بیش از این دولت، مجلس و مردم را اذیت نکند؛ به نظر می‌رسد اگر وزیر همچنان در این سمت بماند، قیمت پژو ۲۰۶ به بالای ۵۰۰ میلیون تومان برسد. عضو کمیسیون صنایع و معادن در پاسخ به این پرسش که فاطمی امین از واردات خودرو در هفته آینده خبر داده است، به نظر شما این مهم عملیاتی خواهد شد؟ گفت: کدام خودرو را می‌خواهد وارد کشور کند؟ می‌خواهد خودرو‌هایی که در داخل کشور مونتاژ می‌شود، به اسم واردات تمام کنند. چانگان در ایران مونتاژ می‌شود آن‌ها می‌خواهند خودرو‌های چانگان را وارد کنند و این گونه همان تعداد افرادی که در بخش مونتاژ فعال بودند بیکار شوند. به گفته وی، واردات فعلی منطقی ندارد. سیاهکلی با بیان اینکه صدای نمایندگان به جای نمی‌رسد، افزود: پس از یک سال وزارت صمت و بانک مرکزی توافق کردند، یک میلیارد دلار برای واردات خودرو تخصیص بدهند که با این عدد نمی‌تواند بازار را به تعادل برساند. /ایلنا

 

تسنیم: با حذف صفرها، می‌توان یک‌شبه ارزش پول ملی را بسیار بالا برد
تسنیم نوشت: این یک واقعیت است که امروز، ریال ایران کم‌ارزش‌تر از سایر ارز‌های ملی است. اما از این گزاره معمولاً یک برداشت کاملاً اشتباه می‌شود؛ وقتی چنین خبری را می‌شنویم ناخودآگاه گمان می‌کنیم وضع اقتصاد ایران از همه‌ی کشور‌های دنیا بدتر و متوسط رفاه یک ایرانی، از رفاه افراد سایر کشور‌ها کمتر است. اما ارزش پول ملی، هیچ ربطی به رفاه ندارد. چرا که اولاً با حذف صفرها، می‌توان یک‌شبه ارزش پول ملی را بسیار بالا برد؛ در حالی که در رفاه عمومی هیچ تغییری رخ نمی‌دهد. در ثانی، بررسی درآمد سرانه در کنار ارزش پول ملی است که می‌تواند وضعیت قدرت خرید مردم را نشان دهد. با توجه به این دو نکته وقتی به اسکناس‌های ریال نگاه کنیم، خواهیم دید که «کم‌ارزش‌ترین واحد پول دنیا» آن‌قدر‌ها هم کم‌ارزش نیست! بر اساس آمار‌های بانک جهانی، ایران در سال ۲۰۲۰ میلادی در شاخص قدرت خرید سرانه رتبه‌ی ۸۵ م دنیا را از میان ۱۹۷ کشور کسب کرده است؛ یعنی اگر جهان را به دو نیمه تقسیم کنیم، ما در نیمه‌ی بالایی قرار داریم و به‌طور میانگین، قدرت خرید مردم در ۱۱۲ کشور از ما ایرانیان کمتر است. ”

 

شورای اطلاع‌رسانی دولت: در دولت روحانی قیمت دلار ۶۳۰ درصد افزایش یافت
شورای اطلاع‌رسانی دولت در اطلاعیه‌ای به سرمقاله یک روزنامه درباره قیمت دلار پاسخ داد. در اطلاعیه شورای اطلاع‌رسانی دولت آمده است: «سرمقاله «خدا رحم کرد» مملو از اطلاعات و گزاره‌های غلط و به‌ تبع آن استنتاجات مخدوش است. دولت قبل در سال ۹۲ دلار را در کانال ۳ هزار تومان تحویل گرفت و با ۶۳۰ درصد افزایش در کانال ۲۷ هزار تومان تحویل داد. از انتخابات خرداد ۹۶ تا آذر ۹۷ که دکتر رئیسی گفت، «خدا رحم کرد من رئیس‌جمهور نشدم که دلار بشود ۵۰۰۰ تومان» دلار از ۳۷۰۰ به ۱۱۵۰۰ رسید یعنی ۲۱۰ درصد افزایش؛ اما در زمان مشابه از خرداد ۱۴۰۰ تا کنون، دلار ۴۰ درصد افزایش داشته است. در شهریور ۱۴۰۰ شاخص‌های اقتصادی در بدترین وضعیت بود: تورم ۵۹ درصدی، میانگین نرخ رشد اقتصادیِ نزدیک به صفر در دهه ۹۰، نرخ نگران‌کننده تشکیل سرمایه ثابت، کاهش درآمد سرانه و یک‌سوم کوچک‌تر شدن سفره مردم، افزایش افراد در خط فقر مطلق و فقر نسبی. سیاست‌های مخرّب اقتصادی مانند استمرار ارز ترجیحی، استقراض از بانک مرکزی و رشد شدید پایه پولی، فروش سنگین اوراق و ایجاد تعهدات بالا برای آینده، و کسری بودجه حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی سال ۱۴۰۰، تنها بخش‌هایی از آنومی اقتصاد کشور در آن مقطع بود. در شانزده ماه گذشته تورم از ۶۰ به ۴۴ درصد رسید و رشد اقتصادی به بالاتر از ۴درصد. ارز ترجیحی با تدبیر دولت برای جبران (یارانه‌های ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی) حذف شد.»

 

قبض گاز محرومان رایگان می‌شود
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: بر اساس بند (ک) تبصره ۱۵ بودجه سال ۱۴۰۱، گاز مشترکان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی رایگان است. منابع لازم برای این امر و تحقق این بند قانونی از طریق افزایش تعرفه گاز مشترکان پرمصرف تأمین می‌شود.

 

تسنیم: اکثریت قریب به اتفاق پول‌های ملی امسال تضعیف شدند
تسنیم نوشت: اکثریت قریب به اتفاق پول های ملی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به میزان قابل توجهی ارزش خود را در برابر دلار آمریکا طی سال جاری میلادی از دست داده اند.