مراکز ناباروری در شهرستان‌های داراب، ممسنی و آباده برای زوج‌های جوان به بهره برداری رسید.

زوج‌های جوان در این شهرستان‌ها قبلا برای درمان و مشاوره باید به شیراز مراجعه می‌کردند که با راه اندازی این مرکز کار مشاوره و درمان در همان شهرستان انجام می‌شود.

حبیب‌الله محمودی رییس بیمارستان ولیعصر (عج) ممسنی گفت: مرکز درمان ناباروری (IUI) ممسنی علاوه بر این شهرستان به عنوان قطب درمان ناباروری، شهرستان‌های همجوار از جمله کازرون، رستم، خشت و کنارتخته و کوهچنار را پوشش خواهد داد.

او گفت: این مرکز درمان ناباروری در کلینیک ویژه تخصصی بیمارستان ولیعصر ممسنی، شامل اتاق IUI، آزمایشگاه اندرولوژی، سونوگرافی، ریکاوری، اتاق‌های معاینه، مشاوره، طب سنتی و فضای پشتیبانی بوده که با صرف بیش از دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تجهیزات از محل اعتبارات وزارت بهداشت راه اندازی شده است.

شریفی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گفت: در شیراز هم مرکز مشاوره ناباروری برای زوج‌های جوان در بیمارستان شوشتری افتتاح شد.

او یادآورشد: در این مرکز مشاوره‌های حقوقی فقهی درمانی برای انتخاب آگاهانه زوج‌های جوان ارائه می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گفت: در حال حاضر ۱۲ مرکز سطح دو و سه ناباروری در مراکز استان فارس به زوج‌های نابارور خدمات ارائه می‌کند.

تاثیر فعالیت مراکز مشاوره و درمان ناباروری بر توسعه فارس

نماینده مردم شیراز و شهرستان زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز از تلاش مجموعه سلامت فارس به ویژه رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای توسعه خدمت رسانی درمانی به مردم قدردانی کرد و فعالیت مراکز مشاوره و درمان ناباروری را در افزایش امید به زندگی، رشد جمعیت، رشد اقتصادی، توسعه گردشگری سلامت و اشتغال آفرینی بسیار تاثیرگذار دانست.

علیرضا پاک فطرت با اشاره به جایگاه شیراز به عنوان قطب پزشکی کشور که در جراحی‌های پیوند اعضا و درمان سرطان‌ها به استان‌های همجوار و کشور‌های منطقه، خدمات تخصصی و فوق تخصصی ارائه می‌دهد و در این زمینه در دنیا نیز شناخته شده است، گفت: مراکز مشاوره و درمان تخصصی درمان ناباروری شیراز و شهرستان‌های استان نیز می‌تواند به استان‌های همجوار و دیگر مردم کشور و منطقه، خدمات تخصصی و فوق تخصصی ارائه دهد و این توانمندی باید به دنیا معرفی شود.

او با تاکید بر اینکه با افتتاح این مراکز، ظرفیتی در شیراز و استان فارس در زمینه تعالی جمعیت و خانواده ایجاد شده است، گفت: افتتاح این مراکز در فارس نشان از امیدواری و ایجاد انگیزه برای مردم به ویژه جوانان است و باید تلاش شود زمینه‌ای فراهم کرد تا هزینه‌های درمان این حوزه کاهش یافته و به صورت رایگان خدمات تخصصی درمان ناباروری ارائه شود.

پاک فطرت با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه جوانی جمعیت؛ به طرح‌های مصوب مربوط به این حوزه در مجلس شورای اسلامی اشاره و عنوان کرد: کشور نیاز به رشد جمعیت دارد و این مهم در اولویت دستور کار نمایندگان مجلس است.

سعید البرزی مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز دیگر عضو این آیین بود که با اشاره به نرخ یک و یک دهم درصدی رشد جمعیت ایران گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود رو به پیشرفت ایران، باید برای تعالی جمعیت، فرزندآوری و درمان ناباروری فرهنگ‌سازی شود.

مرکز مشاوره ناباروری در شیراز در بیمارستان مادر و کودک شوشتری با زیربنای نزدیک به ۱۱۰ متر مربع، با هدف ارائه مشاوره‌های فقهی، حقوقی، روانشناسی و پزشکی به مراجعان، راه اندازی شده است.