بر اساس نقشه جدید که از فردا، ۱۸ تیرماه اعمال خواهد شد، ۱۴ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی قرار گرفته‌اند و در آستانه وضعیت بحرانی یعنی قرمز قرار دارند. شهر‌هایی پراکنده در استان‌های مختلف که نشانه‌ای هستند از این واقعیت که با خیزش تازه‌ای از ابتلا به کووید ۱۹ مواجهیم و باید به شدت مراقبت کنیم، وگرنه با افزایش شمار مبتلایان مواجه خواهیم شد.

بر اساس رنگ‌بندی جدید کرونایی کشورمان که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر کرده، بعد از هشت هفته، دو رنگ قرمز و نارنجی که از نقشه رنگ بندی حذف شده بودند، به نقشه بازگشتند؛ رنگ‌هایی که معنای آن‌ها «بسیار پرخطر» و «پرخطر» است و نشان از اوضاع نامطلوب دارد.

این اوضاع را ‌می‌شود با نیم نگاهی به تصویر فوق نیز دریافت؛ در تغییرات نقشه رنگ بندی که قریب به دو ماه با رنگ زرد (کم خطر) و آبی (عادی) رنگ آمیزی شده بود و حالا تغییری محسوس یافته و ۴ شهرستان آن به رنگ قرمز درآمده است. ۴ شهرستانی که شمار مبتلایان شناسایی شده شان رو به افزایش است و اگر تدابیر مراقبتی در آن‌ها به اجرا در نیاید، به زودی بیماری از آن‌ها به شهر‌های مجاورشان سرایت خواهد کرد.

بر اساس نقشه جدید که از فردا، ۱۸ تیرماه اعمال خواهد شد، ۱۴ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی قرار گرفته‌اند و در آستانه وضعیت بحرانی یعنی قرمز قرار دارند. شهر‌هایی پراکنده در استان‌های مختلف که نشانه‌ای هستند از این واقعیت که با خیزش تازه‌ای از ابتلا به کووید ۱۹ مواجهیم و باید به شدت مراقبت کنیم وگرنه با افزایش شمار مبتلایان مواجه خواهیم شد.

این مهم را در دیگر تغییرات نقشه نیز می‌توان دریافت، مثل افزایش شمار شهر‌های زرد از ۱۰۵ به ۱۴۲ شهرستان که حکم زنگ هشدار جدی را برای کشورمان دارد؛ هشداری که می‌شود با کاهش شمار شهر‌های آبی از ۳۴۳ به ۲۸۸ شهرستان نیز به وجودش پی برد و با رعایت الزامات بهداشتی و مراقبتی و همچنین مراجعه به مراکز واکسیناسیون برای تکمیل واکسیناسیون یا تزریق دوز یادآور، از ابتلا به بیماری پیشگیری کرد.

نکاتی مهم و کلیدی که مدتی است آن چنان که باید در کشورمان جدی گرفته نشده اند، تا جایی که برخی تصور کرده و می‌کنند که کرونا تمام شده و دیگر نیازی به رعایت پروتکل‌های مراقبتی و تزریق واکسن نیست؛ همان راهکار‌های محدودی که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری و کاهش شدت بیماری در دسترس داریم و باید در به کارگیری آن‌ها به شدت کوشا باشیم.