بسته ویژه خبری؛ خطر حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا/ عفو ۱۰۰ محکوم به اعدام و ۷۶ محکوم امنیتی/ ماجرای روزی که حاج قاسم به خانه ظریف رفت / نماینده مجلس: ما خیلی اُپن هستیم و خیلی هم آزادی‌های گسترده‌ای داریم / بخش قابل توجهی از ۱.۳ میلیون خانه خالیِ شناسایی شده، متعلق به بانک‌هاست

  پرینت
بسته ویژه خبری؛ خطر حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا/ عفو ۱۰۰ محکوم به اعدام و ۷۶ محکوم امنیتی/ ماجرای روزی که حاج قاسم به خانه ظریف رفت / نماینده مجلس: ما خیلی اُپن هستیم و خیلی هم آزادی‌های گسترده‌ای داریم / بخش قابل توجهی از ۱.۳ میلیون خانه خالیِ شناسایی شده، متعلق به بانک‌هاست
شناسه خبر : 21891 | تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴ | تعداد دیدگاه : ۰ | ارسال توسط :
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. این بسته خبری- تحلیلی با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آمار کرونا در ایران 

بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۸ آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۸۰۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۸۳ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۹۱۶ هزار و ۲۱۱ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۶ هزار و ۱۲۶ نفر رسید.

آمار واکسیناسیون در ایران

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، تا کنون ۵۲ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۵۷ نفر دُز اول، ۳۳ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۷۳ نفر دُز دوم و ۸۴ هزار و ۳۴۰ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۸۶ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۴۷۰ دُز رسید.

در شبانه روز گذشته، ۷۶۷ هزار و ۵۵۳ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.

***

هدف ایران از تاخیر در آغاز مذاکرات هسته ای

عبدالرضافرجی راد، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با آفتاب یزد گفت: «ایران از تاخیری که انجام می‌دهد هدفی را دنبال می‌کند. وقتی می‌گوییم تکلیف‌مان با خودمان مشخص نیست یعنی در یک سردرگمی به سر می‌بریم که این سردرگمی سبب شده طرف‌های مقابل از آن استفاده کنند اما به نظر می‌رسد و من نیز معتقدم ایران از این کارش هدفی را دنبال می‌کند و آن هدف فشار آوردن به طرف مقابل بود که طرف مقابل روی برخی خواسته‌های تغییریافته ایران ایستادگی زیادی نکند.

الان به نظر بنده شرایط در حال تغییر بوده و ماه نوامبری که اعلام شد وزنه‌ای را که داشت به سمت طرف مقابل سنگینی می‌کرد اجازه نداد آن قدر سنگین شود که کار از کار بگذرد. یعنی طرف مقابل به ویژه اروپا و آمریکا داشت به نحوی در یکی دو هفته اخیر عمل می‌کرد که ایران از برجام خارج شده یا دارد خارج می‌شود.

یعنی طوری عمل می‌کردند که افکار عمومی جهانی برداشتش این نباشد که آمریکا از برجام خارج شده بلکه این ایران است که مسئول شکست برجام است و اگر ما چیزی به برجام اضافه کنیم حق ما است. اکنون ایران با راهبردی که انجام داد این هدف را متوقف کرد و نگذاشت وزنه به سمت طرف مقابل سنگین شود. خود طرف اروپایی و آمریکایی هم خوشحال شدند. لذا من فکر می‌کنم اگر در ده روز آینده روزش هم مشخص شود این مشکل رفع شود.»

***

اثرات مثبت و منفی سفرهای استانی  رئیسی

ناصر ایمانی، تحلیلگر سیاسی به فرهیختگان گفت: «نفس حضور میدانی مسئولان بین مردم، چه در پمپ‌بنزین باشد چه در روستاها باشد، خیلی مبارک و میمون است و باید از این اقدامات تقدیر کرد. تردیدی در قابل تقدیر بودن آن نیست، ولی باید نتایج آن را هم درنظر گرفت.

این اقدامات آثار مثبتی دارد که ازجمله آن، بازسازی تدریجی اعتماد عمومی است و همزمان می‌تواند یک‌سری آثار منفی نیز داشته باشد و آن هم اینکه اینها مداوم نباشد و مقطعی باشد و مردم احساس کنند به ریشه درد آنها توجه نمی‌شود. درحال‌حاضر به این خاطر که افکار عمومی به‌شدت آسیب دیده است، این امکان وجود دارد که برخی از این مدل حرکات نزد افکار عمومی قدری نمایشی جلوه کند، ولی این نباید برای مسئولان اهمیت داشته باشد، به این معنا که باید این رفتار را ادامه داد.

منتها باید دقت کرد که این رفتار با توجه به هزینه‌ها و تبعاتش انجام شود. یکی از تبعاتش این است که توقعات مردم از مسئولان افزایش پیدا می‌کند که البته به‌جا و درست هم هست و باید پاسخ این توقعات را داد. آیا مسئولان می‌توانند پاسخ این توقعات را به‌طور کامل بدهند؟

به‌عنوان مثال وقتی مسئولان و بالاخص شخص رئیس‌جمهور به یک روستا تشریف می‌برند که البته خیلی باعث دلگرمی و نشاط مردم خواهد شد و در آن روستا وعده‌هایی به مردم داده می‌شود و آن وعده‌ها، ظرف مدت معقولی محقق نشود، این سفر اثر معکوس می‌گذارد و افکار عمومی را تحت تاثیرات منفی قرار می‌دهد.

بنابراین مسئولان خیلی باید به این دقت کنند که سفرهای استانی فقط دارای جنبه‌های مثبت نیست. درست است جنبه‌های مثبت زیادی دارد، ولی اینکه همین سفرها کفایت می‌کند و حضور میدانی بین مردم برای مثبت شدن نگاه آنان کافی خواهد بود، غلط است.

مردم شاید اگر یکی دو حرکت از مسئولان ببینند خیلی اعتماد نکنند، ولی اگر مداوم باشد  و آثارش را هم مشاهده کنند اعتماد خواهند کرد. اگر آثارش را نبینند آن اقدام، نمایشی به‌نظر خواهد رسید. نکته دیگری هم که وجود دارد، درباره تعدد سفرهای استانی است.

ممکن است این تعدد سفر در ابتدای کار دولت لازم باشد، اما واقعیت این است که مسئولان استانی باید به‌قدری اختیارات و امکانات داشته باشند که دیگر نیازی به حضور شخص رئیس‌جمهور برای حل مشکلات در آن منطقه نباشد. در ثانی، چنانچه تعداد این سفرها از حدی بگذرد دیگر به‌سمت عادی شدن پیش خواهد رفت.

عادی‌سازی این سفرها نزد مردم نتیجه خوبی نخواهد داشت. از طرف دیگر، رئیس‌جمهور کشور مشغله‌های متعددی دارد. مشکلات کشور و پیگیری بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها و جلسات باید در تهران دنبال شود. این سفرها ممکن است مقداری به این موضوعات آسیب بزند که آسیب دیدن این موضوعات، آسیب دیدن کل ارکان کشور خواهد بود. بنابراین بر سر تعداد بالای سفرها هم باید تأمل بیشتری صورت گیرد.»

***

دستور دادستان کل درباره اهانت با آیت‌الله صافی

حجت الاسلام محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور و رئیس دادگاه ویژه روحانیت در واکنش به حواشی ایجاد شده در فضای مجازی پیرامون فرمایشات آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مرجع عالیقدر شیعه، ضمن اظهار تاسف از اینکه اشخاصی به خودشان اجازه می‌دهند که حریم مرجعیت شیعه را به بهانه‌هایی مورد هتک حرمت قرار دهند، اظهار کرد: باید حوزه نقدِ یک مطلب را کاملا از حوزه اهانت و هتک حرمت جدا کرد.

وی از صدور دستور به دادسرای ویژه روحانیت برای پیگیری موضوع خبر داد و افزود: از آنجاییکه شخص منتشر کننده این مطلب، طلبه و مرتبط با حوزه علمیه است، رسیدگی به موضوع، درحوزه صلاحیت دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت است که به آن مرجع ابلاغ شده که ماجرا را در دستور رسیدگی و پیگیری قرار دهد.

دادستان کل کشور تصریح کرد: همچنین طبق ماده ۲۷ قانون مطبوعات، رسیدگی به اتهامات شبکه‌های خبری که موضوع اهانت به مرجعیت را منتشر و بازنشر کرده‌اند، در صلاحیت هیات نظارت بر مطبوعات است که همین امروز دستور داده شد که موضوع در هیات نظارت مورد بررسی، پیگیری و رسیدگی قرار گیرد و طبق قانون با افراد خاطی برخورد خواهد شد.

ضمن آنکه شرایط عمومی کشور به گونه‌ای است که باید دامنه این مسایل خیلی زود جمع شود و نباید التهاب مسائل اجتماعی افزوده شود.

سایت رجانیوز که مطلب فوق الذکر را درباره آیت الله صافی منتشر کرده بود نوشت: «

اهانت واقعی به مرجعیت و توهین به آیت الله العظمی صافی گلپایگانی، همین رفتار اصلاح طلبان در واکنش به نقد سخنان ایشان است. این اهانت به مرجعیت است که تلاش می کنند ماجرا به گونه ای روایت شود که ایشان را وارد بازیهای بچه گانه سیاسی خود کنند تا تصویری مقابل دولت و حتی مقابل رهبر انقلاب از این مرجع عالیقدر شیعه به نمایش بگذارند. نه شخصیت و نه سوابق آیت الله صافی و نه نوع مواجهه هوشمندانه جریان انقلاب این اجازه را به جریان غربگرا نخواهد داد که از این نمد برای خود کلاهی ببافند…

مبنای روشی تحصیل علم در حوزه علمیه، نقد و مباحثه است. بسیاری از اوقات طلاب جوان در درس خارج مراجع، حتی با ادبیات تند و صریح مباحث استاد را به چالش می کشند و استاد هم گاهی با آرامش و گاهی او هم با ادبیات تند پاسخ می دهد. این روش که طی سالیان، منجر به توسعه فقه و رشد علمی طلاب و علما شده آنقدر پذیرفته شده و مقبول است که اصطلاح «دعوای طلبگی» به یک ضرب المثل رایج تبدیل شده است و منظور این است که دو طرف بدون انگیزه های شخصی و غیر اخلاقی تنها بر سر مباحث علمی بحث و جدل می کنند و پس از آن دوباره به عالم رفاقت و دوستی باز می گردند. بنابراین عجیب آن است که جماعتی طلبه و روحانی اصلاح طلب از نقد تند طلبگی عصبانی و مدافع مرجعیت شده اند!»

***

باقری زمان آغاز مذاکرات هسته‌ای را اعلام کرد

علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با شبکه «روسیا الیوم» درباره گفتگوها با انریکه مورا گفت: «تمایل دارم تأکید کنم که هدف از مذاکرات لغو تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه است؛ تحریم‌هایی که رژیم آمریکا در ورای آن قرار دارد. مسئله دوم گفت‌و‌گویی است که از دو هفته اخیر با آقای مورا آغاز کرده‌ام. آقای مورا هماهنگ‌کننده مشترک توافق هسته‌ای است و مسئولیت هماهنگی میان گروه ۱+۴ را برای مذاکره با ایران برعهده دارد. برای اینکه بتوانیم زمینه و شرایط مناسب برای مذاکرات آتی را فراهم کنیم با هدف لغو این تحریم‌های غیرقانونی و بی‌رحمانه، من با او در تهران و بروکسل دیدار کردم. ما در این دیدارها شرایط، ملزومات و شروط برگزاری یک مذاکرات موفق را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و این می‌تواند به توافقاتی منجر شود که نتایجی عملی در پی داشته باشد».

علی باقری اظهار داشت: «ما البته طبق قراری که با آقای مورا گذاشتیم قرار شد که مرحله آینده مذاکرات در ماه نوامبر آغاز شود؛ اما مسئله مهم‌تر این است که طرف‌های دیگر چه چیزی ارائه خواهند کرد. طرف مقابل چه چیزی برای لغو تحریم‌ها ارائه خواهد کرد بنابراین باید اراده‌ای قوی برای پذیرش تصمیم لغو تحریم‌ها وجود داشته باشد پس چنانچه تصمیم لغو این تحریم‌ها مورد پذیرش نهایی قرار گرفت، ما عملا در مذاکرات آتی پیشرفت خواهیم داشت. مسئله اصلی در اینجا زمان مذاکرات نیست بلکه چیزی است که طرف مقابل برای لغو تحریم‌ها ارائه می‌کند».

معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: «توانمندی دفاعی هر کشور به همان کشور مربوط می‌شود و هر کشوری مطابق با منافع ملی خود و در چارچوب توانمندی‌هایی دارد، رفتار می‌کند تا از امنیت خود دفاع کند و قدرت بازدارندگی مناسب ایجاد نماید. این کشور می‌تواند و باید تجهیزات لازم برای این امر را به دست آورد. جمهوری اسلامی ایران در راستای این سیاست خود را از نظر دفاعی تجهیز می‌کند تا امنیت ملی خود و همچنین منافع ملی‌اش را حفظ کند. هیچ کشور دیگری این حق را ندارد که از توانمندی‌ها و چیزهایی که کشوری دیگر برای دفاع از منافع ملی خود دارد، صحبت کند».

***

انتقاد رسانه نزدیک به زاکانی از صداوسیما

سایت جهان نیوز که از رسانه های نزدیک به علیرضا زاکانی به شمار می رود در مطلبی با انتقاد از رویکرد جدید صدا و سیما در دوره جبلی نوشت: «بالاتر از اشتباهات فاحش که سبب بی انصافی هایی نیز در دو موضوع خبری انتصاب شهردار تهران و دیدگاه تقطیع شده رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه درباره فساد شد، توجه به عدالت سیاسی از الزامات موفقیت رویکرد جدید صداوسیما است.

صداوسیما با پرداخت به موضوع دکتر زاکانی و حجت الاسلام علی اکبری می خواهد نشان بدهد که جناح سیاسی با تابلوی انقلابی گری و اصولگرایی را نیز نقد خواهد کرد و نگاه عدالتخواهانه و بی طرف به جناحین سیاسی کشور دارد. اما عدالت سیاسی دقیق تر این است که فراتر از اصولگرایی و اصلاح طلبی باید عدالت سیاسی را در میان حتی گروه های درون انقلابی نیز رعایت کرد.

به عنوان نمونه در همین فاصله کوتاه اخباری از انتصابات فامیلی توسط برخی مسئولین در برخی نهادها پخش شده و صداوسیما هنوز واکنشی نشان نداده است. یا به صورت مشخص تر این روزها یکی از گروه های سیاسی و یا برخی مدعیان پر سروصدا و پرحاشیه عدالتخواهی احساس نزدیکی و حمایت گسترده ای از آقای جبلی رئیس جدید صداوسیما در فضای مجازی دارند.

آیا صدا وسیما اشتباهات این طیف های سیاسی اتقاقا پراشتباه را که خود را همراهان و حامیان جدید آقای جبلی معرفی می کنند، هم به زودی مورد نقد قرار خواهد داد؟! آقای جبلی نباید اجازه بدهد که رویکرد جدید و مورد تقدیر صداوسیما با شبهات سیاسی و گره خوردنش با برخی سلیقه های سیاسی محدود و عدالتخواهان پرغلط در افکار عمومی، ارزش و تاثیرگذاری استراتژیک خود را از دست بدهد.»

***

روایت جابری انصاری از واکنش مهم سردار سلیمانی به استعفای ظریف

به گزارش جماران حسین جابری انصاری معاون پیشین عربی و آفریقای وزارت امور خارجه روز گذشته در نشستی در کلاب هاوس با اشاره به سفر بشار اسد به تهران و استعفای دکتر ظریف به دلیل بی اطلاعی از این سفر،گفت: آن دو سه روزی که وزیر خارجه به محل کار خود نیامدند، با جشنواره بین المللی فیلم فجر در تهران همزمان بود. آن شب، حدود ساعت ۹، داشتم از محل کارم در میدان امام خمینی (س) به وزارت ارشاد می رفتم که یک فیلم سینمایی جشنواره را ببینم. حاج قاسم تماس گرفت و با ابراز ناراحتی از اتفاقی که افتاده بود، گفت جریان چیست؟ چرا این جوری شد؟ باید سریع جمعش کنیم.

جابری انصاری افزود: من آنجا به روال همیشگی شفافیت و صراحتی که دارم نگاه خودم را مطرح کردم که به تهران آمدن رئیس جمهور سوریه به لحاظ نمادین و نشانه های سیاسی و راهبردی خیلی معنا دارد. شرایط سوریه عادی نیست و رئیس‌جمهور این کشور سفر خارجی نمی رود. تنها یکی دو بار به مسکو رفته است که رابطه دو کشور و نقش روسیه در بحران سوریه مشخص است. در چنین وضعیتی اینکه به تهران آمده، نمادی از نفوذ، تأثیرگذاری و قدرت ایران در سوریه و منطقه است.

جابری انصاری ادامه داد: گفتم این یک موفقیت نمادین بزرگ برای ایران بود، اما با توجه نکردن به برخی جوانب موضوع، به یک نقطه ضعف تبدیل شد. یعنی یک مسأله اختلافی شد که حال باید آن را جمع و جور کرد. ایشان هیچ بحثی با من نکرد که این جور نیست. بر عکس، چند دقیقه توضیح دادند که نیت و قصدی در کار نبوده که این گونه شود و دفتر رئیس جمهور و رئیس جمهور از سفر مطلع بوده اند و فرض من این بوده که به وزیر خارجه هم اطلاع می دهند. به هر حال بعد از این توضیحات اقناعی، همه حرف شهید سلیمانی این بود که الآن باید کمک کنیم هرچه زودتر این مسأله حل شود و به این شکل نماند.

وی تأکید کرد: حاج قاسمی که به عنوان نماد میدان معرفی می شود و به حق و درست هم نماد میدان است و شخصیت اسطوره ای و برجسته این قطعه از تاریخ ایران است که ماندگار خواهد بود، با همه افکار، اولویت ها و برنامه های خود، پا در یک کفش کرد تا هرچه زودتر کدورتی که در اثر این موضوع ایجاد شده بود، رفع شود. شهید سلیمانی به خانه دکتر ظریف رفت و با محبت و ویژگی های ارتباطی که داشت، به این ماجرا خاتمه داد.

 

حمله هکر‌های ایرانی به اسرائیل؟

رسانه های اسرائیل به نقل از یک گروه هکرهای ایرانی به نام «سایه سیاه» مدعی شدند این گروه، سرورهای شرکت خدمات اینترنتی «سایبرسرو» را که اسرائیلی است، اوائل روز شنبه ۸ آبان به وقت محلی هک کرده و از کار انداخته است.

 

۳ کشته در واژگونی اتوبوس در جاده سمنان به گرمسار

با واژگونی اتوبوس گناباد در محور آرادان سرخه ۳ نفر جان باخته و ۱۷ نفر مصدوم شدند که دو نفر به صروت سرپایی خدمات دیدند و مابقی راهی بیمارستان معتمدی گرمسار شدند.

 

آتش سوزی در منطقه صنعتی نزدیک «دیمونا»‌ در اسرائیل

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که آتش سوزی در یکی از کارخانه‌های واقع در منطقه «دیمونا» خسارت‌های زیادی به تجهیزات سنگین در این کارخانه وارد کرده است.

 

اتحادیه اروپا هشدار پرواز در آسمان ایران را پس از ۲۲ ماه لغو کرد

آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا طی دستورالعملی هشدار پرواز در آسمان جمهوری اسلامی ایران را لغو کرد. دیماه سال ۹۸ آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا طی دستورالعملی به تمامی شرکت‌های هواپیمایی اروپایی هشدار داد که تا اطلاع ثانوی بر فراز آسمان ایران پرواز نکنند و در صورت ضرورت در ارتفاع بالای ۲۵ هزار پا (۷۶۰۰ متر) پرواز را انجام دهند.

 

بخش قابل توجهی از ۱.۳ میلیون خانه خالی، متعلق به بانک‌هاست

یک نماینده مجلس گفت: از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی که وزارت راه و شهرسازی شناسایی کرده بخش قابل توجهی از آنها متعلق به بانکها است که تعداد دقیق آن اعلام نشده اما گفته می‌شود برای کسب سود خریداری یا ساخته شده است.

 

ریزش دیوار یک مدرسه در علی‌آبادکتول
سرپرست جمعیت هلال‌احمر علی‌آبادکتول از ریزش دیوار یک مدرسه در علی‌آبادکتول خبرداد. در این حادثه ۱۴ نفر مصدوم شدند که ۱۰ نفر کلاس اولی بودند. همچنین مالک زمین مجاور مدرسه و مسئول پلیس ساختمان شهرداری بازداشت شدند.

 

هشدار رحیم پور ازغدی درباره آینده نظام در  ۲۰ سال آینده
حسن رحیم پور ازغدی گفت: رهبری می‌گویند انحراف در نظام از انحراف در اشخاص مهم‌تر است؛ چون ممکن است همین جمهوری اسلامی با همین ولایت فقیه با همین قانون اساسی باشد، امّا ۲۰ سال دیگر یک نظام بی‌دین و ضدّ دین باشد؛ قانون اساسی آن را هم عوض نکنند؛ یک ولیّ‌فقیه دیگر هم بیاید، امّا بشود حکومت بنی‌امیّه و بنی‌عبّاس یا خوارج یا کلیسای قرون وسطی.

 

تکذیب ارسال «طرح ورود زنان به ورزشگاه‌ها» به مجلس
طی چند روز گذشته خبری با عنوان “ارائه طرح ورود بانوان به ورزشگاه‌ها از سوی فدراسیون فوتبال به مجلس” به نقل از حسن کامرانی‌فر، دبیرکل فدراسیون فوتبال در نشستی در هیات فوتبال بوشهر منتشر شد که با واکنش‌های زیادی همراه بود اما دبیرکل فدراسیون فوتبال بعد از گذشت ۴۸ ساعت و در واکنش به اصل ماجرا و پیگیری‌های انجام شده گفت: این خبر – از سوی فدراسیون فوتبال – تکذیب شد و چنین خبری از طرف ما نبود.

 

آخرین آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، ۶هزار و ۸۰۹ بیمار جدید کووید-۱۹ شناسایی شدند و متاسفانه ۱۲۸ بیمار نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند.

 

بیانیه رهبران آمریکا و تروئیکا درباره برجام
در پی دیدار بایدن با رهبران سه کشور اروپایی عضو برجام در حاشیه اولین روز اجلاس سران کشورهای عضو گروه بیست در رم ایتالیا، این چهار رهبر بیانیه مشترکی درباره برنامه هسته‌ای ایران صادر کردند. آنها اعلام کردند که ما از تعهد روشن بایدن برای ماندن در برجام تا زمانیکه ایران نیز در توافق بماند، استقبال می کنیم و بازگشت به برجام منوط به تغییر رفتار تهران است. همچنین در این بیانیه آمده است که موانع برای فعالیت آژانس امکان بازگشت به توافق هسته‌ای را با خطر مواجه می‌کند.

 

دستور رسیدگی به موضوع اهانت به آیت الله صافی گلپایگانی

حجت الاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور از صدور دستور به دادسرای ویژه روحانیت برای پیگیری موضوع خبر داد و افزود: از آنجاییکه شخص منتشر کننده این مطلب، طلبه و مرتبط با حوزه علمیه است، رسیدگی به موضوع، درحوزه صلاحیت دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت است که به آن مرجع ابلاغ شده که ماجرا را در دستور رسیدگی و پیگیری قرار دهد.

 

عفو ۱۰۰ محکوم به اعدام و ۷۶ محکوم امنیتی

دادیار دیوان عالی کشور و مدیرکل عفو و بخشودگی قوه قضاییه گفت: ۱۰۰ نفر از افراد دارای محکومیت اعدام و ۷۶ محکوم امنیتی جزو عفوشدگان اخیر هستند.

 

خطر حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا

مشکلات مالی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، این دو باشگاه پرسابقه ایرانی را در آستانه حذف از رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا در فصل آینده قرار داده است. در نامه فدراسیون فوتبال ایران با اشاره به مشکلات ناشی از تحریم و مسائل مختلف از کنفدراسیون فوتبال آسیا درخواست فرجه‌ای برای تسویه‌حساب با طلبکاران کرده، هم‌آنچه که در سال‌های قبل نیز توسط استقلال و پرسپولیس انجام شده و آن‌ها را از خطر حذف از رقابت‌های آسیایی دور کرده است، این‌بار، اما با توجه به سوابق طولانی و مسائل هر ساله، پاسخ AFC به نامه‌ی فدراسیون فوتبال ایران منفی بوده و به این ترتیب دو تیم استقلال و پرسپولیس در حال حاضر در آستانه حذف از لیگ قهرمانان آسیا در فصل ۲۰۲۱ قرار گرفته‌اند.‌‌

بخش قابل توجهی از ۱.۳ میلیون خانه خالیِ شناسایی شده، متعلق به بانک‌هاست

از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی که وزارت راه و شهرسازی شناسایی کرده، بخش قابل توجهی از آنها متعلق به بانکهاست که تعداد دقیق آن اعلام نشده؛ اما گفته می‌شود برای کسب سود خریداری یا ساخته شده است. مسئولان وزارت راه و شهرسازی می‌گویند بخش قابل توجهی از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خالی شناسایی شده، مربوط به شرکت های حقوقی اعم از دستگاه های دولتی و بانکهاست. در این خصوص عبدالجلال ایری ـ سخنگوی کمیسیون عمران مجلس ـ گفته است: «یکی از نکات قابل توجه در شناسایی واحدهای خالی، تعداد خانه‌های تحت تملک بانک‌ها و اشخاص حقوقی بوده است. طبق گفته مسئولان وزارت راه، بخش قابل توجهی از واحدهای خالی شناسایی شده متعلق به بانک‌هایی است که به جای عمل به وظایف خود، برای کسب منفعت بیشتر تصدی‌گری و بنگاه داری انجام می‌ دهند. از این روی، یکی از اهداف مجلس در تصویب قانون مالیات بر خانه‌های خالی این است که صرفه اقتصادی نگهداشت خانه توسط فعالان اقتصادی و بانک‌ها را کاهش دهد تا در نهایت منجر به تغییر رفتار محتکران و عرضه واحدهای خالی به بازار شود.»

حمله کیهان به آتیلا پسیانی: این بازیگر نه چندان مطرح و محبوب به صدا وسیما توهین کرد

کیهان نوشت: یک بازیگر که با مجموعه‌های تلویزیونی شناخته شده است، در گفت‌وگو با یک برنامه زرد اینترنتی به رسانه ملی و مردم ایران اهانت کرد و در گفت‌وگو با فریدون جیرانی مدعی شد که سالهاست تلویزیون نگاه نمی‌کند! این ادعا در حالی است که وی از سال ۱۳۶۱ تا سال جاری در چندین مجموعه تلویزیونی یا فیلم کوتاه تلویزیونی بازی کرده است که آخرین آنها مجموعه همبازی محصول شبکه دو سیما بوده است. حال، پرسش این است چگونه یک بازیگر نه چندان مطرح و محبوب، تلویزیون را قبول ندارد اما یکسره در سریال‌های مختلف تلویزیونی بازی می‌کند و همزمان هم مدعی نگاه نکردن تلویزیون می‌شود؟ آیا این بی‌صداقتی و ادعای عجیب؛ توهین به شعور مخاطبان و مردم و نیز صدا وسیما نیست؟ باید گفت متاسفانه طی سال‌های اخیر نگاه نکردن به تلویزیون – به قول یکی از ترانه سرایان و مجریان قدیمی- تبدیل به پز شبه روشنفکری شده است و جالب اینکه تمامی مدعیان پرهیز از رسانه ملی، هم مخاطب رسانه ملی هستند و هم در پروژه‌های پیشنهادی تلویزیونی و نیز رادیویی نقش‌آفرینی می‌نمایند و اغلب هم پول های کلان مطالبه می‌کنند! و البته همین طیف نیز با مصاحبه‌های زرد خود با رسانه‌ها و شبه رسانه‌های زرد پالس همراهی با اپوزیسیون ورشکسته تاریخ مصرف گذشته می‌دهد! جا دارد صدا و سیما از این پس در دادن پیشنهاد بازی به بازیگرانی که از تلویزیون متنفر هستند، تصمیم جدی بگیرد تا مجبور نباشند علیرغم میلشان، سریال های خود را هم نگاه نکنند!

 

رحیم پور ازغدی: ممکن است ۲۰ سال دیگر، همین جمهوری اسلامی با یک ولیّ‌فقیه، نظامی ضد دین باشد

حسن رحیم پور ازغدی گفت: رهبری می‌گویند انحراف در نظام از انحراف در اشخاص مهم‌تر است، چون ممکن است همین جمهوری اسلامی با همین ولایت فقیه با همین قانون اساسی باشد، امّا ۲۰ سال دیگر یک نظام بی‌دین و ضدّ دین باشد. قانون اساسی آن را هم عوض نکنند؛ یک ولیّ‌فقیه دیگر هم بیاید، امّا بشود حکومت بنی‌امیّه و بنی‌عبّاس یا خوارج یا کلیسای قرون وسطی. وی افزود: تعبیر ایشان این است: اسم جمهوری اسلامی باشد، صورت اسلامی باشد، امّا سیرت ضدّاسلامی باشد؛ همین قانون اساسی باشد؛ رأس آن‌هم یک آخوند باشد و بعضی‌ها سوابقی هم داشته باشند، ولی باطن غیر اسلامی یا ضدّ اسلامی بشود. یادمان باشد که با آن زمان‌بندی صدر اسلام، ما هنوز تا کربلا ۲۰ سال فاصله داریم؛ خطر به‌وجود آمدن کربلا در نسل سوّم بعد از پیغمبر است. وقتی هنوز چند نفر از اصحاب پیرمرد هستند، ولی اغلب تابعین هستند، یعنی نسل دوّم و تابعینِ تابعین که نسل سوّم است. ۲۰ سال دیگر ممکن است قضیّه کربلا به‌وجود بیاید؛ یعنی این خطر در جمهوری اسلامی هم وجود دارد. وقتی حکومت پیغمبر و علی این‌طوری می‌شود، در حکومت ما نمی‌شود؟/کیهان

 

تکذیب ارسال «طرح ورود زنان به ورزشگاه‌ها» به مجلس

دبیرکل فدراسیون فوتبال می‌گوید، خبر “ارائه طرح ورود زنان به ورزشگاه‌ها به مجلس” صحت ندارد. طی چند روز گذشته خبری با عنوان “ارائه طرح ورود بانوان به ورزشگاه‌ها از سوی فدراسیون فوتبال به مجلس” به نقل از حسن کامرانی‌فر، دبیرکل فدراسیون فوتبال در نشستی در هیات فوتبال بوشهر منتشر شد که با واکنش‌های زیادی همراه بود؛ اما دبیرکل فدراسیون فوتبال بعد از گذشت ۴۸ ساعت و در واکنش به اصل ماجرا و پیگیری‌های انجام شده گفت: این خبر از سوی فدراسیون فوتبال تکذیب شد و چنین خبری از طرف ما نبود. او درباره تاکید فیفا برای حضور زنان در ورزشگاه‌های فوتبال همانند مردان گفت: این درخواست فدراسیون و جامعه فوتبال است که شرایطی به وجود بیاوریم که آقایان و بانوان در استادیوم باشند. امیدواریم شرایطی فراهم شود که به این سمت برویم.

 

فریدون عباسی: نظر ما این نیست که مذاکرات از جایی که قطع شده، همان روش را ادامه دهیم

نماینده مردم کازرون در مجلس عنوان کرد: «نظر ما این نیست که از جایی که قطع شده است، همان روش را ادامه دهیم؛ خیر دولت عوض شده است و نظریه‌ی حاکم بر تفکرات دولت‌ها هم تغییر کرده است.» فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با «انتخاب» در پاسخ به این پرسش که تصمیم دولت بر آن است که مذاکرات را از نقطه‌ای که در خرداد ماه به پایان رسیده بود، ادامه دهد یا از زمانی که ترامپ از برجام خارج شد، از سر گیرد، گفت: «نظر ما این نیست که از جایی که قطع شده، همان روش را ادامه دهیم؛ خیر دولت عوض شده است و نظریه‌ی حاکم بر تفکرات دولت قبل، نظریه تنش‌زدایی بود. به نظر می‌رسد دولت فعلی نظریه تهدید‌زدایی و بزرگ‌تر از آن نظریه مقاومت را با کشور‌هایی که با ما خصومتی دارند، دنبال می‌کند. نظریه مقاومت هم اصولش فرق دارد.» وی درباره اصول نظریه مقاومت، تصریح کرد: «بر مبنای آن است که ما قدرت داشته باشیم و از تهدید‌ها و سایه جنگ یا گزینه‌های دیگری که مقامات امریکایی مطرح می‌کنند، نترسیم و آنها در تصمیم‌گیری‌ها دخالتی نداشته باشند. از طرفی کشور‌هایی که با ما مشکل دارند و با قدرتی که در جهان دارند، نگاه به دیدگاه‌های حاکم بر دولت ما می‌کنند و احتمالا در مذاکرات به گونه‌ای با آنها رفتار می‌شود که حساب کار خودشان را می‌کنند و نمی‌توانند با فشار از ما امتیاز گیرند؛ بنابراین، من فکر می‌کنم که مساله به نفع ما به زودی تغییر پیدا می‌کند.»

 

سید حسن خمینی: نباید از ورود به فضای مجازی بترسیم

سید حسن خمینی با تأکید بر استفاده از حضور گروه هایی با عزم جوانانه و خارج از چهارچوب های اداری، گفت: بهره گیری از جوانانی که از نظر تعلق خاطر به ارزش های دینی و انقلابی تفاوتی با نسل های پیشین ندارند، کار بزرگی است. البته این نسل جدید باید بتوانند از تجربیات نسل قبل استفاده کنند و برای حرکت دو بال «تجربه» و «توانایی» را توأمان به کار بگیرند تا ان شاء الله امور را پیش ببرند. سید حسن خمینی در ادامه سخنان خود با اشاره به اقتضائات دنیای جدید از جمله «فضای مجازی» و «شبکه های اجتماعی» گفت: عمده ترین دلیل اینکه مدیران نسل قبل وارد این فضا نمی شوند، این است که چون این فضا را نمی شناسند، از آن می ترسند و نمی دانند چیست. اینکه ما از پشت سر به دنبال یک حادثه می رویم و به دل حادثه نمی زنیم، به دلیل این است که با آن آشنایی نداریم.

 

مصباحی‌ مقدم: الحمدالله اقتصاد ایران فلج نشد

مصباحی مقدم ادامه داد: ایران با وجود لیست سیاه هم با کشورها داد و ستد می کنند و روابط مالی دارند و چیزی نسبت به وضعیت گذشته ما فرق نمی کند. بله تحریم های آمریکا که مستقل از اف ای تی اف کار می کند وجود دارد، ولی آن ها هم تقریبا از کارایی و خاصیت افتاده اند؛ شاید روزی بسیار اثرگذار بود ولی کم کم آثار آن خنثی شده و اثر بخشی اش از بین رفته است. آمریکا بر این مطلب اذعان دارند و گاهی صاحبنظران و افرادی از کنگره و حتی رییس جمهور به این مطلب اشاره دارند. الحمد الله آنطور که گفته می شد، نبود و اقتصاد ایران فلج نشد.

 

واکنش روسیه به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

دیپلمات ارشد روسیه در وین در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا علیه کشورمان تاکید کرد که طرف‌های مذاکرات وین باید از اقداماتی که بازگشت به رایزنی‌ها را پیچیده‌تر می‌کند، پرهیز کنند.میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمان های بین المللی در وین با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر به اظهارات ریچارد گلدبرگ کارشناس آمریکایی عضو بنیاد دفاع از دموکراسی ها واکنش نشان داد که در توئیتی بدون اشاره به نقض برجام از سوی واشنگتن و بدعهدی طرف های اروپایی در اجرای تعهداتشان در این توافق از ایران به دلیل وقفه ایجاد شده در مذاکرات برجامی و توسعه برنامه هسته ای اش انتقاد کرده بود.

اولیانوف در پاسخ نوشت: قطعا یک جنبه روشنی وجود دارد که در دسته تبلیغات قرار نمی‌گیرد؛ این حقیقت که تمامی مشکلات ناشی از سیاست فشار حداکثری دولت پیشین آمریکاست. فقط یک به یک گزارش‌های فصلی آژانس در سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ را مطالعه کنید.این دیپلمات روس همچنین توئیت وزارت امورخارجه کشورمان در محکومیت تحریم های جدید آمریکا علیه ایران را بازنشر داده و نوشت: تمامی طرف ها در مذاکرات وین باید از هرگونه اقدامی که بازگشت و تکمیل موفقیت آمیز مذاکرات درخصوص احیای برجام را پیچیده تر می کند، پرهیز کنند.سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان جمعه شب در واکنش به اقدام اخیر خزانه داری آمریکا در تحریم اشخاص حقیقی و حقوقی کشورمان ضمن محکوم کردن و مردود دانستن آن اظهار کرد: اعمال تحریم های جدید نشان دهنده رفتار کاملا متناقض کاخ سفید است. دولتی که از قصد بازگشت به برجام سخن می گوید و همان روش ترامپ را در تداوم اعمال تحریم ادامه می دهد، این پیام را ارسال می کند که واقعا قابل اعتماد نیست.

 

نماینده مجلس: ما خیلی اُپن هستیم و خیلی هم آزادی‌های گسترده‌ای داریم

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: «نمی‌توانیم بگوییم چون مثلا ۷۰۰ هزار دلار از کشور خارج شده است، ما همینجا جزیره هندورابی را آماده و های‌کلاسش کنیم تا همه منکرات را در آنجا انجام دهند؛ قطع نمی‌شود.»سید علی یزدی‌خواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره سود مالی که کنسرت برخی خوانندگان ایرانی برای خود و ترکیه داشته و استقبال از آن کنسرت ها، گفت: «بحث کنسرت‌ها اگر منجر به حریم‌شکنی نشود و حدود شرعی را زیر پا نگذارد، بهتر است که در کشور، مکان‌هایی در نظر گرفته شود که هم برای افرادی که قرار است به این کنسرت‌ها بروند، صرفه جویی شود و هم اگر هنری وجود دارد در داخل کشور مورد توجه قرار گیرد.»وی ادامه داد: «اگر هنجار‌ها را بخواهند رعایت کنند، ما مشکلی نداریم، در غیر این صورت طبیعی است که ایران یک کشور اسلامی است و نمی‌توانیم اجازه دهیم افراد مثلا شراب تولید کنند یا شرب خمر را علنی انجام دهند. این مهم جزو مقدسات دین ماست و نباید به خاطر چند دلار، یورو و لیر اجازه دهیم که هنجار‌های الهی در داخل کشور شکسته شود. ترکیه یک کشور لائیک است و ابایی ندارد از اینکه هنجار‌های اجتماعی و خطوط قرمز دین اسلام شکسته شود و این بحثش جداست اما اگر با رعایت حدود شرعی و اسلام باشد ما از برگزاری کنسرت در داخل کشور استقبال می‌کنیم.»

یزدی‌خواه در پاسخ به این پرسشی درمورد گسترش آزادی های فرهنگی و اجتماعی گفت: «مردم ما الان هم آزاد هستند. شما بحث حجاب و عفاف را در جامعه اگر دقت کنید، سخت‌گیری صورت نمی‌گیرد و حتی قانون امر به معروف و نهی ازمنکر در کشور اجرا نمی‌شود. ما سخت‌گیری در خصوص کسانی که حجابشان را کاملا مراعات نمی‌کنند، نداریم یا اگر منکری مرتکب می‌شوند، اگر در ملا عام نباشد و در حریم منزلشان انجام دهند، کسی بازخواستشان نمی‌کند؛ مگر اینکه منظور کنار گذاشتن هنجار‌های جامعه سنتی ما باشد که در اینصورت جایز نیست و جامعه این را بر نمی‌تابد.»

این نماینده مجلس افزود: «در تاریخ چند هزار ساله ما هم روی این موضوعات تاکید شده است. به عنوان مثال در تخت جمشید که این همه تصاویر دارد، شما عکس یک خانم را بر روی آن بنا به‌هیچ وجه نمی‌بینید. با اینکه برای سه هزار سال پیش است اما ساسانیان و هخامنشیان بر حفظ این حریم‌ها تاکید داشتند. بالاخره ما یک جامعه سنتی با فرهنگ و تمدن غنی هستیم و هر چیزی را برنمی‌تابیم. همین الان هم مشاهده می‌کنیم که در جامعه بعضی از خانم‌ها بدون روسری و حجاب پشت فرمان ماشین نشسته‌اند و ما حتی گفته‌ایم که جریمه بکنید اما جریمه هم نمی‌شوند. اگر منظور از آزادی این باشد که هر کسی با لباس شب و مستانه به خیابان بیاید، طبیعتا جامعه این را تحمل نمی‌کند ولو اینکه چند صد هزار دلار هم از کشور خارج شود.»

یزدی‌خواه درباره گشت ارشاد و فیلمی که اخیرا منتسب شد به این گشت، بیان کرد: «آن خانمی بود که شاکی خصوصی داشت و بحث بر سر حجابش نبود و مسئولین مربوطه هم توضیح دادند که پلیس می‌خواسته ایشان را بازداشت کنند ولی آن خانوم مقاومت می‌کرده است. یک مجرم را که با سلام و صلوات دستگیر نمی‌کنند چرا که قطعا فرار می‌کند و به مامور ناجا نیرنگ می‌زند. ما مخالف خشونت‌های پلیس هستیم اما شما جلیقه زرد‌ها، برخورد پلیس در آمریکا، لندن و دیگر کشور‌های غربی را اگر نگاه کنید، کم‌ترین بی‌نظمی را تحمل نمی‌کنند اما ما خیلی اَپن هستیم و خیلی آزادی‌های گسترده‌ای به واسطه نظام و انقلاب داریم.»

 

معرفی نامزدهای حقوقدان شورای نگهبان به مجلس

سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: غلامرضا مولایی و سید محمد هادی راجی از سوی رییس قوه قضاییه به عنوان نامزدهای حقوقدان شورای نگهبان به مجلس معرفی شدند.سید نظام الدین موسوی اظهار داشت: غلامرضا مولایی و سید محمد هادی راجی از سوی رییس قوه قضاییه به عنوان نامزدهای حقوقدان شورای نگهبان به مجلس معرفی شدند.سخنگوی هیات رییسه مجلس خاطرنشان کرد: قرار است یکی از این دو نفر به جای محمد دهقان حقوقدان شورای نگهبان که هم‌اکنون معاون حقوقی رییس‌ جمهوری است، انتخاب شود.انتخاب عضو حقوق دان شورای نگهبان در دستور کار این هفته نمایندگان قرار دارد.

 

روایت جابری انصاری از واکنش حاج قاسم به استعفای ظریف پس از سفر بشار اسد به تهران

حسین جابری انصاری، معاون پیشین عربی و آفریقای وزارت امور خارجه در نشستی درباره سپهبد شهید قاسم سلیمانی در کلاب هاوس، واکنش حاج قاسم سلیمانی به استعفای ظریف در پی بی اطلاعی از سفر بشار اسد به تهران را روایت کرد.معاون پیشین عربی و آفریقای وزارت امور خارجه در نشستی درباره سپهبد شهید قاسم سلیمانی در کلاب هاوس، با اشاره به استعفای ظریف در پی بی اطلاعی از سفر بشار اسد رئیس جمهور سوریه به تهران، گفت: شهید سلیمانی به رغم اینکه نماد «میدان» بود، اما نماد «ایران» هم بود و به اقتضائات و نیازهای یک سیاستگذاری راهبردی و درست و جامعِ میان اجزای مختلف کشور اعم از سیاست و دیپلماسی و میدان توجه داشت و با شخصیت متواضع، انعطاف پذیر، و کاریزماتیک خود، و سلامت نفس و اخلاصی که داشت کمک کرد تا موضوعی که ناخواسته ایجاد شده بود، به سرعت رفع شود.

حسین جابری انصاری روز گذشته در نشستی در کلاب هاوس با اشاره به سفر بشار اسد به تهران و استعفای ظریف به دلیل بی اطلاعی از این سفر، گفت: آن دو سه روزی که وزیر خارجه به محل کار خود نیامدند، با جشنواره بین المللی فیلم فجر در تهران همزمان بود. آن شب، حدود ساعت ۹، داشتم از محل کارم در میدان امام خمینی (س) به وزارت ارشاد می رفتم که یک فیلم سینمایی جشنواره را ببینم. حاج قاسم تماس گرفت و با ابراز ناراحتی از اتفاقی که افتاده بود، گفت جریان چیست؟ چرا این جوری شد؟ باید سریع جمعش کنیم.

جابری انصاری افزود: من آنجا به روال همیشگی شفافیت و صراحتی که دارم نگاه خودم را مطرح کردم که به تهران آمدن رئیس جمهور سوریه به لحاظ نمادین و نشانه های سیاسی و راهبردی خیلی معنا دارد. شرایط سوریه عادی نیست و رئیس‌جمهور این کشور سفر خارجی نمی رود. تنها یکی دو بار به مسکو رفته است که رابطه دو کشور و نقش روسیه در بحران سوریه مشخص است. در چنین وضعیتی اینکه به تهران آمده، نمادی از نفوذ، تأثیرگذاری و قدرت ایران در سوریه و منطقه است.

جابری انصاری ادامه داد: گفتم این یک موفقیت نمادین بزرگ برای ایران بود؛ اما با توجه نکردن به برخی جوانب موضوع، به یک نقطه ضعف تبدیل شد. یعنی یک مسأله اختلافی شد که حال باید آن را جمع و جور کرد. ایشان هیچ بحثی با من نکرد که این جور نیست. بر عکس، چند دقیقه توضیح دادند که نیت و قصدی در کار نبوده که این گونه شود و دفتر رئیس جمهور و رئیس جمهور از سفر مطلع بوده اند و فرض من این بوده که به وزیر خارجه هم اطلاع می دهند. به هر حال بعد از این توضیحات اقناعی، همه حرف شهید سلیمانی این بود که الآن باید کمک کنیم هرچه زودتر این مسأله حل شود و به این شکل نماند.

وی تأکید کرد: حاج قاسمی که به عنوان نماد میدان معرفی می شود و به حق و درست هم نماد میدان است و شخصیت اسطوره ای و برجسته این قطعه از تاریخ ایران است که ماندگار خواهد بود، با همه افکار، اولویت ها و برنامه های خود، پا در یک کفش کرد تا هرچه زودتر کدورتی که در اثر این موضوع ایجاد شده بود، رفع شود. شهید سلیمانی به خانه ظریف رفت و با محبت و ویژگی های ارتباطی که داشت، به این ماجرا خاتمه داد.

معاون سابق وزیر امور خارجه در پایان گفت: این هم نشانه دیگری از این واقعیت است که شهید سپهبد قاسم سلیمانی به رغم اینکه نماد میدان بود، اما نماد ایران هم بود و به اقتضائات و نیازهای یک سیاستگذاری راهبردی و درست و جامعِ میان اجزای مختلف کشور اعم از سیاست و دیپلماسی و میدان توجه داشت و با شخصیت متواضع، انعطاف پذیر، و کاریزماتیک خود، و سلامت نفس و اخلاصی که داشت کمک کرد تا موضوعی که ناخواسته ایجاد شده بود، به سرعت رفع شود.

 

جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۳۴۵۸ تن از محکومان

دادیار دیوان عالی کشور و مدیرکل عفو و بخشودگی قوه قضاییه با اعلام جزییات این عفو گفت: ۱۰۰ نفر از افراد دارای محکومیت اعدام و ۷۶ محکوم امنیتی جزو عفوشدگان اخیر هستند.

پس از موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی با پیشنهاد رئیس قوه قضاییه مبنی بر عفو و تخفیف مجازات سه هزار و چهارصد و پنجاه و هشت تن از محکومانِ محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیرو‌های مسلح و تعزیرات حکومتی به مناسبت میلاد با سعادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (صلی‌الله‌علیه‌وآله) و ولادت حضرت امام جعفر صادق (علیه‌السلام)، حسین نجفی، دادیار دیوان عالی کشور و مدیرکل عفو و بخشودگی قوه قضاییه با اعلام جزییات این عفو گفت: ۱۰۰ نفر از افراد دارای محکومیت اعدام و ۷۶ محکوم امنیتی جزو عفوشدگان اخیر هستند.

 

 

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه
تشکیل پرونده قضایی برای مدیران شرکتی متخلف در فارس
انشعاب گیری خط دوم آبرسانی سد درودزن به شهر صدرا انجام شد
تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
متن کامل پیش‌نویس تل‌آویو برای آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا
زارع‌پور در حاشیه جلسه هیأت دولت: معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
رهبر انقلاب در دیدار معلمان: جوانان باید منطق شعار مرگ بر آمریکا را بدانند/ الگو‌های جامعه معلمین باید به عنوان قهرمان معرفی شوند
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.