در بسته خبری امروز تیتر‌هایی مانند : روایت روزنامه اصلاح‌طلب از نقاط ضعف ظریف/ واکنش چمران به اختلاف در انتخاب شهردار تهران/هشدار محسن رضایی درباره مهاجرت نخبگان / مکاتبه ابتکار با رئیس مجلس درمورد طرح صیانت از فضای مجازی / نام شهردار تهران نباید زیر سایه پرونده‌های تخلف باشد / عباس عبدی: مردم زیادی پیگیر انتقال دولت نیستند و... را می‌خوانید.

آخرین آمار کرونا در ایران

بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا کنون ۱۰ میلیون و ۷۴۱ هزار و ۹۵۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۸۴۴ هزار و ۲۵۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۳ میلیون و ۵۸۶ هزار و ۲۰۶ دُز رسید.

از دیروز تا امروز ۱۲ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۹ هزار و ۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که چهار هزار و ۸۳۸ نفر از آنها بستری شدند.مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۹۷۹ هزار و ۷۲۷ نفر رسید.متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۷۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۹۱ هزار و ۷۸۵ نفر رسید.

 

توصیه رهبری به رئیسی درباره تشکیل دولت

مراسم تنفیذ سیدابراهیم رئیسی در مقام ریاست جمهوری صبح امروز در حسینیه امام خمینی برگزار شد.

در این مراسم سید ابراهیم رئیسی گفت: : پیام مردم در ۲۸ خرداد پیام تحول خواهی، عدالت خواهی و پیام مبارزه با فساد، فقر و تبعیض بود. پیام ۲۸ خرداد پیام ضرورت رفع مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه بود. اینها پیام‌هایی بود که مردم با رای خود دادند و از دولت برخواسته از رای خود خواستند عدالت را تحقق بخشند و با فساد مبارزه کنند و به روابط ناسالم اداری و رانت خواری‌ها و هر گونه ضد ارزش پایان بدهد که هیچ گونه تناسبی با اساس انقلاب در این کشور ندارد. این پیام و خواست مردم بود.رئیس‌جمهور اضافه کرد: تاکنون این رابطه بوده و از این پس نیز باید باشد تا مشکلات حل شود و باید در مقابل دشمنی دشمنان ایستادگی و مقاومت شود. آنچه مردم از دولت جدید خواستند یک تحول است. این تحول برای کشور اجتناب ناپذیر است و باید اتفاق بیافتد. برنامه دولت برنامه تحول است که به سند بسیار ارزشمند بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مستند است.وی تاکید کرد: در این تحول ضروری، لازم است همه فرهیختگان، اندیشمندان، مسئولان و دغدغه مندان نقش آفرینی کنند و همه مردم مشارکت کنند و به میدان بیایند، این کار انجام شدنی است. ما حتماً به دنبال رفع تحریم‌های ظالمانه خواهیم بود اما حتماً سفره مردم و اقتصاد را شرطی نخواهیم کرد.رئیس‌جمهور افزود: گره به اراده بیگانگان نخواهیم زد و حتماً مسائل پیش روی دولت را دنبال می‌کنیم. مسائل ضروری و فوری وجود دارد که دولت، امروز با آنها مواجه است. مسأله کسر بودجه و ثبات در بازار سرمایه و بورس، مسأله مهم کنترل تورم و گرانی‌ها و مسأله کرونا که امروز موجب نگرانی مردم است و موضوع و مسأله آب و برق و بسیاری از نیازمندی‌هایی که امروز وجود دارد باید مورد توجه قرار گیرد.

آیت ‌الله خامنه‌ای نیز در سخنانی با مسألت از خداوند متعال برای مبارک گرداندن این روز پر امید برای مردم و کشور، حضور ملت در انتخابات ریاست جمهوری را کاملاً پر معنا و نماد مردم‌سالاری دینی خواندند و با تشکر از «رئیس جمهور و دولت دوازدهم»، برای آقای رئیسی و همکاران دولت جدید نیز توفیق و عنایت ویژه الهی آرزو کردند.رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تکیه بر ارزش‌های انقلاب در تبلیغات انتخاباتی آقای رئیسی تأکید کردند: این مسیر درست باید ادامه یابد چرا که ملت را به حقوق اساسی خود می‌رساند و ایران را در جایگاه شایسته قرار می‌دهد.

رهبر انقلاب، ورود ملت به مسائل مختلف را کلید اصلی حل مشکلات خواندند و افزودند: پیگیری ارزش‌های انقلاب موجب افزایش انگیزه‌های مردم و ورود آنان به میدان می‌شود که این حضور بی بدیل و بی‌جایگزین، بسیار مغتنم و کارگشا است.رهبر انقلاب با اشاره به شعارهای انتخاباتی آقای رئیسی مبنی بر «مردمی بودن و از مردم شنیدن و در میان مردم بودن»، گفتند: مردمی بودن موضوع بسیار مهمی است و رییس‌جمهور محترم و همکارانشان باید تلاش کنند این شعار در واقعیت محقق شود و به معنی واقعی و بدون در نظرگرفتن امتیازهای طبقاتی و گروهی، در میان همه مردم باشند.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطر نشان کردند: البته حضور در میان مردم نباید موجب غافل شدن از ارتباط با نخبگان شود و ارتباط و تبادل نظر با نخبگان، لازم و مفید است.رهبرانقلاب با تأکید بر اینکه دولت باید مظهر وفاق ملی و نگاه ملاطفت آمیز به عموم مردم باشد، افزودند: یکی از کارهای مهمی که به مردمی بودن دولت کمک می‌کند، تعهد به گفتگوی صادقانه و بدون پیرایه‌های سیاسی با مردم است. باید با مردم صادقانه حرف زد، مشکلات و راه‌حل‌ها را گفت و توقعات را بیان کرد و کمک‌های لازم را نیز به مردم تقدیم کرد.ایشان سرعت عمل در تشکیل دولت را ضروری خواندند و افزودند: در تشکیل دولت ان‌شاءالله سرعت عمل به خرج داده شود. شرایط کشور اقتضا نمی‌کند که تأخیر شود. رئیس‌جمهور محترم در معرفی وزرا و هم مجلس محترم در اظهارنظر درباره وزرا شتاب به خرج دهند و ان‌شاءالله زودتر دولت تشکیل بشود و مشغول به کار شود.

 

روایت روزنامه اصلاح‌طلب از نقاط ضعف ظریف

شرق نوشت: «محمدجواد ظریف اگرچه دنیای بین‌الملل را خوب می‌شناخت و بر فرهنگ آمریکایی مسلط بود، اما به همان اندازه فضای سیاست داخلی ایران را نمی‌شناخت. او در دولت یازدهم بیشترین ضربه را از فضای مسموم سیاست داخلی خورد. از آنجا که برخی حرف‌هایی را زد که برای او به‌عنوان وزیر خارجه دردسر شد…

یکی‌دیگر از پاشنه آشیل‌های ظریف حتما حضور پررنگ رسانه‌ای او بود. اگرچه این حضور اوایل کار او جذاب بود و زمانی که برجام میوه‌ای دلخواه بود، همه مصاحبه‌های ظریف را با ولع می‌خواندند، اما با از‌دست‌رفتن برجام و پیچیده‌شدن وضعیت، فضا تغییر کرد.

عمدتا مصاحبه‌های او به جدل روزهای آینده تبدیل می‌شد یا دوقطبی برجام و غیر برجام را تشدید می‌کرد. در‌حالی‌که وزیر خارجه وظیفه داشت تصویر شفاف‌تری از ایران به افکار عمومی جهان بدهد، با جدل داخلی بر سر سیاست خارجی، او اغلب درگیر مصاحبه با رسانه‌های داخلی بود تا در فضای ملتهب داخلی روشنگری کند؛ یعنی افتادن در ماز پیچیده‌ای که تماما برد داخلی داشت و در فضای بین‌المللی کمکی به دیپلماسی نمی‌کرد.

ظریف آخرین تیر را هم از ناحیه همین مصاحبه خورد؛ وقتی مصاحبه‌ای برای ثبت در آرشیو دولت انجام داد و نکات حساسیت‌برانگیزش از درزهای دولت خارج شد تا او را به‌عنوان سردار دیپلماسی مقابل مرد میدان قرار دهد. ظریف تنها بود؛ در توییتر خودش باید جواب می‌داد، در مجلس و در دولت و در رسانه داخلی و خارجی نیز. این همه از میل شدیدش به دیده‌شدن نبود.

او به‌واقع در رأس سیستمی قرار گرفته بود که مجبور بود همه فشارهایش را خودش تحمل کند. حتی سفرایش با اینکه چهره‌های عمدتا برجسته‌ای اعزام شده بودند، نتوانستند گرهی از روابط ایران با کشورهای مقصد باز یا گشایشی ویژه حاصل کنند.»

***

روحانی آینده‌ای در سیاست ایران ندارد؟

حسین نقاشی، عضو شورای مرکزی حزب اتحادملت در گفت‌وگو با «صبح‌نو»، با بیان اینکه روحانی در آینده به محاق خواهد رفت و در کوتاه و میان‌مدت چهره‌ای سوخته خواهد بود، گفت: آقای روحانی توانایی سازماندهی هیچ جریانی را ندارد و هیچ بخشی از جریان اصولگرایی هم ایشان را برنمی‌تابد. راست سنتی هم اگر بخواهد به کسی تمایل یابد، آن شخص آقای لاریجانی خواهد بود، نه حسن روحانی چون روحانی نمره منفی بالایی دارد اما لاریجانی در همان جریان و حتی در میان مردم، به اندازه روحانی رأی منفی ندارد.

وی با بیان اینکه هیچ جریان سیاسی معقولی در کوتاه‌مدت یعنی ۶ماه آینده و میان‌مدت یعنی تا انتخابات ۱۴۰۴ خود را به روحانی نزدیک نخواهد کرد، اضافه کرد: آقای روحانی پتانسیل ایجاد یک جبهه سیاسی جدید را هم ندارد چون ایجاد جبهه باید با نیروهای سیاسی موجود باشد… فروکاسته شدن آقای روحانی در دوره دوم ریاست‌جمهوری، آنقدر شدید بود که هیچ لایه اجتماعی موثری را نمی‌شناسم که بخواهد علنی با او کاری را پیش ببرد.  بنابراین آقای روحانی نمی‌تواند جبهه سیاسی جدید را شکل بدهد چون هیچ نیروی همراه و همسویی با خود را ندارد. هم اصلاح‌طلبان و هم اصولگرایان و هم نیروهای مستقل احساس می‌کنند اگر بخواهند با روحانی کار کنند، چهره‌شان ملکوک خواهد شد.

وی با اشاره به احتمال بازسازی چهره روحانی در بلندمدت گفت: در مورد احمدی‌نژاد شاهد بودیم که ردصلاحیت او در انتخابات ۱۴۰۰ در مقایسه با ردصلاحیت او در انتخابات۹۶، موج بیشتری ایجاد کرد. واقعیت این است که احمدی‌نژاد با گارد رادیکال و آوانگارد توانست بخشی از جامعه حتی آن بخش‌هایی که اصلا به او رأی نداده را تحت‌تاثیر قرار بدهد.  من فکر می‌کنم روحانی به‌خاطر آن ذات محافظه‌کار و سنتی‌ای که دارد، نتواند مانند احمدی‌نژاد جامعه را تحت‌تاثیر قرار بدهد.

نقاشی در این‌باره اضافه کرد: البته آن چیزی که اجازه نمی‌دهد من با قاطعیت بگویم روحانی با ساختار درنخواهد افتاد، اظهارات او در انتخابات سال۹۶ است که تا اندازه‌ای بی‌ترمز شده بود و عبارت «دولت تفنگدار» را در آن برهه مطرح کرد. منظورم این است که روحانی شاید در بلندمدت، با طرح نقدهای رادیکال به حاکمیت بخواهد خود را در میان بخشی از جامعه بازسازی کند.

 

ربیعی: مسیری که ما رفتیم‌، اشتباه نبود
سخنگوی دولت با بیان اینکه تحریم موجب به هم خوردن تعادل زندگی و فشار بر مردم شد، گفت: قضاوت در مورد دولت‌های یازدهم و دوازدهم، بدون دیدن «عوامل خارجی و موانع داخلی» و ارزیابی عملکردش، بدون تقسیم این مدت به دو دوره زمانی تبیینی غیر منصفانه و نادرست است. ربیعی با بیان اینکه مسیری که ما رفتیم‌، اشتباه نبود  و تورم و کاهش ارزش پول ملی، نتیجه تحریم‌های بی‌سابقه و وحشتناک بود گفت: از نظر صدا و سیما، ظاهرا هنوز هم تحریم واقعیت ندارد. او توصیه کرد: صدا و سیما همچنان دولت یازدهم و دوازدهم را نقد کند و بگذارد دولت سیزدهم در آرامش به کارها برسد.

 

بهره‌گیری از ده‌ها گشت اطلاعاتی در تهران در این چند روز اجرا می‌شود.

پاسخ ایران به اتهامات در مورد کشتی اسرائیلی
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به اتهامات وزرای خارجه بریتانیا و آمریکا در مورد حمله به کشتی اسرائیلی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی مدافع و حاکی تردد امن و بی ضرر کشتی‌ها در خلیج فارس و آبهای بین المللی است،‌ گفت: آمریکا و انگلیس چنانچه سندی برای اثبات ادعاهای واهی خود دارند، آن را ارائه کنند. خطیب‌زاده گفت: تهران هر گونه ماجراجویی احتمالی را بی‌درنگ و با قوت و جدیت پاسخ خواهد داد.

 

حسین شریعتمداری: اسرائیل از احتمال حمله به کشتی‌های ایرانی سخن گفته؛ اگر حماقت کند، آمریکا و انگلیس هم شریک جرم تلقی می‌شوند و منافع آنها در منطقه نباید از پاسخ سخت ایران در امان باشد / ناوگان پنجم دریایی آمریکا در بحرین فقط ۲۴۰ کیلومتر با ما فاصله دارد؛ منافع انگلیس در منطقه هم به آسانی در دسترس خواهد بود
حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان نوشت: در صورت حماقت رژیم صهیونیستی، علاوه‌بر تلافی سنگین و پشیمان‌کننده ایران علیه این رژیم، آمریکا و انگلیس هم شریک جرم تلقی می‌شوند و منافع آنها در منطقه نمی‌تواند و نباید از پاسخ سخت ایران در امان باشد.

 

آخرین حرف های روحانی
روحانی گفت: این حرفی است که آقای اولاند (رئیس جمهور وقت فرانسه) در سفر من به پاریس در اواخر سال ۹۴، زد و در مصاحبه مطبوعاتی گفت که در سال ۲۰۱۳ ما ۱+۵، ما ۶ کشور برای جنگ با ایران تصمیم قطعی گرفته بودیم. این را در مذاکرات رسمی به من گفت. گفت ما مصمم به جنگ بودیم و وقتی شما آمدید و اعلام کردید برای مذاکره و مذاکرات اولیه را دیدیم. از جنگ منصرف شدیم. روحانی او با بیان اینکه مصوبه مجلس مانع اصلی احیای برجام است  و با این مصوبه، دولت بعدی هم نمی تواند به توافق برسد گفت: برداشتن همه تحریم‌ها میدان وسیع‌تری برای مذاکره با امریکا می‌خواهد؛ نظام اگر مجوز بیشتری دهد بقیه تحریم‌ها هم قابل مذاکره خواهد بود. او گفت: وقتی به دنیا می‌گوییم فقط در بخش هسته‌ای مذاکره می کنیم، باید محدودیت نتیجه را هم بپذیریم. روحانی همچنین گفت: درمورد تلاش‌ها برای به شکست کشاندن برجام حرف‌هایی دارم که شاید سال‌ها نتوان آن را به زبان آورد.

محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با ایرنا درباره فعالیت‌های این وزارتخانه گفت: برای ما همین بس بود که توفیق داشتیم در شرایطی که کرونا دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده و مشکلات زیادی ایجاد کرده بود، فضای مجازی کورسوی امیدی برای فعالیت‌های ۱۴ میلیون معلم و دانش‌آموز و ۴ میلیون استاد و دانشجو، بسیاری از کسب و کارها، مدافعان سلامت و مبلغان دینی فراهم آورد تا خلاءهای ناشی از فراگیری کرونا را در کشور پر کند.

وی افزود: با وجود همه ایرادهایی که می‌گیرند، این زیرساخت ارتباطی فراهم شد؛‌ البته ایرادات را روی چشم می گذاریم و امیدواریم مسائل حل شود اما نمی توان از تحولات بزرگ و اتفاقاتی که در زمینه ارتباطات و فضای مجازی روی داده و خدماتی که برای مردم فراهم کرد، چشم پوشی کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی درباره طرح صیانت از کاربران فضای مجازی گفت: من نظراتم را درباره این طرح به طور کاملا شفاف در فضای مجازی نوشتم و نظر وزارتخانه را منعکس کردم. ضرر این پیش نویسی که روی میز است، بسیار زیاد است و طراحان آن به اهداف مدنظر نخواهند رسید. امیدوارم آنچه در نهایت تصویب می‌شود به سود ملت باشد.

***

نمره محسن هاشمی به عملکرد خودش در شورای شهر

به گزارش فارس، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در حاشیه آخرین صحن شورای پنجم در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه نمره شما به خودتان نسبت به فعالیت‌هایتان چند است، اظهار داشت:‌ من به خودم در شورای شهر نمره ۱۵ می‌دهم.

وی گفت:  توسعه حمل و نقل عمومی و برطرف نشدن آسیب‌های اجتماعی دو نکته و رکن مهمی است که شورای ششم باید به صورت جدی پیگیری کند.

رئیس شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: البته نمی‌گویم که این کارها در شورای پنجم بر زمین ماند بلکه منظورم این است که این اقدامات تکمیل نشد.

***

رئیسی نباید به کسی باج بدهد

عباس سلیمی نمین، تحلیلگر سیاسی اصولگرا، در گفت و گو با برنا، در رابطه با  آسیبی که با سهم خواهی به کابینه رئیسی در ابتدای کار وارد شده است، اظهار کرد: این موضوع سنت دیرپایی است. یعنی جریانات مختلف در کانون‌های تعیین‌ کننده تلاش می‌کنند که آن را از آن خود بشناسند این واژه در مورد آقای رئیسی هم صادق است. برخی افرادی که در ایجاد ستادهای مردمی سرمایه‌گذاری کردند، سعی‌شان بر گرفتن سهمی از او است اما رییسی نباید باج بدهد.

او افزود: خوشبختانه عملکرد آقای رئیسی به گونه‌ای بوده است که تاکنون با شخصی ملاقات نکرده است اگر سهم خواهی هم صورت گرفته به نحوی غیرمستقیم بوده است. یعنی تا به حال به هیچکس نه قولی داده و نه مذاکره‌ای با کسی داشته است. در واقع برخی اصولگرایان وصولگرا هستند این کلمه، نه نصیحتی است و نه ارشادی. این امری است که همه مسندداران قدرت تلاش می‌کنند تا همگون‌های خود را مثلا حتی در مسند قدرت قرار دهند. بنابراین، این مطاب حتما به عنوان یک سنت غلط باید کنار گذاشته یا از آن گریز شود تمهیدات تاکنون خوب بوده‌اند.

سلیمی نمین تاکید کرد: باید دید که نوع مواجهه مجلس با آن چگونه است،  باید دید که آیا امکان دارد این تمهیدات برای جلوگیری از سهم خواهی تا انتها حفظ شود یا خیر.

***

واکنش چمران به اختلاف در انتخاب شهردار تهران

مهدی چمران رئیس موقت شورای ششم تهران در گفت‌وگو با فارس، درباره نهایی شدن انتخاب شهردار در پایتخت اظهار داشت: صبح امروز سردار احمدی‌مقدم در حال ارائه برنامه‌های خود در شهرداری تهران است و پس از آن محسن پیرهادی برنامه‌هایش را برای منتخبین بیان می‌کند.

وی افزود: بعدازظهر امروز نیز جلسه‌ای در مورد تنظیم برنامه‌های داخلی شورا و روش‌های داخلی خواهیم داشت.

چمران در مورد اختلاف پیش آمده میان منتخبین شورای ششم  جهت انتخاب شهردار گفت: این اختلاف نظر طبیعی است به هر حال همه یک نظر واحد برای انتخاب شهردار ندارند و گزینه ها موافق و مخالف دارد که البته همیشه تضارب آراء وجود داشته و این موضوع مشکلی ندارد.

وی گفت: هنوز معلوم نیست برای مرحله پایانی ۳، ۲ یا یک گزینه نهایی انتخاب کنیم ولی امروز عصر یا فردا صبح نتیجه قطعی اعلام می‌شود.

 

نام شهردار تهران نباید زیر سایه پرونده‌های تخلف باشد

امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا درباره انتخاب شهردار تهران که در روزهای اخیر در دستور کار شورای شهر قرار گرفته گفت: مردم تهران بر اساس اعتماد به کاندیداها به آنها رأی داده‌اند و حالا انتظار دارند حقوق‌شان مورد توجه و احترام واقع شود. واعظی آشتیانی ادامه داد: شورای شهر نه جای باندبازی است نه جای فعالیت سیاسی. امیدوارم دوره ششم هم همین نگاه را داشته باشد که نه فضای شورا و نه جایگاه شهرداری سیاسی نیست و حقوق مردم نباید وجه‌المصالحه قرار گیرد.او همچنین گفت: نام شهردار تهران نباید زیر سایه پرونده‌های تخلف باشد. امیدواریم برخی ادعاها درباره دخالت مسئولان در انتخاب شهردار تهران نادرست باشد چراکه این خلاف مطالبه مردم است.

 

عباس عبدی: مردم زیادی پیگیر انتقال دولت نیستند

عباس عبدی: امروز که مدیریت اجرایی در حال انتقال است، تا چه حد شاهد این شور و نشاط عمومی یا امیدواری نسبت به آینده هستیم؟ مردم تا چه اندازه پیگیر انجام این انتقال هستند؟ و از آن مهم‌تر اینکه چه درکی از آنچه قرار است در دولت و کشور رخ دهد، دارند؟ گرچه نمی‌توانم نظر قطعی دهم، ولی معتقدم اگر نظرسنجی شود مردم زیادی پیگیر این رویداد نیستند و درکی از آنچه پس از این رویداد رخ خواهد داد، ندارند. حتما عده‌ای پیگیر هستند و تصورات مثبتی از آینده دارند، ولی این تعداد به اندازه‌ای نیست که  شور و امید را در دل جامعه و مردم عمومی و برجسته و به عنوان انرژی برای موتور دولت بتواند عمل کند. اتفاقا تعداد قابل توجهی از مردم هم هستند که گمان می‌کنند اوضاع یا تغییری نمی‌کند یا نه‌تنها بهتر نمی‌شود که احتمالا بدتر هم می‌شود این همان نامیدی و یأسی است که در جریان انتخابات هم دیده شد.

 

سلیمی نمین: برخی اصولگرایان وصولگرا هستند

عباس سلیمی نمین، تحلیلگر سیاسی اصولگرا، در رابطه با  آسیبی که به عقیده برخی اصولگرایان با سهم خواهی به کابینه رئیسی در ابتدای کار وارد شده است، اظهار کرد: این موضوع سنت دیرپایی است. یعنی جریانات مختلف در کانون‌های تعیین‌ کننده تلاش می‌کنند که آن را از آن خود بشناسند این واژه در مورد آقای رئیسی هم صادق است. برخی افرادی که در ایجاد ستادهای مردمی سرمایه‌گذاری کردند، سعی‌شان بر گرفتن سهمی از او است اما رییسی نباید باج بدهد.  او افزود: خوشبختانه عملکرد آقای رئیسی به گونه‌ای بوده است که تاکنون با شخصی ملاقات نکرده است اگر سهم خواهی هم صورت گرفته به نحوی غیرمستقیم بوده است. یعنی تا به حال به هیچکس نه قولی داده و نه مذاکره‌ای با کسی داشته است. در واقع برخی اصولگرایان وصولگرا هستند این کلمه، نه نصیحتی است و نه ارشادی. این امری است که همه مسندداران قدرت تلاش می‌کنند تا همگون‌های خود را مثلا حتی در مسند قدرت قرار دهند. بنابراین، این مطاب حتما به عنوان یک سنت غلط باید کنار گذاشته یا از آن گریز شود تمهیدات تاکنون خوب بوده‌اند.

 

تمام خاک فلسطین اشغالی زیر بُرد موشک‌های نقطه‌زن ماست

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان در خصوص حمله پهپادی به نفتکش بعد از حمله پهپادی به نفتکش اسرائیلی به بیان نکاتی پرداخت. شریعتمداری نوشت: «مرسر استریت» وابسته به شرکت صهیونیستی «‌زودیاک»، مقامات رژیم صهیونیستی ضمن نسبت دادن این حمله به ایران(که هیچ قرینه‌ای برای آن وجود ندارد) با سرو صدای زیاد و جنجال رسانه‌ای از واکنش متقابل سخن گفته‌اند! تا آنجا که شبکه ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرده اسرائیل چراغ سبز ایالات متحده و انگلیس را برای انجام عملیات علیه ایران دریافت کرده است! و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و نیز دولت بی‌آبروی انگلیس نیز بر ضرورت حمایت از رژیم صهیونیستی تاکید کرده‌اند! این بار رژیم صهیونیستی آشکارا و رسماً از احتمال حمله به کشتی‌های ایرانی سخن می‌گوید و از این روی اگر دست به حماقتی بزند باید توجه داشته باشد که؛ الف:‌ ایران اسلامی بر اساس اصل شناخته‌شده و رسماً تعریف‌شده «حق مقابله به مثل» -retaliation – مقابله به مثل را حق قانونی خود می‌داند و مخصوصاً وقتی پای رژیم کودک‌کش، جعلی و اشغالگر رژیم صهیونیستی در میان باشد، نه فقط از آن عدول نمی‌کند بلکه از آن استقبال نیز خواهد کرد.  در صورت حماقت رژیم صهیونیستی، علاوه‌بر تلافی سنگین و پشیمان‌کننده ایران علیه این رژیم، آمریکا و انگلیس هم شریک جرم تلقی می‌شوند و منافع آنها در منطقه نمی‌تواند و نباید از پاسخ سخت ایران در امان باشد. آنها به خوبی می‌دانند که تمام خاک فلسطین اشغالی زیر بُرد موشک‌های نقطه‌زن ماست، ناوگان پنجم دریایی آمریکا در بحرین فقط ۲۴۰ کیلومتر با ما فاصله دارد و منافع انگلیس هم در منطقه به آسانی در دسترس خواهد بود و …

 

مکاتبه ابتکار با رئیس مجلس درمورد طرح صیانت از فضای مجازی

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در توییتی نوشت: طی مکاتبه ای با رییس مجلس نسبت به تبعات سیاست های محدودکننده عرصه فضای مجازی برای کسب و کار زنان تلاشگر و کارآفرین هشدار دادیم.معصومه ابتکار در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، نسبت به طرح صیانت از فضای مجازی واکنش نشان داد و نوشت: طی مکاتبه ای با ریاست مجلس مخاطرات جدی ⁧‫#طرح صیانت از فضای مجازی‬⁩ را برای هزاران کسب و کار مجازی و واقعی ⁧‫#زنان‬⁩ تلاشگر و کار آفرین این سرزمین اعلام کردم.وی تصریح کرد: نسبت به تبعات سیاست های محدود کننده در این عرصه هشدار دادم.

 

هشدار محسن رضایی درباره مهاجرت نخبگان

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نباید کاری کرد که نخبگان از ادامه کار ناامید و با پیشنهادات جذاب کشورهای اطراف از خانه خود مهاجرت کنند.محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در توئیتی در صفحه شخصی خود نوشت: امروز میزبان برخی از مدیران موفق اقتصاد دیجیتال کشور بودم.وی ادامه داد: نباید کاری کرد تا نخبگان و متخصصان این حوزه که سرمایه‌های انسانی ما هستند از ادامه کار ناامید و با پیشنهادات جذاب کشورهای اطراف از خانه خود مهاجرت کنند.دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: ما در برابر استعدادهای کشور عزیزمان مسئولیم.

 

عفت شریعتی: می خواهیم فضای مجازی را «سالم» کنیم

عفت شریعتی نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح حمایت از کاربردن در فضای مجازی گفت: طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی به هیچ وجه به دنبال فیلتر کردن سایت‌ها و یا تعطیلی کسب و کارهای اینترنتی مردم نیست.وی افزود: این طرح به دنبال سالم‌سازی فضای مجازی و قانونمند کردن و ضابطه مند کردن آن است و در سایه اجرای این طرح حتی کسب و کارهای اینترنتی حتی رونق هم پیدا خواهد کرد.نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تاکنون مصوبه‌ای در باره این طرح در مجلس گذرانده نشده و آنچه که به تصویب رسیده نحوه رسیدگی به این طرح است که نمایندگان مصوب کردند که طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی در کمیسیون مشترک نیز خواهد بود و نمایندگان کمسیون‌های دیگر در آن حضور خواهند داشت مورد بحث و بررسی قرار گیرد.شریعتی خاطرنشان کرد: در کمیسیون مشترک این ظرفیت وجود دارد تا از نقطه نظرات همه صاحب نظران و کارشناسان امر استفاده شود و در افزایش نقاط قوت این طرح و نیز حذف نقاط ضعف آن کمک گرفته شود.

 

بهاروند: وقتی کشتی ایران توسط زیردریایی مورد اصابت قرار می‌گیرد، چرا کسی آن را محکوم نمی‌کند

سفیر ایران در لندن با اعلام اینکه ایران کشوری است که ثبات در منطقه از جمله مهم ترین اولویت های سیاست خارجی اش است، گفت: در طول یک سال گذشته یازده کشتی ایران در دریاها و حتی در خلیج فارس مورد اصابت قرار گرفته است چرا کسی حمله به کشتی های ایرانی را محکوم نمی کند؟ چرا انگشت اتهام به سمت کسی نشانه نمی رود؟بهاروند گفت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال تنش در منطقه نیست؛ چرا که تنش به نفع هیچ کس نیست و ایجاد تنش های غیر ضروری در این منطقه حساس کسی را منتفع نخواهد کرد.به دنبال طرح ادعاهایی توسط وزیر خارجه بریتانیا علیه ایران،در مورد حمله به کشتی اسرائیل« مرسر استریت» در دریای عمان، محسن بهاروند سفیر ایران در بریتانیا در گفت و گو با روزنامه «فایننشال تایمز» ضمن تکرار مواضع رسمی کشورمان در مورد عدم مداخله ایران در حمله به این کشتی، اظهار کرد: ادعاهای مطرح شده توسط مقامات های بریتانیایی در این مورد «شتابزده و ناپخته» ارزیابی می شود.سفیر ایران که صبح روز دوشنبه نیز به وزارت خارجه بریتانیا فراخوانده شده بود به «اندرو انگلند» خبرنگار سیاست خارجی روزنامه فایننشال تایمز گفت: واکنش بریتانیا در این باره و متهم کردن ایران بدون داشتن مدارک و مستنداتی در این زمینه، شتابزده و ناپخته بود.بهاروند در این باره افزود: در غرب آسیا تنش های زیادی وجود دارد از یمن و افغانستان گرفته تا سوریه و لبنان،چرا بریتانیا باید در این منطقه پرتنش، با شتاب و بدون ارائه مدارک و مستندات ایران را متهم کند؟ در منطقه ما بازیگر تجاوزگری مانند رژیم اسرائیل وجود دارد که هر لحظه آماده است اقدامی علیه سایر کشورها انجام دهد. رژیمی که استاد تجاوز گری به دیگران و متهم کشورهای دیگر در این زمینه است.

 

انتقاد تند شورای هماهنگی اصولگرایان قم از زاکانی

شورای هماهنگی اصولگرایان استان قم از علیرضا زاکانی نماینده شهر قم به خاطر کاندیدا شدن و ارائه برنامه برای حضور در شهرداری تهران انتقاد کرد.

در متن این نامه آمده است:
برادر بزرگوار جناب آقای دکتر علیرضا زاکانی (دام عزه)
نماینده محترم مردم شریف قم در مجلس شورای اسلامی

سلام علیکم
ضمن تبریک ایام الله دهه ولایت و اعیادی که پشت سرگذاشته شد معروض می‌دارد چندی پیش از طرق مختلف و مجاری غیر رسمی شایعه نامزدی حضرتعالی برای تصدی پست شهرداری تهران را شنیده بودیم، اگر چه این خبر در همین سطح هم نگرانی‌هایی ایجاد می‌کرد اما چون از مبادی رسمی چیزی اعلام نشده بود، نیازی به نگارش چنین نامه‌ای نیز احساس نمی‌شد.

تا این که امروز (۱۰ مرداد ماه) خبری بر روی خروجی خبرگزاری ایرنا قرار گرفت مبنی بر این که حضرتعالی به عنوان یکی از هشت نامزد تصدی این پست، برنامه‌های خود را به شورای شهر تهران تقدیم کرده‌اید و پیگیری‌های دیگری که از منابع مطمئن صورت گرفت نیز خبر را تایید کرد.

البته ای کاش از قبل شورای هماهنگی اصولگرایان استان قم را که دعوت کننده‌ی حضرتعالی به قم و مهم‌ترین حامی‌تان در انتخابات مجلس بود و شاید بیشترین اقبال مردم به حضرتعالی به خاطر اطمینانی بوده که به اعضای این شورا داشته‌اند، در جریان امر قرار می‌دادید.

بعید است از حجم تلاش‌های این شورا و رایزنی‌های فراوان آن از اخذ حمایت علما و مراجع گرفته تا گروه‌های سیاسی انقلابی ریشه‌دار و تا مردم کوچه و بازار بی اطلاع باشید! آیا هجمه‌های مختلفی که به این شورا به خاطر قمی نبودن‌تان شد را فراموش کرده‌اید؟ بیننا و بین الله آیا شورای هماهنگی از زمان انتخاب‌تان در مجلس از شما درخواستی به جز در راستای منافع عمومی شهر و کشور داشته است؟

 

عطریانفر: اولین منتقد دولت رئیسی جبهه پایداری است

محمد عطریانفر گفت: دور از ذهن نیست که جبهه پایداری اگر به آنچه می‌خواهد نرسد، منتقد دولت رئیسی شود.محمد عطریانفر در روز تنفیذ سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور جدید ایران، در گفت‌وگویی اینستاگرامی با سایت «فردا» درباره چالش‌های دولت سیزدهم گفت: «من تصور می‌کنم آقای رئیسی با سه چالش عمده روبه‌رو خواهد بود؛ نخستین چالش همانی است که همه دولت‌ها کم و بیش با آن مواجه‌ بوده‌اند؛ اینکه یک شخصیتی که رئیس‌جمهور می‌شود ناگهان باید با حوزه‌ای فراگیر رو‌به‌رو می‌شود و باید پاسخگوی ۸۰ میلیون ایرانی باشد و باید بتواند منافع همه ملت را برآورده کند. دوم آنکه آقای رئیسی همیشه سابقه قضائی داشته است و شناختی نسبت به نیروهای کارآمد اجرایی ندارد. اگر مقایسه کنیم می‌بینیم که آقایان هاشمی، خاتمی و روحانی اگر قرار بود ۲۰۰ نیروی اجرایی موثر معرفی کنند، می‌توانستند این کار بکنند اما آقای رئیسی باید به افرادی اعتماد کند تا انها برخی را برای کابینه پیشنهاد دهند و به نوعی او با واسطه افراد را معرفی می‌کند. سومین چالش هم بحران‌های بین‌المللی، تحریم و مباحث هسته‌ای است که امیدواریم آقای رئیسی بتواند با تکیه بر ظرفیتی که وجود دارد این موضوعات را حل کند».

 

غلامعلی رجایی: دولت رییسی هیچ راهی جز احیاء برجام ندارد/ برای احیای برجام به «ظریف» نیاز داریم

فعال سیاسی اصلاح طلب:به دولت جدید توصیه می کنم که از مشورت های دکتر ظریف استفاده کند.خروج ترامپ از برجام بهترین دلیل این است که ما از برجام نتیجه مطلوب را گرفتیم؛ البته ایده آل نبود.یکی از کاستی های این دولت این است که امثال دکتر ظریف را مثل دوره احمدی نژاد بفرستند که درس بدهند.هیچ جای دنیا با چهره های برجسته خودش که شاید از ممتازترین دیپلمات های سیاسی جهان در گفت و گو باشد و هوشی که در گفت و گو دارد، چنین برخوردی نمی کنند./ جماران