هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. این بسته خبری- تحلیلی با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آمار کرونا در ایران

طبق اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۲۳ آذر ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۷۸۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴۳۳ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۶۰ هزار و ۳۰۳ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۰ هزار و ۸۳۱ نفر رسید.

آمار واکسیناسیون در ایران

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تا کنون ۵۸ میلیون و ۸۵۷ هزار و ۲۱۳ نفر دُز اول، ۴۹ میلیون و ۷۲۹ هزار و ۶۴۴ نفر دُز دوم و دو میلیون و ۹۷۱ هزار و ۸۰۶ نفر نیز دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

بر این اساس مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۱ میلیون و ۵۵۸ هزار و ۶۶۳ دُز رسید.

همچنین در شبانه روز گذشته ۴۷۳ هزار و ۹۲۵ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

***

سردار باقری: آمادگی پاسخ قاطع و تهاجم سریع به دشمنان را داریم

به گزارش فارس، سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در همایش سفرا و روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه گفت: نیروهای ما برغم اعتماد از وضعیت بازدارندگی کشور هیچگاه در رویارویی با دشمن ، تهدید را کوچک نشمرده و برای تهدید حداقلی در حوزه راهبردی آمادگی و هوشیاری حداکثری متناسب با وضعیت دشمن را دارد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه ما در سطح راهبردی قصد تجاوز به کسی را نداریم ، اما در سطح عملیاتی و تاکتیکی آمادگی پاسخ قاطع و تهاجم موردی سریع وسخت با دشمنان را داریم، خاطرنشان کرد:  آنچه جهانیان در سال‌های اخیر از جمله در عین الاسد و نیز هدف قرار گرفتن پهپاد راهبردی متجاوز رژیم تروریستی آمریکا در آب های سرزمینی کشور با سامانه های بومی و ایرانی مشاهده کرده‌ است، بویژه برای دشمنان ماجراجو آموزنده و عبرت انگیز است.

***

موافقت مجلس با بررسی دوفوریتی طرح اصلاح سازوکار بررسی لایحه بودجه سالانه

به گزارش فارس، بررسی تقاضای تعدادی از نمایندگان برای دو فوریت طرح اصلاح ماده ۱۸۲ قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در دستور کار جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۳ آذر) مجلس قرار داشت.

نمایندگان مجلس بعد از بحث و بررسی و اعلام نظرات موافق و مخالف درباره دوفوریت طرح مذکور در نهایت با آن موافقت کردند.

سازوکار بررسی لایحه بودجه سالانه کشور اصلاح شده و لایحه بودجه سالانه به صورت دو شوری بررسی خواهد شد.

محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست علنی امروز ( سه شنبه ۲۳ آذر) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران درباره اصلاح ساز و کار بررسی لایحه بودجه سنواتی در مجلس اظهار داشت: ساختار تصویب بودجه در مجلس اصلاح شد قبلا اینگونه بود که کمیسیون تلفیق بودجه سنواتی یک ماه وقت می‌گذاشت، بودجه را وارد صحن می‌کرد و بعضا کلیات بودجه رد می‌شد و بر اساس ماده ۱۸۲ آیین نامه داخلی مجلس باید به دولت بر می‌گشت، سپس دولت دو هفته وقت می‌گذاشت و موارد را اصلاح می‌کرد.

وی افزود: پیش تر وقت مجلس و کمیسیون تلفیق گرفته می‌شد، بر اساس فوریتی که امروز در مجلس رای آورد، بلافاصله بعد از اینکه بودجه به کمیسیون تلفیق بودجه می‌رسد با فاصله یک تا ۲ روز کلیات در صحن بررسی می‌شود، اگر کلیات رای آورد، بررسی جزییات در کمیسیون تلفیق شروع می‌شود.

***

واکنش اسلامی به ادعای غنی‌سازی ۹۰درصدی

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص حاشیه سازی برای فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای و ادعای غنی سازی ۹۰ درصد در ایران افزود: این مورد کذب است و این اتهامات نخ نما شده‌ای است که به ویژه دشمنان و جریان صهیونیستی این‌ها را به کشور ما نسبت می‌دهند.

وی  در گفت وگو با صدا و سیما ادامه داد: ایران با ضابطه آژانس کار می‌کند و آژانس بین المللی انرژی اتمی بر کلیه فرآیندهای ما مطابق قوانین و مقررات نظارت دارد و به هیچ وجه ما خارج از چارچوب اقدامی نکرده و صورت نخواهیم داد.

اسلامی درباره رابطه با آژانس گفت: روابط ما با آژانس انرژی هسته‌ای بر اساس قوانین اساسنامه آژانس و پیمان NPT است و در چارچوب همین قوانین روابط ما ادامه دارد و در تعامل هستیم و آژانس هم تعامل را طبق قوانین انجام می‌دهد و موارد منتشر شده غالبا عملیات روانی و مباحث سیاسی است.

آقای اسلامی افزود: طرف مقابل، توسعه علمی و فناوری ایران را بر نمی‌تابد و با اتهام زنی و جوسازی می‌خواهد اینگونه القا کند که انرژی هسته‌ای ایران هدف صلح آمیز ندارد و بیشتر از همه رژیم صهیونیستی به این اتهامات دامن می‌زند، اما ما راه خودمان را در راه توسعه انرژی صلح آمیز هسته‌ای ادامه می‌دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: نیروگاه کرج و سایر موارد برجام خارج از پادمان است و کشور‌های مقابل به برجام پایبند نماندند دلیلی هم ندارد که به ما فشار بیاورند که به برجام فشار بیاوریم و ما در چارچوب پادمان NPT عمل می‌کنیم و هیچ چیز غیر از این دو را قبول نداریم.

وی افزود: نیروگاه کرج و موارد ادعایی به هم پیوسته اند و ما در حال حاضر در این خصوص در حال مذاکره هستیم و پاسخ‌هایی داده شده است اگر قرار است برجام عملیاتی شود باید همه طرفین به مفاد آن پایبند باشند نه اینکه تنها ایران متعهد به اجرای آن باشد.

***

پاسخ بهادری‌جهرمی به نوبخت درباره «خزانه خالی»

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات رییس سابق سازمان برنامه و بودجه درباره عدم خالی بودن خزانه و در تشریح شرایط تحویل گرفتن خزانه از دولت قبلی، تاکید کرد: واقعا اولویت دولت پاسخ‌گو به ناقدان و مردم است به نخبگان و اصحاب رسانه است. بانیان وضع موجود باید خودشان پاسخگو باشند. اینکه بخواهند نقدی را مطرح کنند، نه تنها دولت که مردم هم این را برنمی‌تابند. در مورد خزانه هم اشاره شد که خزانه مقروض بود نه اینکه خالی باشد.

بهادری جهرمی یادآور شد: من احتمال می‌دهم آقای نوبخت به خاطر اینکه مدیریت خزانه در اختیارشان نبوده است، شاید منظورشان این است که تخصیص‌هایی به این میزان از سوی سازمان برنامه و بودجه انجام شده است. دولت سیزدهم تعهدات متعددی را دارد از گذشته تسویه می‌کند و بخشی هم همین تخصیص‌هایی بوده است که بدون وجود اعتبار لازم در خزانه صادر شده است و تکلیف به دولت آتی واگذار شده است. شاید اشتباه برداشتی در این زمینه وجود داشته است. توصیه می‌کنم آقای نوبخت از همکاران خودشان در دولت گذشته اولین جلسه‌ای که در حضور رییس‌جمهوری جدید تشکیل شد جویا شوند که وضعیت خزانه چه بوده است.

***

برخی مقامات قضایی جابجا شدند نه برکنار

فرهیحتگان نوشت: «روز گذشته در فضای مجازی خبری مبنی‌بر برکناری و جابه‌جایی قاضی مسعودی‌مقام از ریاست دادگاه جرائم اقتصادی و رسول قهرمانی از دادستانی تهران منتشر شد. این دو نفر در چند سال گذشته به‌دلیل حضور مستمر و فعال‌شان در پرونده‌های بزرگ مفاسد اقتصادی مانند پرونده‌ اکبر طبری، شبنم نعمت‌زاده، محمدهادی رضوی و… در میان افکار عمومی تبدیل به نماد‌های فسادستیز و عدالتخواه دستگاه عدلیه شده بودند، به همین دلیل انتشار خبر برکناری‌شان با واکنش منفی بخشی از افکار عمومی مواجه شد.

تاکنون قوه قضائیه به این خبر به‌طور رسمی واکنش نشان نداده است اما روز گذشته یک منبع آگاه به خبرنگار ما توضیح داد که در چند وقت اخیر تعدادی از قضات قوه قضائیه از شعبه‌ای به شعبه دیگر منتقل شده‌اند، این جابه‌جایی‌ها با توجه به تغییر سطوح بالاتر در دستگاه قضا ازجمله تغییر رئیس‌کل دادگستری و تغییر دادستان روالی مرسوم و عادی است که پیش از این نیز در دوران روسای قبلی رخ داده است.

علاوه‌بر این پیگیری‌های خبرنگار ما نشان می‌دهد مسعودی‌مقام همچنان در مجتمع مفاسد اقتصادی حضور دارد و صرفا از این به‌بعد رئیس مجتمع نخواهد بود، زیرا مشغله‌های مدیریتی او چند ماه گذشته باعث شده بود بسیاری از پرونده‌هایی که وی قاضی رسیدگی به آنها بود، دچار اطاله دادرسی شوند. مثال بارز این موضوع رسیدگی به پرونده پتروشیمی است که سه سال رسیدگی به آن طول کشید.

آن‌گونه که منابع نزدیک به قوه قضائیه می‌گویند، تغییرات در ریاست دادگاه ویژه جرائم اقتصادی به این دلیل صورت گرفته است تا از ظرفیت‌های مسعودی‌مقام به‌عنوان یکی از قضات خبره در این زمینه بهتر و کارشناسی‌تر استفاده شود، زیرا اکنون که وی دیگر عهده‌دار سمت ریاست دادگاه ویژه جرائم اقتصادی نیست با دقت و سرعت بیشتری به پرونده‌های فساد اقتصادی رسیدگی خواهد کرد.

این منبع آگاه درمورد جابه‌جایی رسول قهرمانی، نماینده دادستان در پرونده‌های مهمی چون اکبر طبری و شبنم نعمت‌زاده نیز به «فرهیختگان» گفت: قهرمانی نیز به‌هیچ‌وجه از سمت خود عزل نشده و فقط در دادستانی تهران از جایی به جای دیگر منتقل شده‌است.»

***

دولت رئیسی مردم را اقناع کند

وطن امروز نوشت: «بیراه نخواهد بود اگر قضاوت افکار عمومی درباره بودجه ۱۴۰۱ و مذاکرات وین را پا به پای آورده نهایی دولت از این ۲ میدان مهم و حیاتی به حساب آوریم. شواهد اما نشان از آن دارد که دولت در ارائه روایت دست اول و برقراری ارتباط با افکار عمومی در این ۲ موضوع موفق نبوده است، به گونه‌ای که به‌ رغم تاکید چندباره دولت برای عدم تمایل به ادامه دومینوی خلق نقدینگی و اصلاح ارز ترجیحی به نفع طبقات پایین جامعه، کلیدواژه «بودجه ریاضتی» از نخستین ساعات ارائه بودجه ۱۴۰۱ به مجلس شورای اسلامی از سوی رسانه‌های اصلاح‌طلب تکرار شد و سوالات و نگرانی‌های زیادی برای مردمی که معیشت‌شان در سال‌های اخیر ضربه‌های سنگینی خورده، به وجود آورد.

در این میان اما دولت توفیق چندانی در قانع کردن مردم نسبت به اصلاحات اقتصادی نداشت. در همین زمینه با توجه به تاثیرپذیری متقابل تصمیمات اقتصادی دولت و رفتار اقتصادی مردم، این که افکار عمومی نسبت به نقشه راه اقتصادی دولت به حدی از اقناع نرسد، می‌تواند برای دولت گران تمام شود…

موضوع دیگری که از چند هفته قبل و پیش از داغ شدن موضوع بودجه ۱۴۰۱ ضعف ارتباط‌گیری و روایت‌پردازی دولت را مشخص کرد، مساله گفت‌وگوهای وین بود. در این زمینه در سطح داخلی رسانه‌ها و نیروهای نزدیک به دولت سابق تمام تلاش خود را معطوف به تکرار گزاره شکست مذاکرات به بهانه‌های مختلف کردند و سعی می‌کنند از هر طریق ترمیم جایگاه دولت روحانی را در دستور کار قرار دهند…

از سوی دیگر ابهام درباره روند طی شده مذاکرات از سوی طرف ایرانی باعث شده رسانه‌های غربی دست برتر را در روایت‌پردازی از مذاکرات جاری در دست بگیرند. برای نمونه در حالی که هنوز چشم‌انداز روشنی از آینده مذاکرات و سرنوشت برجام وجود ندارد، رسانه‌های غربی با انتشار اخبار ضدونقیض تا حد زیادی ذهنیت مردم را نسبت به این مذاکرات شکل داده‌اند.»

***

رئیس کمیسیون آموزش مجلس: درخصوص رتبه‌بندی به معلمان اطلاعات غلط داده شد

علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت‌وگو با ایلنا، در رابطه با تجمعات روز گذشته معلمان، گفت: از اینکه چه تعداد بازداشت شدند اطلاع ندارم اما حتماً مسأله بازداشت تعدادی از معلمان را پیگیری می‌کنم.

وی در رابطه با برخوردهای صورت گرفته با فرهنگیان، بیان کرد: معلم حق دارد که حرف خود را بزند، البته در خصوص رتبه‌بندی به معلمان اطلاعات غلط داده شده و واقعیت را واژگون جلوه دادند. مجلس با تمام قدرت می‌خواهد از معلمان حمایت کند اما به گونه‌ای القا کردند که مجلس با این طرح مخالف است.

منادی سفیدان اضافه کرد: اقدامات و کارهایی که در این دوره مجلس و علی‌الخصوص کمیسیون آموزش برای معلمان انجام شده است، هیچوقت، هیچکس برای معلمان انجام نداده بود اما این را معکوس جلوه دادند و در گفت‌وگوی دیشب من با صدا و سیما هم مشخص شد که کمیسیون چه نظر و نگاهی به مسأله رتبه‌بندی و معلمان عزیز دارد.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از ریشه این تجمعات روز گذشته به نادرست جلوه دادن روند بررسی طرح رتبه‌بندی بود که معلمان را ناراحت کرد.

طرح رتبه‌بندی فردا تصویب می‌شود

به گزارش ایرنا، علیرضا منادی سفیدان در حاشیه نشست کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های اعضای کمیسیون این بود که با توجه به شروع انتصابات در آموزش و پرورش استان ها، دغدغه ها و ملاحظات در نظر گرفته شود تا تغییرات به نفع آموزش و پرورش باشد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر بیان داشت: موضوع دیگری که در نشست امروز کمیسیون مطرح شد بحث اجرایی شدن سریع و دقیق رتبه‌بندی بود. با توجه به اینکه فردا نهایتاً کل طرح رتبه بندی تصویب خواهد شد، اجرای آن هم با دقت در تاسیس و تشکیل هیئت‌های ممیزی که حق همه رعایت شود و هر کسی در رتبه واقعی علمی، پژوهشی، مهارتی و فناوری خودش قرار بگیرد.

 

گردشگران ایرانی هتل های شهر وان ترکیه را پُر کردند

به گزارش سی ان ان ترک، با کاهش ارزش لیر ترکیه و همزمان با گشایش مرز زمینی و در پیش بودن تعطیلات آخر سال نو میلادی، گردشگران ایرانی که نزدیک به دو سال گذشته به دلیل بسته بودن مرز زمینی امکان سفر به شهر وان را نداشتند بار دیگر طی هفته های گذشته وارد این شهر شده و برای تعطیلات آخر سال میلادی و نوروز ظرفیت ١٠٠ درصد هتل های این شهر ترکیه را رزرو کرده اند./عصرایران

 

کمبود دارو در کشور بی‌سابقه است

سیدعلی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان کشور:بیش از ۱۵۰ داروی نایاب و کمیاب داریم.درحال حاضر برای تامین برخی داروهای ایرانی مثل «تتراسایکلین» و «کلیدینیوم سی» هم مشکل داریم.این کمبود در کشور ما بی‌سابقه است.

 

آیت الله سید محمد خامنه ای: با هر تحلیلی جلو برویم باز هم ولایت فقیه یعنی رهبری حکیم

رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا در مراسم رونمایی از کتاب روایت اساسی:اساسا دانشگاه در ایران تاسیس شد تا حرکت حوزه را متوقف کند و فروغی این کار را کرد.جمهوریت حق مردم است، لطف حکومت نیست اما جمهوریت به شرط حکم الهی است.بعد از انقلاب حکومتی که حق مردم را بگیرد نداشتیم و این ربطی به نظام ندارد. من به بعضی از روسای جمهور رای ندارم، چون قدرت طلب بودند.یکی از علما به من گفت دستم را باید به خاطر رای به یکی از نامزدهای انتخاباتی قطع کنم.

 

مقام اماراتی: نمی‌خواهیم با ایران در بیفتیم

مشاور دیپلماتیک رئیس امارات گفت که کشورش به دنبال دوری از هرگونه درگیری با ایران است.«انور قرقاش» مشاور دیپلماتیک رئیس امارات در مصاحبه‌ای گفت که ابوظبی می‌خواهد از هرگونه درگیری بین آمریکا و برخی دولت‌های منطقه با ایران خود را دور نگه دارد.به نوشته رویترز، او در گفت‌و‌گو با اندیشکده «کشورهای خلیج ع. ر. ب. ی» در واشنگتن گفت که منافع امارات در این است که به هر قیمتی از هرگونه درگیری به دور باشد.قرقاش تأکید کرد که نه کشورهای منطقه و نه آمریکا خواهان جنگ دیگری همچون عراق یا افغانستان نیستند.

 

چهره اصلاح‌طلب: از تیم مذاکره‌کننده مچ‌گیری نشود که در گذشته چه مواضعی داشتند

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان این‌که همه باید کمک کنند تا برجام به جای اول خود بازگردد، گفت: از تیم مذاکره‌کننده مچ‌گیری نشود که در گذشته چه مواضعی داشتند.غلامرضا ظریفیان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پیوند جدی و اساسی برجام با اقتصاد کشور اظهار کرد: خط قرمز تیم مذاکره کننده ما برگشت آمریکا و ۱+۴ به برجام است. اگرچه آنها در گذشته منتقد برجام بودند، اما اکنون با واقعیت روبه‌رو و متوجه شدند که تحریم‌ها چه آثار منفی برای کشور دارد.وی تاکید کرد: برجام یک مساله جناحی نبوده، بلکه یک مساله کاملا ملی است و برای این‌که به ثمر بنشیند همه جریان‌های کشور با وجود همه اختلافات باید به میدان بیاید و کمک کند تا در کشور فضای مناسب و خوبی برای تیم مذاکره‌کننده در وین تشکیل شود و آنها هم واقع‌بینانه و عاقلانه و براساس منافع ملی عمل کرده تا برجام به نتیجه برسد و شاهد کاهش مشکلات اقتصادی باشیم.این فعال سیاسی در ادامه خاطرنشان کرد: نباید از تیم مذاکره کننده مچ‌گیری شود که در گذشته چه مواضعی داشتند. اکنون همه باید کمک کنند تا برجام به جای اول خود بازگردد و در این بین نقش افکار عمومی در دفاع از تیم مذاکره کننده مهم است. به هرحال مسیر طولانی و با فرود و فرازی در پیش است، اما احیای برجام می‌تواند تا حدودی به بهبود اوضاع بینجامد و فضای روانی ایجاد شده هم می‌تواند موقت به اقتصاد کشور تاثیر مثبتی بگذارد. البته برجام هم قرار نیست همه مشکلات کشور را حل کند اما فضای بهتری برای تولید، صادرات، سرمایه گذاری خارجی، فروش نفت، تسهیل ارتباطات مالی و تجاری و ساماندهی وضعیت اقتصادی ایجاد می‌کند.

 

ادعای روزنامه اصولگرا درباره برخی شایعات در قوه قضائیه

روزنامه اصولگرای فرهیختگان درباره برخی شایعات درباره برخی تغییرات در قوه قضائیه نوشت: پیگیری های این روزنامه نشان می دهد دو چهره فعال در پرونده‌‎های بزرگ مفاسد اقتصادی جابه‌جا شدند نه برکنار.روز گذشته در فضای مجازی خبری مبنی‌بر برکناری و جابه‌جایی قاضی مسعودی‌مقام از ریاست دادگاه جرائم اقتصادی و رسول قهرمانی از دادستانی تهران منتشر شد. این دو نفر در چند سال گذشته به‌دلیل حضور مستمر و فعال‌شان در پرونده‌های بزرگ مفاسد اقتصادی مانند پرونده‌ اکبر طبری، شبنم نعمت‌زاده، محمدهادی رضوی و… در میان افکار عمومی تبدیل به نماد‌های فسادستیز و عدالتخواه دستگاه عدلیه شده بودند، به همین دلیل انتشار خبر برکناری‌شان با واکنش منفی بخشی از افکار عمومی مواجه شد.پیگیری‌های نشان می‌دهد مسعودی‌مقام همچنان در مجتمع مفاسد اقتصادی حضور دارد و صرفا از این به‌بعد رئیس مجتمع نخواهد بود، زیرا مشغله‌های مدیریتی او چند ماه گذشته باعث شده بود بسیاری از پرونده‌هایی که وی قاضی رسیدگی به آنها بود، دچار اطاله دادرسی شوند.همچنین رسول قهرمانی، نماینده دادستان در پرونده‌های مهمی چون اکبر طبری و شبنم نعمت‌زاده به‌هیچ‌وجه از سمت خود عزل نشده و فقط در دادستانی تهران از جایی به جای دیگر منتقل شده‌است.

 

کنایه مرندی به ادعای اروپایی‌ها درباره تلف شدن زمان بازگشت به برجام

کارشناس مسائل بین‌الملل با رد ادعای دیپلمات‌های اروپایی درباره زمان باقی‌مانده برای بازگشت به برجام، گفت آنها باید بپذیرند که ایران چیزی کمتر از اجرای کامل و قابل راستی آزمایی برجام را قبول نمی‌کند.«سید محمد مرندی» کارشناس مسائل بین‌المللی از ادعاهای اروپایی‌ها مبنی بر کمبود زمان برای بازگشت به توافق هسته‌ای ایران انتقاد کرد.مرندی بامداد سه‌شنبه در صفحه توئیتر خود با اشاره به ادعای شامگاه دوشنبه اروپایی‌ها در این‌باره، نوشت: «ایران [از اروپایی‌ها] راضی نیست. مذاکره کنندگان اروپایی باید به این واقعیت عادت کنند که ایران چیزی کمتر از اجرای کامل و قابل راستی آزمایی برجام را نخواهد پذیرفت».وی با کنایه به ادعای اروپایی‌ها درباره تلف شدن زمان بازگشت به برجام، گفت: «زمانی که ایران به تعهدات خود پایبند بود و اروپا با تحریم‌ها کودکان [بیمار و نیازمند به دارو] را می‌کشت، زمان برای این دیپلمات‌های اروپایی چندان با ارزش نبود!»پیش از این دیپلمات‌های از تروئیکای اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) در فضاسازی جدید علیه ایران و مذاکرات وین، مدعی شده بودند که نتوانسته‌اند مذاکرات جدی با ایران داشته باشند و زمان برای بازگشت به برجام در حال از دست رفتن است.این کارشناس مسائل بین‌المللی پیش از آن نیز طی توئیت دیگری درباره اختلاف‌ها بین متن‌های پیشنهادی از سوی گروه ۱+۴ در دور ششم و دور جدید مذاکرات وین، نوشته است: «تفاوت‌ها و تعداد پرانتزهایی که در پیش‌نویس‌های ۲۰ ژوئن وجود دارد بسیار بیشتر و گسترده‌تر از پیشنهادهای همه متون جدید است».مرندی همچنین افزود: «ادعای خلاف آن بی‌صداقتی است. متون اضافه شده برای روشن کردن برخی مسائل و رفع تناقضات بین متون و برجام بود».

 

بیانیه مولوی عبدالحمید در پی انتشار خطبه‌های جمعه اهل سنت گالیکش

در پی انتشار خطبه‌های جمعۀ اهل سنت گالیکش و اعتراض مومنین به این سخنان، مولوی عبدالحمید بیانیه ای صادر کرد و با باین توضیحاتی ابراز داشت که قصد اهانت در میان نبوده است. فریقین باید حرمت‌ها را حفظ کنند تا فرصت سوء استفاده از دشمنان قسم‌خورده سلب شود.طبق گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعۀ اهل سنت زاهدان،‌ در متن بیانیه آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

«واعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا»

اهل بیت نبی اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم از مشترکات اهل سنت و برادران شیعه هستند که هر دو فریق به آنان احترام خاصی قائل هستند و محبت می‌ورزند.

اهل سنت بالاتفاق به حضرت رسول صلی‌الله‌علیه‌وسلم و ائمه و بزرگان اهل بیت عشق می‌ورزند و آنان را جزو مقدسات خود می‌دانند و به بزرگی و مقام اهل بیت اعتقاد دارند و از روی محبت، اسامی نزدیکان حضرت رسول صلی‌الله‌علیه‌وسلم اعم از صحابه و اهل بیت رضی‌الله‌عنهم را بر فرزندان خود می‌گذارند. نام اهل بیت در میان برادران شیعه و اهل سنت به قدری زیاد است که این نشان از آن دارد که هر دو فریق با اهل بیت محبت دارند.

عقیدۀ امام‌جمعۀ محترم اهل سنت گالیکش نیز عینا همین است. اگر در صحبت‌های اخیر ایشان در مراسم نماز جمعه تعبیری به کار رفته، قطعا قصد اهانت و توهین نداشته‌اند؛ چون این برخلاف عقیدۀ خودشان است، چنانکه بیانیه‌ای که پس از این سخنان صادر کرده‌اند، کاملا واضح و روشن است و شائبه‌ قصد اهانت را به صراحت رد کرده است.

توصیۀ بنده این است که مسلمانان اعم از شیعه و سنی و همۀ گرایش‌های اسلامی وحدت و اخوت اسلامی را رعایت کنند و مواظب باشند دشمنان سوء استفاده نکنند. دشمن در کمین است تا بزرگ‌نمایی کند و تفرقه بیندازد. فریقین باید حرمت‌ها را حفظ کنند تا فرصت سوء استفاده از دشمنان قسم‌خورده سلب شود.

(مولانا) عبدالحمید

امام‌جمعۀ اهل سنت زاهدان

 

حمله تند مجری تلویزیون به نماینده مجلس

کاظم موسوی، نماینده مجلس چندی پیش گفته بود: «هرکه دنبال آلات موسیقی و خواهان واردات آن است، از ایران برود.» در واکنش به این صحبت‌ها دلاوری مجری تلویزیون در اظهارات تند گفت: «شما به چه حقی برای مردم تعیین تکلیف می‌کنید؟ مگر سرود ملی ما را با دبه زده‌اند؟ آن کسی باید برود که بین مردم تفرقه می‌اندازد.»

 

نماینده مجلس: از هنرمندان پوزش می طلبم

نماینده مردم اردبیل در مجلس تاکید کرد که مصاحبه بنده تحریف شده و بنده در مصاحبه ام تاکید کردم که تامین کالاهای اساسی و معیشت مردم در اولویت قرار دارد.حجت الاسلام سید کاظم موسوی در تذکری شفاهی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس گفت: بنده می خواهم به اتفاقی که چند روز گذشته برایم پیش آمد، اشاره کنم و از همکاران خواهش کنم با هر خبرنگاری مصاحبه نکنیم. در مصاحبه انجام شده صحبتهای بنده را تحریف کردند. خبرنگار از من سوال کرد آیا موافق ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات آلات موسیقی هستید؟ بنده نیز در پاسخ گفتم آیا نان مردم و تامین کالاهای اساسی و معیشت مردم در اولویت است یا واردات آلات موسیقی؟وی در ادامه گفت: بنده برای هنرمندان احترام قائل هستم و از همه آنها پوزش می طلبم، اما تعجبم از صدا و سیما است. شب گذشته مجری شبکه ۵ صداوسیما در حق بنده مطالبی را گفتند که ای کاش تحقیق می کردند و بنده در این موضوع مظلوم واقع شدم از آقای جبلی انتظار می رود در این موضوع ورود کند چرا که نه تنها به بنده بلکه به کل مجلس توهین شده است.

 

خضریان خطاب به ضرغامی: اکنون وقت زیر میز زدن ظلم است

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی افزود: سوال اینجاست که وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با کدام استدلال عقلی و به اسم اسلام ایرانی این مردم مظلوم را دچار مشکل کرده و مانع از ساخت مسکن آبرومند شده است؟ میراث فرهنگی در طول این ۳۰ سال که این مخروبه‌ها در نفر آباد بوده است، کجای داستان است؟ و چطور آن روزها برای حفظ نفر آباد قدم برنداشت؟ و چطور برای حفظ آثار تاریخی ارزشمندی همچون قلعه گبری که اکنون تبدیل به انبار مصالح ساختمانی در شهرستان ری شده، اقدامی نمی‌کند؟نماینده مردم تهران در مجلس با مطرح کردن این پرسش که چطور وزارت میراث فرهنگی برای حفظ آثار تاریخی ارزشمندی همچون قلعه گبری که اکنون تبدیل به انبار مصالح ساختمانی در شهرستان ری شده، اقدامی نمی‌کند؟ گفت: پاسخ‌شان را شنیده‌ام. چرا که آنجا با مستضعفان طرف نیستند و زورشان به آنهایی که آنجا هستند، نمی‌رسد و خطابم به آقای ضرغامی این است که اگر می خواهید کار کنید، اکنون وقت زیر میز زدن ظلم است.

 

محسن رضایی: در دولت سیزدهم، تصمیم جدی بر جراحی‌های عمیق اقتصادی داریم

معاون اقتصادی رییس جمهوری روز سه‌شنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: در دولت سیزدهم، تصمیم جدی بر جراحی‌های عمیق اقتصادی داریم و البته این جراحی‌ها باید فنی باشد و ما این کار را از حوزه تجارت شروع کردیم.محسن رضایی ادامه داد: این عزم در میان وزرای صمت، اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی وجود دارد که بخشنامه‌های مخل تجارت و صادرات صادر نشود.

 

ورود ساز به کشور برای تفنن نیست، برای اعتلای موسیقی کشور است

رئیس هیات مدیره خانه موسیقی ایران گفت: ما واقعا متعجبیم که یک نماینده مجلس چنین حرفی را بزند و آن هم توهین‌آمیز به جامعه هنری و جامعه موسیقایی کشور که یکی از ارکان فرهنگی کشور است. اینکه شما معیشت مردم را با ورود آلات موسیقی مقایسه می‌کنید، این مقایسه اصلا درست نیست. اگر معیشت مردم مهم است، مربوط به غذای جسم مردم است. اگر غذای روحی مردم تامین نشود این هم باز یک کم کاری است که در مملکت می‌تواند اتفاق بیفتد. اصلا نباید اینها را با هم مقایسه کنید. ورود سازها بخاطر تفنن نیست. بلکه برای اعتلای موسیقی کشور است و من تعجب می‌کنم یک نماینده این‌طور حرف بزند.داریوش پیرنیاکان درباره اظهارات این نماینده مجلس مبنی بر اینکه «کسانی که دنبال موسیقی هستند از کشور بروند»، گفت: شما چه کاره‌اید؟ به شما چه ربطی دارد؟ شما نماینده‌ای هستید که با یک رایی در مجلس نشسته‌اید. معلوم هم نیست با چند رای آمده اید. باید تحقیق شود که شما با چند رای آمدید در مجلس نشستید. به شما چه ربطی دارد که می گویید کسانی که دنبال موسیقی هستند از کشور بروند؟

 

انتقاد نماینده مجلس از «برخورد با جوانان ولایتمدار حزب اللهی»

نماینده مردم تهران در مجلس از برخورد با مخالفان واکسیناسیون اجباری انتقاد کرد و گفت: با جوانان ولایتمدار حزب اللهی که با واکسیناسیون اجباری مخالفت می‌کنند، برخورد چکشی و قضایی نکنید.روح الله ایزدخواه در تذکری شفاهی به ضروت تصویب طرح شفافیت آراء نمایندگان اشاره کرد و گفت: نگرانم که تعلل کنیم و جوانان حزب اللهی به ما بگویند که شما این کاره نبودید. ما با شما عهد بستیم تا شفافیت را به رأی بگذارید. ممکن است مجلس بعدی ظرف دو یا سه هفته این طرح را تصویب کند و ما زیر سوال برویم.نماینده مردم تهران در مجلس ضمن تشکر از دولت سیزدهم بابت واکسیناسیون عمومی از برخورد با مخالفان واکسیناسیون اجباری انتقاد کرد و گفت: این منتقدان فقط در کشور ما نیستند. دانشمندان ویروس‌شناسی هم وجود دارند که با واکسیناسیون مخالف هستند. در کشور ما هم جوانان حزب‌الهی و مطالبه‌گری وجود دارند که در ماجراهای برجام، FATF، سند ۲۰۳۰ و… ولایتمداری خود را ثابت کردند. این عزیزان با استناد به نقل قول دانشمندان و بعضی اسناد و مدارک انتقاداتی وارد می‌کنند. با این قشر برخورد چکشی و قضایی نکنید.این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه انتقادش از برخورد با مخالفان واکسیناسیون اجباری گفت: طلبه جوانی روزنامه‌ای دارد و در آن از نحوه برخورد با مخالفان واکسیناسیون اجباری انتقاد کرده است. او را دادگاهی نکنید. یارانه و روزنامه‌اش را قطع نکنید. حکم قضایی باید تنها از طریق دادگاه صالح و بر اساس قانون باشد. شوراها یا ستاد مبارزه با کرونا نمی‌توانند بدون توجه به مجلس و قانون مردم را مجازات کرده و آزادی مشروطشان را کم کنند.
علی نیکزاد که ریاست مجلس را بر عهده داشت خطاب به روح الله ایزدخواه گفت: در جریان باشید که دولت در واکسیناسیون عمومی شاهکار کرده است. ما دیگر نگرانی آنچنانی قبلی را نداریم چرا که کرونا کم شده است. اظهارات جنابعالی اما قابل بررسی است.

 

سخنگوی دولت: بانیان وضع موجود حق انتقاد ندارند

علی بهادری، سخنگوی دولت گفت: امروز زمان پاسخگویی بانیان و حامیان ۸ سال گذشته است، البته دولت از نقد بدنه اجتماعی نخبگان و مردم استفاده خواهد کرد اما بانیان و حامیان وضع موجود حق نقد ندارند بلکه باید در پیشگاه ملت ایران پاسخگو باشند.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت درباره توصیه به منتقدان دولت، اظهار داشت: دولت از نقد منصفانه و دلسوزانه مخصوصاً از سمت مردم و اصحاب رسانه برای حل مشکلات مطرح می‌شود استقبال می کند و تمام این نقدها را مورد بحث و بررسی های لازم قرار خواهد داد.وی ادامه داد: اگر برنامه ای جهت اصلاح امور مخصوصاً موارد ضروری مشکلات وجود داشته باشد دولت هرگز در برابر آن مقاومت نخواهد کرد یا اگر در برنامه‌ها اشتباهی وجود داشته باشد آن را اصلاح خواهد کرد.سخنگوی دولت گفت: اما باید تفکیکی بین بانیان و حامیان وضع موجود با بدنه اجتماعی نخبگان، اصحاب رسانه و مردم ایجاد شود بلکه بانیان و حامیان وضع موجود باید پاسخگوی عملکرد خودشان در به وجود آمدن وضع موجود باشند.بهادری جهرمی تصریح کرد: امروز زمان پاسخگویی بانیان و حامیان ۸ سال گذشته است این درحالی است که بدنه اجتماعی نخبگان و مردم می‌توانند نقدهایی به دولت داشته باشند که دولت از این نقدها استفاده خواهد کرد اما بانیان و حامیان حق نقد ندارند بلکه باید در پیشگاه ملت ایران پاسخگو باشند.