حدود ۷ ماه از سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان فارس می‌گذرد، سفری که ۱۱۴ مصوبه ریز و درشت برای استان به همراه داشت و اعتباری به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان برای تحقق آن‌ها در نظر گرفته شد اما کمتر نامی از تحقق مصوبات مربوط به واحدهای تولیدی برده می‌شود!

مهرماه سال گذشته سفر ریاست جمهوری به همراه وزرا به نقاط مختلف استان فارس برکات زیادی به همراه داشت و مصوبات بسیاری در حوزه‌های عمرانی، حمایتی و نرم‌افزاری و… تعریف و برای هر پروژه اعتباری مشخص شد تا مدیران استانی با جذب این اعتبارات نسبت به رفع و رجوع مشکلات استان اقدام کنند.

حوزه آب‌رسانی، بهداشت و درمان، ورزش، راهداری و گازرسانی مهم‌ترین بخش‌هایی بودند که اعتبارات بالایی به آنها اختصاص داده شد.

در راستای تحقق این مصوبات، استاندار فارس در جلسه‌ای بر اهمیت تلاش مدیران جهت جذب صد در صدی مبالغ مصوب تاکید کرد و از آنها خواست تا طی یک برنامه زمان‌بندی برای اتمام پروژه‌ها برنامه‌ریزی کنند.

ایمانیه ضمن تاکید بر پیگیری مجدانه مدیران نسبت به تخصیص و تحقق اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به استان از آنها خواست تا از هم‌اکنون پیشنهادهای خود را برای سفر بعدی رئیس جمهور به استان آماده کنند و با آمادگی کامل به استقبال سفر دوم بروند.

در این راستا مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس درباره شاخص‌ترین مصوبات سفر به خبرنگار فارس گفت: سرجمع اعتبارات مصوب جهت تکمیل پروژه‌های عمرانی و سایر مصوبات ۱۰ هزار میلیارد تومان است که از این مبلغ بعضی مصوبات در بازه زمانی ۱۴۰۰، بعضی ۱۴۰۱ و بعضی تا ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.

جمشیدی افزود: آنچه مصوب شد که تا انتهای سال مالی ۱۴۰۰ انجام شود حدود ۲ هزار میلیارد بود که از این میزان ۱۳۵۷ میلیارد اعتبار اختصاص یافته و مربوط به زمینه‌های مختلف است.

اتمام خط دوم آبرسانی شیراز تا پایان امسال

وی ادامه داد: چند پروژه شاخص در حوزه آب و وزارت نیرو داریم که اعتبار خوبی به آنها تعلق گرفته است که ۳۴ میلیارد تومان به سد کوار اختصاص یافته است، همچنین تکمیل خط دوم آبرسانی شیراز که جزء پروژه‌های بسیار مهم ما بوده و قرار است امسال به پایان برسد، ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب داشت که ۵۵ میلیارد تومان آن تا کنون تخصیص یافته است.

جمشیدی گفت: از ۱۴ کیلومتر باقی‌مانده این خط، حدفاصل دوکوهک تا میدان احسان، دو کیلومتر اجرا شده، ۶ کیلومتر لوله خریداری شده و ۶ کیلومتر هم باقی مانده که امسال انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس همچنین به تملک محدوده سد هایقر اشاره کرد و گفت: برای تملک اراضی باقی مانده ۵۰ میلیارد به صورت نقدی توسط سازمان برنامه و بودجه تخصیص یافته که صرف تملک اراضی محدوده هایقر شد.

او ادامه داد: پروژه دیگر در حوزه آبرسانی مربوط به شهر ارسنجان بود که ۹۰ میلیارد تومان به آن اختصاص یافت که تا کنون ۲۰ میلیارد ان تخصیص یافته، همچنین جهت آبرسانی به شهرستان زرین نیز تا کنون ۴۴ میلیارد تومان تخصیص داده شده و کار در حال انجام است.

جمشیدی در ادامه به آبرسانی به روستاهای استهیان و نی‌ریز هم اشاره کرد و از تخصیص ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای عملیاتی شدن این پروژه‌ها خبر داد.

او در بخش دیگری از این گفتگو به یکی از پروژه‌هایی که مشمول زمان زیادی شده بود اشاره کرد و گفت: تصفیه خانه شهر کازرون یکی دیگر از پروژه‌ها بود که ۲۰ میلیارد تومان اعتبار از محل سفر ریاست جمهوری برای آن در نظر گرفته شد که کل مبلغ توسط سازمان برنامه و بودجه تخصیص یافته و مراحل اجرایی ساختمان تصفیه خانه هم در حال اتمام است.

جمشیدی در ادامه به پروژه‌های حوزه راه و شهرسازی نیز اشاره و اذعان کرد: در حوزه وزارت راه و شهرسازی نیز چند پروژه داشتیم که مهم‌ترین آن که جزء مصوبات استان بوشهر هم بود، راه‌آهن شیراز، بوشهر، عسلویه است که جلسات متعددی برای آن با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شده، مقدمات کار انجام شده تا بتوانیم از محل تهاتر با نفت پروژه را به مقصد برسانیم.

تکمیل ۶ قطعه آزادراه شیراز اصفهان در سال جاری

این مسئول همچنین اتمام آزادراه شیراز، اصفهان را از دیگر پروژه‌های مهم حوزه راهداری عنوان کرد و افزود: در بحث تکمیل آزادراه شیراز، اصفهان ۶ قطعه پیشرفت ۹۰ درصد دارد و از محل مصوبات سفر ۱۷ میلیارد تومان به آن تخصیص یافته که اکنون در حال نصب نیوجرسی و علائم است و در پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.

وی اتفاق خوب دیگر در حوزه راه، را تکمیل ۲۱ کیلومتر باقی مانده محور دشت ارژن به قائمیه عنوان کرد که در سفر ۱۰۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شد و تا کنون ۴۰ میلیارد آن تخصیص یافته است.

جمشیدی افزود: همچنین قرار بود ۱۲۰۰ تن قیر رایگان هم به این محور اختصاص یابد که تامین شده و لایه دوم آسفالت در حال انجام است و تا هفته دولت این محور که یکی از محورهای مهم استان است چراکه هم ترافیک زیادی دارد و هم تصادفات زیادی در این محور رخ می‌دهد به بهره برداری خواهد رسید.

او محور لار، جهرم را از دیگر پروژه‌های مهم عنوان کرد که در این سفر مبلغ ۱۰۰میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده و تا کنون حدود ۴.۷ میلیارد آن تخصیص یافته است، ۱۲ کیلومتر این محور تمام شده و در حال بهره‌برداری است و ۶ کیلومتر هم در حال انجام لایه آسفالت اولیه بوده و مابقی در حال انجام زیرسازی است و ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی احداث جاده بعدی را محور کوار، فیروزآباد، جم به عنوان یک پروژه مهم عنوان کرد و افزود: این محور سه قطعه دارد که قطعه دوم ۲۰ کیلومتر است، ۱۵ کیلومتر آن قبلا انجام شده و ۵ کیلومتر دیگر مانده که لایه اول آسفالت انجام شده و حدود ۸۵ درصد پیشرفت دارد، ۴۰ میلیارد هم به آن تخصیص داده شده است.

۱۰ کیلومتر بزرگراه نی‌ریز، قطرویه نیز از دیگر مصوبات سفر بود که جمشیدی به آن اشاره کرد و از تخصیص ۳۰ میلیارد تومان به آن خبر داد و گفت: این بزرگراه ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، آسفالت انجام شده و جاده در حال ایمن سازی است.

تکمیل ۱۶ کیلومتر بزرگراه فسا، داراب، کهگم با ۶۰ میلیارد اعتبار مصوب از دیگر مواردی بود که توسط مدیرکل دفتر فنی استاندار فارس مطرح شد که ۱۵ و نیم میلیارد تومان آن محقق شده و ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

او افزود: همچنین به محور مرودشت، درودزن نیز از ۲۰ میلیارد مصوب، ۱۰ میلیارد تخصیص یافته و عملیات زیرسازی به اتمام رسیده است و تا پایان خرداد بهره برداری خواهد شد.

او در ادامه به مصوبات حوزه گازرسانی نیز اشاره و عنوان کرد: در زمینه های دیگر همچون گازرسانی به ۱۰۰ روستا، ۶ شهر و ۴۴۰ واحد صنعتی مصوب شد که اعتبارات آن کامل تخصیص پیدا کرده، ۲۸ پیمان بسته شده و ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان امسال به پایان می رسد.

۲۸۰ میلیارد ریال اعتبار از محل مسئولیت‌های اجتماعی به استان اختصاص یافت

جمشیدی همچنین از اختصاص مبلغ ۲۵۰ میلیارد ریال از محل مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت برای اجرا و تکمیل ۲۴۹ پروژه خبر داد و گفت: با پیگیری‌های استاندار فارس این مبلغ به ۲۸۰ میلیارد ریال افزایش یافت، تفاهم نامه با وزارت نفت انجام شد، پروژه ها معرفی شده و تامین اعتبار آن‌ها نیز تا بهار امسال انجام شده و امیدواریم به زودی تکمیل شود.

وی در ادامه از اختصاص ۵۷ میلیارد تومان برای تکمیل بیمارستان حضرت زینب شیراز و ۳۰ میلیارد هم جهت تکمیل محور کوار، فیروزآباد، جم خبر داد و گفت: در حوزه های دیگر هم همگام پیش می رویم تا به نتیجه مطلوب برسیم.

وی با اعلام مهم‌ترین پروژه‌های ورزشی گفت: مهم‌ترین پروژه ورزشی با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای ورزشگاه ۶ هزار نفری تخصیص یافته، همچنین تکمیل ۵ پروژه نیمه تمام شامل سالن سلطان اباد شیراز، خسروشیرین آباده، امام زاده اسماعیل اقلید، کوپن رستم و سالن بانوان فسا نیز در دستور کار است و اعتبار آنها نیز تخصیص یافته است.

وی اضافه کرد: در حوزه بهداشت و درمان هم مصوبات خوبی داشتیم از جمله تکمیل بیمارستان ۱۶۰ تخت خوابی مرودشت که ۶۰ میلیارد برای آن مصوب شده و ۲۰ میلیارد تخصیص یافته، بیمارستان ۶۴ تخت خوابی مصیری که ۵۰ میلیارد مصوب شده و ۱۹ میلیارد تخصیص یافته، بیمارستان ۳۲ تخت خوابی قادراباد که از ۳۰ میلیارد مصوب ۱۰ میلیارد تخصیص یافته و بیمارستان داراب که از ۲۵۰ میلیارد ۳۰ میلیارد تخصیص یافته است، همچنین برای بیمارستان اعصاب و روان شیراز هم از ۲۰۰ میلیارد ۶۰ میلیارد تخصیص یافته که پیگیری ها جهت تخصیص کل اعتبارات مصوبات سفر با جدیت ادامه دارد.

جای خالی مصوبات واحدهای تولیدی احساس می‌شود

گفتنی است رئیس جمهور در سفر خود به استان فارس از برخی واحدهای تولیدی استان از جمله کارخانه آزمایش نیز بازدید و بر راه‌اندازی مجدد این کارخانه حیاتی تاکید کرد.

از طرفی با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر تولید و اشتغال، اهمیت پرداختن به واحدهای تولیدی بسیار ضروری است.

اما در جلسات پیگیری مصوبات کمتر سخنی از واحدهای تولیدی به طور مشخص شنیده می‌شود و در حالی سخن از بازگشایی و راه اندازی خط تولید آبگرمکن کارخانه آزمایش به گوش می‌رسد که مشاهدات عینی نشان می‌دهد این کارخانه در حال حاضر بیشتر به انبار پیاز شباهت دارد!

واحدهای تولیدی دیگری همچون آی‌تی‌آی نیز وضعیت بهتری ندارد، یا قند ممسنی که این روزها بارقه‌های امیدی از آن شنیده می‌شود نیازمند توجه بیشتر است، لذا به نظر می‌رسد در سال تولید، اشتغال و دانش‌بنیان پرداختن به ظرفیت این کارخانه‌ها به عنوان بازوی قدرتمند تولید در استان نیازمند توجه و حمایت بیشتری از سوی مسئولان و مدیریت ارشد استان است.

امید که مسئولان استان در پیگیری مصوبات سفر ریاست جمهوری به نحو جدی‌تری به بحث کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی بپردازند و این واحدها را از قلم نیندازند.

منبع: فارس

انتهای پیام/ن