این پیمانه تیتر‌هایی همچون قیمت دلار در آخرین روز هفته، هزینه ارزیابی خسارت برای بیمه شخص ثالث، قیمت طلا در بازار‌های جهانی افزایش یافت، کاهش قیمت نفت با تاثیر مذاکرات برجام، بیت‌کوین سلاح پرقدرت چین برای تهدید دلار آمریکا، بیتکوین بار دیگر ۵۸ هزار دلاری شد و کاهش ۱۸۰ هزار تومانی قیمت سکه را در بر دارد.

این پیمانه تیتر‌هایی همچون قیمت دلار در آخرین روز هفته، هزینه ارزیابی خسارت برای بیمه شخص ثالث، قیمت طلا در بازار‌های جهانی افزایش یافت، کاهش قیمت نفت با تاثیر مذاکرات برجام، بیت‌کوین سلاح پرقدرت چین برای تهدید دلار آمریکا، بیتکوین بار دیگر ۵۸ هزار دلاری شد و کاهش ۱۸۰ هزار تومانی قیمت سکه را در بر دارد.

قیمت دلار در آخرین روز هفته

در معاملات دیروز (پنج شنبه نوزدهم فروردین ماه ۱۴۰۰) بازار ارز، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور به نرخ ۲۳۸۰۷ تومان از مردم خریداری و در مقابل به نرخ ۲۴۲۸۸ تومان به متضاضی دریافت دلار فروخته شد که نسبت به روز قبل، ۱۷۹ تومان ارزان تر شده است. هچنین در این صرافی ها، هر اسکناس یورو به نرخ ۲۷۹۸۴ تومان از مردم خریداری و در مقابل با افت ۲۳۶ تومانی نسبت به روز قبل، به قیمت ۲۸۵۴۹ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد.

کاهش ۱۸۰ هزار تومانی قیمت سکه

هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید دیروز (پنجشنبه، ۱۹ فروردین‌ماه) در بازار تهران با کاهش ۱۸۰ هزار تومانی نسبت به روز کاری گذشته به رقم ۱۰ میلیون و ۵۹۰ هزار تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد. همچنین نیم‌سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، ربع سکه چهار میلیون و ۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی هم ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمت خورد. علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۴۸ هزار تومان رسید.

چهارمین عقبگرد متوالی دلار

ارزش دلار برای چهارمین روز متوالی مقابل بیشتر ارزهای مهم کاهشی ماند. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۶ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۲۲۶ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۷۸ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)

هزینه ارزیابی خسارت برای بیمه شخص ثالث

شورای عالی بیمه، تعرفه هزینه ارزیابی خسارت وارد شده بر شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه را برای سال ۱۴۰۰ ابلاغ کرد. بیمه مرکزی در این ابلاغیه تعرفه هزینه ارزیابی خسارت به ازای هر فقره ارزیابی انواع موتورسیکلت برای سال ۱۴۰۰ مبلغ یک میلیون و دویست و پنجاه هزار ریال، خودرو‌های سواری و بارکش تا کمتر از سه تن به مبلغ یک میلیون و هشتصد و هفتاد و پنج هزار ریال و برای خودرو‌های با تناژ سه تن و بیشتر، اتوکار‌ها و همچنین خودرو‌های دیگر مبلغ دو میلیون و پانصدهزار ریال تعیین شد. این مصوبه شورای عالی بیمه برای اجرا به مدیران عامل شرکت‌های بیمه ابلاغ شده است.

قیمت طلا در بازارهای جهانی افزایش یافت

دیروز در بازارهای جهانی قیمت هر اونس طلا با ۵٫۹ دلار افزایش نسبت به روز گذشته به قیمت ۱۷۴۳٫۵ دلار معامله شد. قیمت فلز زرد امروز در کمترین زمان ۱۷۳۸ و در بیشترین زمان ۱۷۴۷ به فروش رفت. قیمت فلز زرد امروز نسبت به ماه گذشته ۲۷ و نسبت به سال گذشته ۹۷ دلار افزایش داشته است. در گروه سایر فلزات گرانبها هم نقره با ۱۵ سنت افزایش به قیمت ۲۵٫۲۵ دلار معامله شد. فلزات گرانبهای پلاتینوم و پالادیوم هم افزایش‌هایی به ترتیب ۵ و ۶ دلار را تجربه کردند.

کاهش قیمت نفت با تاثیر مذاکرات برجام

رویترز: دیروز قیمت نفت در بازارهای جهانی تحت تأثیر افزایش ذخایر بنزین آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده بنزین در جهان و افزایش تولید نفت برخی کشورها افزایش یافت. قیمت نفت برنت دیروز با ۳۷ سنت کاهش نسبت به روز قبل بشکه‌ای ۶۲ دلار و ۷۹ سنت معامله شد. نفت وست‌تگزاس آمریکا هم کاهش ۵۰ سنتی داشت و بشکه‌ای ۵۹ دلار و ۲۷ سنت معامله شد. بنزین هم با کاهش ۶۱ سنتی گالنی ۱۹۴ دلار و ۵۷ سنت به فروش رفت. خبرگزاری رویترز می‌نویسد؛ در حالی که ذخایر نفت خام ایالت متحده آمریکا بیش از پیش‌بینی تحلیلگران کاهش داشته، اما ذخایر بنزین در این کشور رشد جهشی پیدا کرده است و برخلاف پیش‌بینی‌های وزارت انرژی این کشور است. براساس آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر نفت خام این کشور هفته گذشته ۳٫۵ میلیون بشکه کاهش به ۵۰۲ میلیون بشکه رسید، اما ذخایر بنزین ۴ میلیون بشکه افزایش یافت و این برخلاف انتظار و پیش بینی های افزایش بود. دلیل افزایش ذخایر بنزین این بود که پالایشگاه‌ها تولید خود را بیشتر کرده‌اند تا برای فصل پرمصرف تابستان به خاطر تردد بیشتر خودروها آماده باشند. رویترز می‌نویسد؛ عرضه نفت خام از سوی برخی کشورها نیز افزایش یافته به طوری که تولید نفت روسیه در چند روز گذشته آوریل از میانگین ماه مارس بیشتر شده است. در این میان این احتمال هم وجود دارد که با برداشته شدن تحریم‌ها، عرضه نفت خام ایران به بازارهای جهانی نیز افزایش یابد. ایران و کشورهای طرف برجام مذاکراتی را انجام می‌دهند تا توافقات برجام دوباره احیا شود.

همتی: از سال ۹۷ مخالف دلار ۴۲۰۰ بودم؛ تابع تعیین نرخ ارز در بازار هستیم

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در نشست تخصصی موافقان و مخالفان عملکرد بانک مرکزی در کلاب هاوس گفت: از سال ۹۷ مخالف ارز ۴۲۰۰ بودم، همیشه هم آن را مطرح کردم، اما به عنوان رییس کل بانک مرکزی خارج از مجموعه تصمیمات نظام اقتصادی نمی‌توانم ساز مخالف بزنم. بانک مرکزی طرفدار ثبات بازار ارز است و ما تابع تعیین نرخ ارز در بازار هستیم. رییس  کل بانک مرکزی تصریح کرد: درباره نرخ بهره اطمینان می دهم اقدامی نخواهم کرد که بازار سرمایه آسیب ببیند و اقدامات ما در جهت حمایت از بازار سرمایه است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص نرخ ارز و ۱۵ ماهی که به اقتصاد ایران گذشت و نرخ ارز متلاطم بود، گفت: اواخر سال ٩٨ و ٩٩ اتفاقی رخ داد که اعم آن نرخ بنزین و اتفاقات حواشی آن بود که همه را متأثر کرد و ورود ایران به لیست اف ای تی اف مسأله ساز شد و البته صادرات محصولات و فرآورده‌های نفتی نیز رو به افزایش گذاشت. همتی گفت: تشدید و کاهش تعهدات ایران در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای و تصویب قطعنامه ضدایرانی و درخواست فعال شدن مکانیزم ماشه و مواردی از این باعث تشدید رشدنرخ ارز شد. وی افزود: بانک مرکزی با کاهش شدید درآمد ارزی، فشار تقاضای کالا و دارو مورد نیاز کرونا و بسته شدن دریچه ورود ارز مواجه شد و متأسفانه تحلیل‌ها نیز بر روی نرخ دلار ۴۵ هزار تومانی بود که انتظارات تورمی ایجاد کرد. به گفته همتی، این امر باعث شد که نرخ ارز را در ١۵ ماه دوم فعالیت من پرتلاطم کنم؛ در حالیکه من همان همتی هستم که ١۵ ماه اول را به خوبی بازار ارز را مدیریت کردم.

بازار بزرگ تهران ۲ هفته تعطیل شد

رئیس اتاق اصناف تهران گفت: بازار بزرگ تهران و مشاغل گروه‌های ۲، ۳ و ۴ به مدت دو هفته از شنبه ۲۱ فروردین تعطیل هستند.

بیت‌کوین سلاح پرقدرت چین برای تهدید دلار آمریکا

راشاتودی: پترتیل سرمایه‌گذار و مؤسسه پیپال گفت: دولت چین از بیت‌کوین به عنوان ابزاری برای تهدید دلار و تضعیف سیاست‌های مالی آمریکا در خارج از مرزها استفاده می‌کند. وی اضافه کرد که پکن حتی با استفاده بیشتر از یورو در پی تضعیف دلار در بازارهای جهانی است. تیل که سرمایه‌گذار مهم در ارزهای مجازی است، گفت: زمانی که کشور چین در پی سرمایه‌گذاری و انتشار ارزهای مجازی است، هدف عمده آن تضعیف جایگاه دلار در بازارهای جهانی است. وی اضافه کرد: ‌مسئولان چینی دوست ندارند که آمریکا همچنان از دلار به عنوان ذخایر ارزی استفاده کند، چرا که به عنوان یک اهرم قوی در عرضه نفت و محصولاتی مشابه آن از آن کمک می گیرد. تیل تأکید کرد که حتی چین در تلاش است تا برای تضعیف ارزش دلار، نحوه تجارت نفت را هم تغییر دهد. وی می‌گوید: فکر می‌کنم که یورو هم به عنوان بخشی از سلاح این کشور برای رویارویی با دلار است که متأسفانه در ده‌های گذشته یورو نقش خود را به خوبی در برابر دلار ایفا نکرد، اما چینی‌ها به دنبال این هستند که با اضافه کردن یورو به سبد ذخایر ارزی خود در برابر دلار بایستند.این میلیاردر معتقد است که چین نمی‌خواهد از یوآن به عنوان پول خود به عنوان ذخایر ارزی استفاده کند، چرا که می‌خواهد همچنان دروازه‌های خود را برای جذب سرمایه‌های بیشتر استفاده کند.  وی تأکید کرد که چین همواره به دنبال تضعیف ارزش دلار است و در این میان بیت‌کوین و ارزهای مجازی بهترین سلاح برای این کشور می تواند باشد.

بیتکوین بار دیگر ۵۸ هزار دلاری شد

برای سومین بار در یک هفته اخیر بیتکوین موفق به فتح کانال ۵۸ هزار دلاری شد. به گزارش ایسنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، پس از آن که صرافی کوین بیس موفق شد مجوز عرضه اولیه سهام خود در بورس نیویورک را از کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا کسب کند، حالا دیگر صرافی بزرگ ارزهای دیجیتالی به نام کراکن نیز اعلام کرده که در تدارک عرضه سهام خود در بورس برای سال ۲۰۲۲ میلیادی است. این صرافی اکنون چهارمین صرافی بزرگ دنیا محسوب می شود و بیش از ۶ میلیون مشتری دارد. جسی پاول- مدیرعامل این صرافی- پیشتر گفته بود بیتکوین پتانسیل رسیدن به یک میلیون دلار را دارد.

مدیرعامل بزرگ ترین بانک آمریکا در یادداشتی برای سهامداران ارشد این بانک خواهان ورود جدی تر نهادهای نظارتی به بازار ارزهای دیجیتالی شده است. جیمی دیمون با بیان اینکه ارزهای دیجیتالی به یک ضرورت تبدیل شده اند که باید هر چه زودتر به آن ها پرداخته شود، افزود: بدون ورود جدی نهادهای نظارتی نمی توان نسبت به توقف رشد بانکداری در سایه، ریسک های فضای سایبری و جرایم گسترده در حوزه هوش مصنوعی امیدوار بود.

به‌روزرسانی قیمت ارزهای دیجیتال (تا ساعت ۱۳ ظهر به وقت شرقی)؛ این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت کوین

قیمت: ۵۸ هزار و ۱۵۹.۹۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۷۲ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۵۶ درصد کاهش

۲- اتریوم

قیمت: ۲۰۷۶.۷۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۳۷ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۵.۵۱ درصد افزایش

۳- بایننس کوین

قیمت: ۴۱۷.۲۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱۲.۰۲ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۷.۷۰ درصد افزایش

۴- ریپل

قیمت: ۰.۹۷۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۵۴ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۷۱.۵۰ درصد افزایش

۵- تتر

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۴ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۵ درصد افزایش

۶- کاردانو

قیمت: ۱.۲۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۰۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۸۲ درصد افزایش

۷- پولکا دوت

قیمت: ۴۱.۱۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۷۳ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۹.۱۰ درصد افزایش

۸- یونی سواپ

قیمت: ۲۹.۶۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۰۶ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۷۸ درصد افزایش

۹- لایت کوین

قیمت: ۲۲۴.۱۸ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۲۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۱.۴۸ درصد افزایش

۱۰- چین لینک

قیمت: ۳۲.۲۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۷۴ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۶.۰۷ درصد افزایش

هند: تحریم‌ها رفع شود، واردات نفت ایران را از سر می‌گیریم

یک رسانه هندی به نقل از مقام ارشد دولت این کشور خبر داد که دهلی نو برای از سرگیری خرید نفت از تهران به محض برداشته شدن تحریم‌های واشنگتن آماده است. روزنامه هندی «اکونومیک تایمز» گزارش داد، به محض برداشته شدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران، دهلی نو واردات نفت از تهران را از سر خواهد گرفت؛ این موضوع (احیای خرید نفت از ایران) به هند برای متنوع‌سازی فروشندگان نفتی کمک می‌کند. یک مقام ارشد دولت هند که نخواست نامش فاش شود، منبع این گزارش روزنامه اکونومیک تایمز است.

هند در اواسط سال ۲۰۱۹ به دنبال اقدام غیرقانونی دولت وقت آمریکا به ریاست جمهوری دونالد ترامپ در خروج از برجام و اعمال تحریم‌ها، خرید نفت از ایران را متوقف کرد. مقام ارشد هندی به اکونومیک تایمز گفت: «به محض اینکه تحریم‌ها برداشته شوند، ما می‌توانیم به سمت احیای واردات نفت از ایران برویم». بنا بر گفته این مقام دولت هند، «پالایشگاه‌های هندی کار مقدماتی را آغاز کرده‌اند و می‌توانند به محض برداشته شدن تحریم‌های (ایران)، به سرعت وارد توافقات شوند»ز وی افزود: «ما در حال حاضر الگویی برای شرایط تجاری داریم و می‌توانیم در لحظه هموار شدن (مسیر) ایران برای صدور نفت، به سرعت قراردادهایی را منعقد کنیم». طبق گزارش اکونومیک تایمز، بعد از قطع صدور نفت ایران به هند، رتبه اول تا پنجم فروش نفت به هند در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱، در اختیار عراق، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، نیجریه و ایالات متحده آمریکا قرار داشته است. تا قبل از اقدام دهلی نو در توقف خرید نفت تهران تحت فشارهای واشنگتن، هند دومین مشتری نفت ایران بود و ۸۵ درصد از نیازهای نفتی خود را از ایران وارد می‌کرد. /فارس