این پیمانه تیتر‌هایی همچون افت شاخص بلای جان سهام عدالت، دلایل ریزش شاخص بورس چیست؟ وزیر اقتصاد: برنامه‌ها در بازار سرمایه زمان بندی شود، قیمت جهانی طلا به بالاترین سطح یک ماهه رسید، قیمت نفت بالا رفت، رکود در بازار خودرو ادامه دارد و افزایش قیمت نفت سنگین ایران را در بر دارد.

دانش آموخته دانشگاه امام صادق سکاندار جدید بورس شد

در جلسه شورای عالی بورس، مجید عشقی به عنوان رئیس سازمان بورس منصوب شد. مجید عشقی دانش آموخته دانشگاه امام صادق (ع) است. وی که متولد سال ۱۳۵۸ است، قائم مقامی بورس کالا و مشاور ارشد مدیرعامل در بورس کالای ایران را در کارنامه مدیریتی خود دارد. وی همچنین پیش از این در شرکت های تامین سرمایه لوتوس پارسیان و سرمایه‌گذاری نور دنا عضو هیأت مدیره بوده است و بیش از بیست سال سابقه فعالیت در بازار سرمایه دارد.

افت شاخص بلای جان سهام عدالت

در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۱۳ میلیون و ۳۵۲ هزار و ۲۷۲ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۱.۳ درصد معادل ۱۸۳ هزار و ۹۸۰ تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۸ میلیون و ۱۱ هزار و ۳۶۳ تومان رسیده است. /نبض بورس
افت شاخص بلای جان سهام عدالت | ارزش سهام عدالت ۲۱ مهر ماه چقدر شد؟

دلایل ریزش شاخص بورس چیست؟

امیرحمزه مالمیر کارشناس بازار سرمایه با اشاره به دلایل اصلاح شاخص طی روزهای اخیر اظهار کرد: احتمال برگشت به مذاکرات برجام از یک سو و انتصاب دکتر صالح‌آبادی به ریاست بانک مرکزی و پیش‌بینی آثار کاهش نرخ ارز توسط برخی از تحلیل‌گران و همچنین پیدا شدن ماینر و موضوعات پیرامون آن از سوی دیگر را می‌توان از عوامل موثر بر کاهش شاخص طی روزهای اخیر دانست ا ز آنجا که همه سهامداران از ابعاد این موضوع آگاهی دقیقی ندارند و آن را یک موضوع حاد و عجیب و غریب تصور می‌کنند، نسبت به آن واکنش نشان دادند. از سوی دیگر، این موضوع همکاران سازمان و شرکت بورس را مشغول کرد تا به نهادهای مربوطه پاسخگو باشند و به موضوعات حاشیه‌ای بپردازندوی تغییرات مدیریتی در سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت بورس اوراق تهران را از دیگر دلایل ریزش شاخص برشمرد و اذعان کرد: عدم تعیین تکلیف در حوزه مدیریت با توجه به پایان دوره ۵ ساله اعضای شورای عالی بورس و همچنین تغییر احتمالی ریاست سازمان، بازار سرمایه را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است.

وی با اشاره به تغییر رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: تصور بسیاری از فعالان بازار سرمایه این است که صالح‌آبادی همچون برخی از روسای پیشین، برای تثبیت قیمت ارز یا حتی کاهش قیمت آن، اقدام به ارزپاشی بکند؛ در حالی‌که این موضوع نه تنها به کاهش قیمت ارز منجر نمی‌شود، بلکه به خروج ارز از کشور و جمع‌آوری ارز از سوی عده‌ای منجر می‌شود؛ در نتیجه، انجام این کار بسیار دور از باور است. با توجه به شرایط کشور، به نظر می‌رسد افزایش نرخ ارز گزینه محتمل‌تری نسبت به کاهش آن باشد. بهترین گزینه برای بازار، تثبیت نرخ ارز است. تثبیت نرخ ارز، به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا بتوانند برآورد دقیق‌تری از قیمت تمام شده و نرخ‌گذاری فروش داشته باشند و در نتیجه، عملکرد خود را بهبود ببخشند.

وزیر اقتصاد: برنامه ها در بازار سرمایه زمان بندی شود

وزیر اقتصاد گفت: مطالبه ما در شورای عالی بورس این است که برنامه‌ها به شکل زمان بندی شده انجام شود. سید احسان خاندوزی بعد از جلسه با اعضای شورای عالی بورس، انتخاب مجید عشقی را به عنوان رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد و افزود: آقای مجید عشقی با مسئولیت رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و رئیس هیأت مدیره و چهار نفر دیگر به عنوان اعضای هیأت مدیره سازمان بورس انتخاب شدند. وی ادامه داد: امیدواریم با توجه به برنامه‌هایی که اعضای هیأت مدیره جدید ارائه دادند و مورد تأیید شورای عالی بورس قرار گرفت، شاهد تحولات رو به بهبودی در بازار سرمایه کشور باشیم. وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: راهبرد‌های کلان که از طرف اعضای هیأت مدیره جدید ارائه شد و ما در شورای عالی بورس آن‌ها را پذیرفتیم عبارت است از نظارت عامه مردم بر فعالیت ناشران و شرکت‌ها که باید به شدت تقویت، شفاف و منصفانه شود، حرکت کردن تمام تنظیم گری‌ها و مقررات داخل بازار به سمت عادلانه شدن و پاسخگو شدن کل بازار، توسعه فناوری‌های مقررات گذاری که فناوری‌های جدید هستند، ایجاد اکوسیستم تأمین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط برای کمک کردن به بخش تولید که به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشور کمک کند و همچنین بازمهندسی نسل نوینی از زیرساخت‌های فنی است. خاندوزی گفت: امیدوارم این راهبرد‌ها مد نظر قرار گیرد و شورای عالی بورس تلاش خواهد کرد که نظارت جدی را انجام دهد تا اعضای هیأت مدیره که تعهدات خوبی را دادند در عمل هم ملتزم باشند و در برایند کار به اعتماد بازار سرمایه و حکمرانی صحیح و شفافیت منجر شود و در نهایت به تأمین مالی تولید کنندگان و خانوار‌ها کمک کند.

قیمت جهانی طلا به بالاترین سطح یک ماهه رسید

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، پنج‌شنبه، تحت تأثیر افت ارزش دلار و افت سود اوراق قرضه آمریکا به بالاترین سطح یک ماه اخیر رسید. قیمت خرید نقدی هر اونس طلا در بورس لندن، اسپات‌گلد، تا ساعت ۷:۲۲ به وقت تهران، بدون تغییر نسبت به قیمت بسته شده دیشب، در ۱٫۷۹۳.۷۲ دلار باقی ماند. قیمت این شاخص در معاملات دیشب برای چند لحظه به ۱٫۷۹۵.۸۱ دلار رسید. این بالاترین قیمت طلا از ۱۶ سپتامبر تا کنون به حساب می‌آید. قیمت پیش‌خرید هر اونس طلای آمریکا ۰.۱ درصد نسبت به قیمت بسته شده دیشب افت کرد و به ۱٫۷۹۲.۲۰ دلار رسید. آن‌چه باعث شد قیمت جهانی طلا تقویت شود این بود که شاخص دلار ۰.۵ درصد در برابر ارزهای مهم جهان افت کرد و از بالاترین سطح یک ساله خود پایین آمد تا قیمت طلا برای دارندگان ارزهای غیر دلاری کاهش یافته و تقاضا برای خرید آن بالا برود. همچنین سود اوراق قرضه آمریکا از بالاترین سطح ۴ ماهه خود بازگشت و باعث شد نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده به صرفه‌تر باشد.

 

قیمت نفت بالا رفت

قیمت نفت خام در معاملات امروز، پنج‌شنبه، در حالی رشد کرد که با وجود قیمت‌های بالای گاز احتمال سوئیچ کردن نیروگاه‌ها از گاز به نفت قوت گرفته است. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچ‌مارک جهانی قیمت نفت، تا ساعت ۷:۰۹ به وقت تهران، ۰.۷۷ درصد رشد کرد و به ۸۳.۸۲ دلار بازگشت. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، ۰.۷۸ درصد رشد کرد و به ۸۱.۰۳ دلار رسید. هر دو شاخص نفت خام در معاملات دیشب ۰.۳ درصد افت کرده بودند. هیرویوکی کیکوکاوا مدیرکل شرکت اوراق نیسان، گفت سرمایه‌گذاران روی این حساب بازگردند که قیمت‌های بالای گاز در آستانه افزایش تقاضای زمستانی، نیروگاه‌های برق به جای گاز از نفت استفاده کنند. از سوی دیگر گزارش جدید اداره اطلاعات انرژی آمریکا که پیش‌بینی کرد تولید نفت خام آمریکا در ادامه امسال بیش از آن‌چه قبلاً تخمین زده شده بود افت خواهد کرد، قیمت‌های نفت را بالا برد.

رکود در بازار خودرو ادامه دارد؟

سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران، از سایه رکود بر بازار خودرو خبر داد و اظهار کرد: تا زمانیکه ثبات نسبی در قیمت‌ها که به دنبال ثبات بازار ارز ایجاد می‌شود، وجود نداشته باشد، بازار خودرو در رکود خواهد ماند. ضمن اینکه علاوه بر نوسانات ارزی، بحث‌های مثبت و منفی در مورد آینده بازار خودرو و افزایش یا کاهش قیمت خودرو، بر بازار اثر روانی خواهد داشت. اما چنانچه نرخ ارز برای چند هفته در قیمت  و کانال مشخصی ثبات داشته باشد، معاملات در بازار خودرو هم از سر گرفته خواهد شد. بطور مثال زمانی که مشتری می‌بیند در ابتدای هفته، ارز در کانال ۲۸ هزار تومان و سپس در کانال ۲۷ هزار تومان هم قرار گرفت، نمی‌تواند تصمیم بگیرد که خرید خود را انجام دهد یا منتظر کاهش احتمالی بیشتر قیمت‌ها بماند. بنابراین در نتیجه نوسانات ارز و همچنین مشخص نبودن آزادسازی یا ادامه ممنوعیت واردات، مشتری خرید خود را به تعویق می‌اندازد و منتظر آینده بازار است. به نقل از ایسنا؛ وی در رابطه با روند یک هفته اخیر بازار خودرو گفت: با توجه به اینکه نرخ ارز در این هفته نوسانات کاهشی داشته است، قیمت‌ خودرو نیز ابتدا در مسیر نزولی حرکت کرد اما همچنان خریداری در بازار وجود نداشت، در حالیکه فروشنده زیاد است.  روند قیمت‌ها در بازار نشان می‌دهد که خودرو در اواسط هفته کمی ارزان‌تر از ابتدای هفته شد اما قیمت‌گذاری‌های صورت گرفته در آگهی‌های فروش روز (چهارشنبه) نشان از نوسان‌های اکثرا افزایشی یک تا پنج میلیون تومانی نسبت به ابتدای هفته (شنبه/۱۷ مهرماه) دارد و تنها در دو خودرو سمند LX و پژو ۲۰۶ تیپ ۲ کاهش یک میلیون تومانی قیمت نسبت به ابتدای هفته دیده می‌شود.

بازار دلار وارد فاز استراحت شد

پس از پنج کاهش متوالی، بازار دلار وارد فاز استراحت شد. روز چهارشنبه اسکناس آمریکایی ۱۰۰ تومان رشد را به ثبت رساند و به بهای ۲۷ هزار و ۲۰۰ تومان رسید. این افزایش در حالی صورت گرفت که در برخی از مقاطع، دلار حتی زیر مرز ۲۷ هزار تومان نوسان کرده بود. به گفته فعالان، دیروز معامله‌گران سعی کردند حمایت ۲۷ هزار تومانی را حفظ کنند و از این طریق، فشار نیروهای کاهشی را کاهش دهند.

از سوی دیگر در معاملات امروز هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌های بانکی و مجاز به قیمت ۲۶۰۰۰ تومان از مردم خریداری می‌شود و در مقابل به قیمت ۲۶۵۲۶ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته می‌شود که نسبت به روز قبل، بدون تغییر است.

پوتین: موقعیت دلار آمریکا در حال تزلزل است

پوتین در گفت و گو با شبکه تلویزیونی سی ان بی سی آمریکا، که روز پنجشنبه بخش هایی از آن در خبرگزاری ریانووستی منتشر شد، گفت: موقعیت دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهانی در حال تزلزل است. پوتین با اشتباه خواندن سیاست های آمریکا که منجر به وضعیت کنونی برای دلار شده است، اظهار کرد: در این رابطه آمریکا شاخه ای که روی آن نشسته است با اره می برد (مرتکب اشتباه می شود)، زیرا آنها (مقامهای آمریکایی) امتیاز رقابتی دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی را برای منافع زودگذر سیاسی و به زیان منافع اقتصادی راهبردی خود از بین می برند. رئیس جمهوری روسیه یادآوری کرد که حجم پرداخت ها و دخایر ارزی کشورها با دلار آمریکا در حال کاهش است. روسیه هم به کاهش سهم دلار در ذخایر ارزی خود می پردازد و سعی دارد در پرداخت های با کشورهای دیگر از ارز ملی استفاده کند. پوتین این را نیز گفت که وضع اقتصاد جهانی به وضعیت اقتصاد آمریکا بستگی دارد و روسیه علاقه مند است که نوسانات شدید رخ ندهد.

مقام مسئول: خشکسالی باعث گرانی برنج شد

حجت براتعلی، مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: در راستای تامین نیاز بازار از ابتدای شهریور ۱۰۰ هزار تن انواع برنج وارداتی وارد بازار شد که ۸۰ درصد از این برنج، جذب بازار شده است. برای استمرار توزیع و رسیدن به ثبات قیمتی، توزیع ۵۰ هزار تن برنج وارداتی دیگر هم از ۱۵ مهرماه در بازار آغاز شده و این روند ادامه دارد. به این ترتیب حجم توزیع به ۱۵۰ هزار تن رسیده است. در حال حاضر قیمت مصرف کننده برنج هندی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان، تایلندی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان و پاکستانی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان است که در سطح شبکه‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌های مصرف و واحد‌های صنفی منتخب در حال فروش است. برنج‌ها از محل ذخایر راهبردی شرکت بازرگانی دولتی در حال توزیع است و تا هر مرحله‌ای که نیاز باشد توزیع ادامه می‌یابد تا کمبودی احساس نشود و شرایط برنج در بازار پایدار شود. هدف اصلی از توزیع برنج وارداتی از یک سو کنترل قیمت این نوع برنج است و از سوی دیگر کنترل نسبی قیمت برنج داخلی به طوری که سطح عمومی قیمت برنج داخلی در یک شرایط منطقی قرار گیرد و افزایشی نباشد.
مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: شرایط خشکسالی باعث شد برنج داخلی تا ۱۸ و نیم درصد کاهش تولید داشته باشد و همین موضوع باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت شد حتی شیوع کرونا نیز در کاهش تقاضای برنج داخلی تاثیر چندانی نداشت چرا که برنج به عنوان کالای عمده و اساسی در سبد کالای ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد. با توجه به این که در فصل برداشت برنج پاییزه قرار داریم به نظر می‌رسد در این فصل به دلیل افزایش سطح عرضه و همچنین کنترل قیمت برنج وارداتی بتوانیم بازار برنج داخلی را نیز به ثبات برسانیم.

طرح واردات خودرو به کجا رسید؟

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس آخرین وضعیت طرح واردات خودرو در سال ۱۴۰۰ را تشریح کرد. حجت‌الله فیروزی گفت: قرار بود سه‌شنبه جلسه‌ای با حضور وزیر صمت در کمیسیون صنایع تشکیل شود تا نظر دولت را هم در مورد ابهامات طرح واردات خودرو بگیریم، ولی متاسفانه آقای وزیر نتوانستند در این جلسه حضور پیدا کند. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: جلسه‌ای با حضور کارشناسان دولتی و خصوصی، قطعه‌سازها، مرکز پژوهش‌های مجلس و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس و همچنین یکی از اعضای شورای نگهبان برگزار و نقطه‌نظرات به اشتراک گذاشته شد. فیروزی در مورد آخرین وضعیت مصوبه واردات خودرو و ماده ۴ افزود: بعد از آن که طرح واردات خودرو در قالب ماده چهار در صحن مجلس تصویب شد، شورای نگهبان ابهاماتی را در این مورد مطرح کرد. در حال حاضر نیز کمیسیون صنایع در حال بررسی است که به این ابهامات پاسخ دهد تا دوباره در صحن مجلس مطرح شود. وی اضافه کرد: روز یکشنبه جلسه‌ای با حضور کارشناسان دولتی و خصوصی، قطعه‌سازها، مرکز پژوهش‌های مجلس و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس و همچنین یکی از اعضای شورای نگهبان برگزار شده و نقطه‌نظرات به اشتراک گذاشته شد. آقای طحان نظیف که نماینده شورای نگهبان و یکی از حقوقدانان این شورا هستند در این جلسه ابهام‌ها را برای کمیسیون مطرح کردند تا مرتفع شود.
فیروزی گفت: قرار بود روز سه‌شنبه جلسه‌ای با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در کمیسیون صنایع تشکیل شود تا نظر دولت را هم در مورد این ابهامات بگیریم، اما متاسفانه آقای وزیر نتوانستند در این جلسه حضور پیدا کنند و موضوع به جلسه بعدی کمیسیون صنایع که روز یکشنبه برگزار می‌شود موکول شد. امیدواریم در این جلسه ابهامات مرتفع شود تا طرح دوباره برای رای‌گیری به صحن رفته و به شورای نگهبان ارسال شود. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: اتفاق مثبت در این مورد این بود که شورای نگهبان ایرادی به مصوبه مجلس نگرفته، تنها چند ابهام وجود داشت که برای رفع ابهام به مجلس ارجاع دادند.

افزایش قیمت نفت سنگین ایران

جدیدترین گزارش ماهانه اوپک نشان داد قیمت نفت سنگین ایران ماه میلادی گذشته بیش از پنج درصد افزایش داشت. قیمت نفت سنگین ایران در سپتامبر به ۷۴ دلار و هشت سنت در هر بشکه رسید که در مقایسه با ۷۰ دلار و ۳۴ سنت در اوت، سه دلار و ۷۴ سنت معادل ۵.۳ درصد بالاتر بود. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون ۶۶ دلار و ۶۵ سنت در مقایسه با ۳۹ دلار و ۶۴ سنت در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ بوده است. ارزش سبد نفتی اوپک در سپتامبر سه دلار و ۵۵ سنت معادل پنج درصد در مقایسه با اوت افزایش یافت رسید و به ۷۳ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه رسید. میانگین ارزش سبد نفتی اوپک از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون ۶۶ دلار و ۸۳ سنت در هر بشکه بوده که ۴۰ دلار و ۶۲ سنت معادل ۶۴.۵ درصد افزایش در مقایسه با ۴۰ دلار و ۶۲ سنت در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ نشان می دهد.

نمادهای پُرتراکنش بورس در سومین هفته پاییز

در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای آریان کیمیاتک (کیمیاتک)، گروه دارویی برکت (برکت)، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، معدنی دماوند (کدما)، پارس فولاد سبزوار (فسبزوار)، پالایش نفت بندرعباس (شبندر)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)،   و سپید ماکیان (سپید) در گروه نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.

در هفته‌ای که گذشت، منسوجات و سایر حمل و نقل جزو صنایع مثبت بازار بودند و در مقابل محصولات چرمی، محصولات کامپیوتری، الکترونیکی و نوری، محصولات فلزی، استخراج ذغال سنگ، اطلاعات و ارتباطات، زراعت و خدمات وابسته، دستگاه‌های برقی، خودرو و قطعات، استخراج سایر معادن، سیمان، آهک و گچ، مخابرات، فنی و مهندسی، کانی غیرفلزی، انبوه‌سازی املاک و مستغلات، صنایع غذایی به‌ جز قند و شکر، رایانه، کاشی و سرامیک، فرآورده های نفتی، محصولات چوبی، فعالیت های هنری، سرگرمی و خلاقانه، واسطه‌گری‌های مالی و پولی، سایر واسطه‌گری‌های مالی، قند و شکر، بیمه و بازنشستگی، لاستیک و پلاستیک، ماشین‌آلات و تجهیزات، بانک ها و موسسات اعتباری، دارویی، محصولات کاغذی، وسایل ارتباطی، هتل و رستوران،  شیمیایی، فلزات اساسی، چند رشته ای صنعتی، استخراج کانه‌های فلزی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، استخراج نفت، گاز جز اکتشافات، فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط، سرمایه گذاری ها، فعالیت مهندسی، تجزیه و تحلیل و آزمایش فنی، خرده فروشی، پیمانکاری صنعتی، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات و چاپ از جمله صنایعی بودند که بازدهی منفی را در بازار ثبت کردند.

چرا بورس ریخت؟!

سعید جعفری تحلیلگر بازار سرمایه، با تاکید بر اینکه مشکل بازار سرمایه در این روزها نبود تقاضاست، اظهار کرد: هم اکنون در بازار به دلایل مختلف خریدارهای قدرتمندی وجود ندارد. با اینکه قیمت سهام شرکت ها از نگاه تحلیلگران جذاب است و سهامداری کاملا توجیه دارد، برای بخشی از سرمایه گذاران که دوره ای وارد بازار سرمایه می شوند، بازار به چند دلیل جذاب نیست. نخست چشم انداز مبهم سیاست خارجی دولت جدید است، چون مشخص نیست برنامه دولت برای مذاکرات دقیقا چیست و این موضوع روی قیمت دلار در کوتاه مدت تاثیر می گذارد. در همین روزها هم با صحبت هایی درمورد احتمال شروع مذاکرات قیمت دلار مجددا کاهش پیدا کرده است و این موضوع باعث می شود دارایی ها به رکود بروند. از سوی دیگر به فصل ارائه بودجه سال ۱۴۰۱ نزدیک می شویم. این باعث احتیاط بیشتر سرمایه گذاران می شود، آنها منتظرند تا مشخص شود دولت سیزدهم در نخستین سالی که قرار است بودجه خود را ارائه دهد، چه نگاهی به متغیرهای اصلی که روی سهام شرکت هایی بورسی اثر می گذارند دارد؛ متغیرهایی مانند مانند حامل های انرژی.

این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به انتشار اوراق توسط دولت گفت: همچنین دولت حجم زیادی از اوراق دولتی را برای کسری بودجه منتشر می کند و این باعث رکود بیشتر بازار سرمایه و ضعیف شدن طرف تقاضا شده و همچنین باعث میشود بسیاری از سهم ها با اینکه ارزنده هستند تقاضا نداشته باشند. جعفری در ادامه درمورد وضعیت بازار سرمایه در آینده کوتاه مدت نیز توضیح داد: من فکر می کنم فضای ابهام و عدم رشد بازار تا اوایل آذرماه ادامه داشته باشد. تا حدود یک ماه همچنان بازار نوسانی و حتی رو به پایین است؛ اما نمی توان گفت ریزش دارد. از آذرماه که وضعیت بودجه مشخص می شود و قیمت های جهانی هم ریزش نخواهند کرد، تقاضا در بازار زیاد می شود و بیشتر شاهد رشد قیمت ها خواهیم بود. /ایسنا

چندصدمیلیون دلار از کشور خارج شد، اما نهاده‌ای وارد نشد

محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از وزرای دولت قبل، پیش از رفتن به‌موازات شرکت پشتیبانی امور دام شرکت‌های واردکننده نهاده‌های دامی را ایجاد کرد و پسرخاله و پسرعمو‌ها را آوردند، در واردات نهاده‌ها، چون امکان به‌دست آوردن پول راحت وجود داشت، ارتباط خویشاوندی را ایجاد کردند که این امر خود مصداق فساد است. عسکری با بیان اینکه پیگیری‌های جدی درباره فساد در واردات نهاده‌های دامی صورت گرفته و به دستگاه قضا اعلام شده است، گفت: در سال ۹۸ مبلغ ۴۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات نهاده از کشور خارج شده است، اما نهاده‌ای به کشور وارد نشده است، در سال ۹۹ نیز این مقدار و حتی بیشتر نیز ارز از کشور خارج شده است، اما نهاده‌ای به کشور برنگشته است. رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بانک مرکزی و دستگاه‌های نظارتی نیز با توجه به مسئولیتی که دارند باید در این زمینه پاسخگو باشند. /تسنیم

رکوردزنی ذخایر طلا و ارز روسیه

روسیه اکنون پنجمین دارنده بزرگ ذخایر ارزی در جهان است. به نقل از راشاتودی، داده های بانک مرکزی روسیه نشان می دهد که حجم ذخایر طلا و ارز این کشور تا پایان ماه سپتامبر با ۱.۹ درصد افزایش (معادل ۱۷.۴ میلیارد دلار) به ۶۱۸.۲ میلیارد دلار رسیده است. به گفته بانک مرکزی روسیه، این افزایش ناشی از تداوم روند تقویت ذخایر و تغییر در نرخ های برابری ارز حاصل شده است. ذخایر ارزی روسیه شامل ارز، طلا، حق برداشت مخصوص از بانک تسویه بین المل و اوراق قرضه کشورهای خارجی است. طی یک سال اخیر، میزان ذخایر طلا و ارز روسیه ۱۴ درصد و از ابتدای سال جاری میلادی ۷.۹ درصد بیشتر شده است. ۱۵۰ میلیارد دلار از ذخایر بانک مرکزی روسیه را طلا تشکیل می دهد که نسبت به مدت مشابه ماه قبل ۲۰ میلیارد دلار بیشتر شده است.

در حال حاضر روسیه بزرگ ترین خریدار طلا در جهان و چهارمین دارنده بزرگ این فلز گران بها محسوب می شود. روسیه در شرایطی در پنج سال گذشته به طور متوسط ۲۰۰ تن طلا در سال خریداری کرده است که سال گذشته این کشور ۸۱ میلیارد دلار از ذخایر دلاری خود را به طلا و ارزهای دیگر تبدیل کرده است. به گفته بانک مرکزی روسیه تا پایان سال گذشته، پوند انگلیس ۶.۳ درصد از کل ذخایر ارزی روسیه را تشکیل می داده که نسبت به سال قبل آن ۰.۲ درصد کمتر شده است. در طرف دیگر اما طلا سهم خود را از ۱۹.۵ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۲۳.۳ درصد در سال ۲۰۲۰ رسانده است. اتفاق مشابهی هم برای یوان چین افتاده که سهم آن از ذخایر از ۱۱.۴ درصد به ۱۲.۸ درصد رسیده است.

خانه دار‌های سابق هم می‌توانند درخواست مسکن دهند

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی گفت: ما وظیفه داریم بنا بر قانون جهش تولید مسکن خدمات مجانی به مردم ارائه دهیم. از محل منابع خودمان زیرساخت‌ها را ایجاد خواهیم کرد و برای اخذ پروانه و مالیات تخفیف خواهیم داد. اکنون ۴۰ میلیون تومان مالیات یک واحد مسکونی است که در این قانون این مالیات یک میلیون تومان پیش‌بینی شده است. هزینه پروانه ساخت را نیز دولت تقبل می‌کند. این بهترین شرایط برای توسعه احداث مسکن در کشور است. بخش مسکن پیشران اقتصاد نیز هست. با شروع احداث این واحدها همه کارخانه‌ها فعال شده و اشتغال ایجاد می‌شود. از سوی دیگر، بخش قابل توجهی از هزینه سبد خانوار متعلق به مسکن است؛ بنابراین، این طرح می‌تواند معیشت مردم را نجات دهد. مسکن اولویت دارترین اقدام دولت است و در حال ایجاد ساختار هستیم که به صورت آنلاین احداث مسکن را پایش کنیم.

وی افزود: نشانی سامانه جدید ثبت‌نام مسکن هفته آینده پس از تعیین عدد تسهیلات اعلام می‌شود که مردم بتوانند مشخص در آن ثبت‌نام کنند. نیاز به تغییراتی در فرم ج هست که به دنبال آن تغییرات هستیم. اگر کسی پیشتر خانه داشته و اکنون ندارد و اگر کسی ازدواج نکرده اما قصد ازدواج دارد نیز باید بتواند از تسهیلات بهره‌مند شود چراکه هدف ما این است که مردم صاحب خانه شوند. بنابراین باید حداقل ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در استان فارس احداث شود. وزیر راه و شهرسازی گفت: احداث بخشی از واحدهای مسکونی به صورت خود مالکی است که زمین و تسهیلات در اختیاز مردم قرار می‌گیرد تا خود واحدهای مسکونی خود را بسازند. یک بخش از این واحدها نیز توسط پیمانکاران و انبوه‌سازان احداث می‌شود. از این فرصت باید استفاده کرده و دانش و فناوری نوین ساخت مسکن را نیز وارد کشور کنیم. اکنون در رده سوم فناوری قرار داریم و در جهان رده ششم و هفتم فناوری نیز وجود دارد. با برخی کشورها مذاکره کردیم که فناوری جدید ساخت مسکن را وارد کشور کنیم و اکنون نمایندگان این کشورها در تهران حضور دارند.

رئیس سازمان استاندارد: پراید و پژو ۴۰۵ استاندارد نیستند

شریعتی رئیس سازمان استاندارد گفت: پراید استاندارد نداشت و از خط تولید خارج شد، پژو ۴۰۵ نیز به همین دلیل باید از خط تولید خارج شود.

مخالفت پوتین با استفاده از رمزارزها برای معاملات نفتی

رییس جمهور روسیه گفت رمزارزها بی ثبات تر از آن هستند که برای تسویه قراردادهای نفت استفاده شوند اما با این حال به عنوان راهی برای پرداخت، درخور جایگاهی هستند. ولادیمیر پوتین این اظهارات را در مصاحبه با شبکه CNBC  مطرح کرد که در وب سایت کرملین منتشر شد. از وی پرسیده شد آیا پیش بینی می کند رمزارزها برای تسویه قراردادهای نفتی در آینده جای دلار را بگیرند. روسیه سالهاست تلاش می کند وابستگی خود به دلار آمریکا را که به شکل گسترده برای تسویه قراردادهای نفتی استفاده می شود، کمتر کند اما با وجود این که بعضی از شرکتها به تجارت کالاها به یورو روی آورده اند، موفق نشده است در سطح گسترده به این امر نائل شود. پوتین گفت: هنوز زود است، در این باره صحبت کنیم، زیرا البته رمزارز می تواند یک واحد پرداخت باشد اما خیلی بی ثبات است. برای انتقال وجه مالی از مکانی به مکان دیگر بله اما تصور می کنم هنوز زود است برای تجارت به خصوص تجارت منابع انرژی استفاده شود.

پیش‌بینی قیمت دلار از نگاه تحلیلگران فنی

در معاملات این هفته، روند کاهشی قیمت دلار تا مرز ۲۷ هزار تومان تداوم یافت و هرچند برای ساعاتی کانال ۲۶ هزار تومان را نیز تجربه کرد، اما در نهایت طی سه روز پایانی هفته با مقاومت در مرز ۲۷ هزار تومان مواجه شد. این روند برای یورو در مرز ۳۱ هزار و ۲۰۰ تومان اتفاق افتاد و به این ترتیب این دو ارز عمده جهانی طی این سه روز پایان هفته عمدتا در محدوده ۲۰۰ تومانی بالاتر از این مرزها در حال معامله بودند. در این شرایط تحلیلگران فنی معتقدند محدوده حساس بازار برای نرخ دلار در کف ۲۶ هزار و ۸۰۰ تومان و سقف ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان شکل گرفته است و معامله‌گران افزایشی و کاهشی هر یک در تلاش هستند تا روند معاملات را به سمتی ببرند که بهای دلار از یکی از این دو مرز عبور کند. بر اساس پیش‌بینی تحلیلگران فنی اگر معاملات دلار در بازار ارز بتوانندمحدوده ۲۶ هزار و ۸۰۰ تومان را پشت سر بگذارد، باید در انتظار تداوم ریزش قیمت ها در بازار ارز بود. اما از سوی دیگر، اگر معاملات روندی افزایشی به خود بگیرند و از سقف ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان را هم رد کنند، در این صورت می‌توان انتظار موج صعودی را در بازار داشت. /ایرنا

سامانه قرارداد تسهیلات برای جلوگیری از تضییع حقوق فعالان کسب و کار

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تکلیف مجلس به بانک‌ها برای ایجاد سامانه الکترونیکی قرارداد‌های تسهیلات، از تضییع حقوق فعالان حوزه کسب و کار جلوگیری میکند. مهدی طغیانی با اشاره به بررسی ماده ۳ طرح تسهیل صدور برخی مجوز‌های کسب و کار افزود: پیش از این، در قرارداد‌هایی که میان فعالان حوزه کسب و کار و بانک‎‌ها به منظور دریافت تسهیلات منعقد می‌شد، از یک سو، بانک‌ها از ارائه قرارداد‌ها به این فعالان خودداری می‌کردند و از سوی دیگر، بخش‌هایی از این قرارداد‌ها تکمیل نشده می‌ماند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: روند مذکور موجب می‌شد اگر قرارداد‌های تسهیلات به بازنگری یا تمدید نیاز داشته باشند، بانک اقدام به تکمیل ارقام و قسمت‌های تکمیل نشده‌ی قرارداد‌ها می‌کرد و به نوعی حقوق مشتری و فعالان حوزه کسب و کار تضییع می‌شد. وی اضافه کرد: از آنجا که در رویه کنونی، مشتری هیچ نسخه‌ای از قرارداد‌های تسهیلات را در اختیار ندارد تا از حقوق طرفین آگاه باشد و قرارداد‌ها تا روز آخر به صورت شناور می‌مانند، در ماده ۳ طرح تسهیل صدور برخی مجوز‌های کسب و کار پیش بینی شد که تمامی قرارداد‌ها باید آنلاین ثبت و تکمیل شود. طغیانی با اشاره به اینکه در طرح تسهیل صدور برخی مجوز‌های کسب و کار به دنبال رفع مشکلات فضای کسب و کار بودیم، ادامه داد: در صورت ایجاد سامانه الکترونیکی و ثبت آنلاین قرارداد‌های تسهیلات بانکی، اگر تغییری در قرارداد‌ها ایجاد شود، قابل رصد بوده و می‌توان مشخص کرد که حق با بانک است یا مشتری.

تورم چین در حال صفر شدن!

به نقل از تریدینگ اکونومیکس، نرخ تورم چین در ١٢ ماه منتهی به سپتامبر به مثبت ۰.۷ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۱ درصد کمتر از  تورم ماه قبل و ۰.۲ درصد کمتر از نرخ پیش‌بینی شده توسط کارشناسان بوده، بیش از همه تحت تأثیر کاهش قیمت گوشت خوک قرار گرفته که تورم آن به منفی ۴۶.۹ درصد کاهش پیدا کرده است. این کمترین تورم ثبت شده شش ماه اخیر در چین بوده است. مواد غذایی با تورم منفی ۵.۲ درصدی و مراقبت های درمانی با تورم ۰.۴ درصدی از بخش های مهم کاهنده تورم بوده اند. در بین سایر بخش‌های تورمی، تورم بخش فرهنگ و آموزش ۳.۲ درصد و آب و برق ۱.۱ درصد اندازه گیری شده است.