عملیات لوله‌گذاری و احداث تأسیسات آب‌شیرین‌کن طرح انتقال آب از دریا به لامرد و مهر با حضور مسوولان استان آغاز شد

به گزارش پایگاه خبری آینه فارس ، عملیات اجرایی طرح انتقال آب خلیج فارس به شهرستان‌های لامرد و مهر استان فارس با اعتباری بیش از ۲ هزار میلیارد تومان آغاز شد.

طرح تأمین آب آشامیدنی و آب مورد نیاز بخش صنعت شهرستان‌های لامرد و مهر از دریا با سرمایه‌گذاری شرکت فرا آبرسان سرزمین و با خرید تضمینی ایمیدرو در مدت ۲ سال اجرا خواهد شد.

این طرح با ظرفیت ۱۵ میلیون مترمکعب آب هم‌اکنون در بخش های ساخت تأسیسات آب‌شیرین‌کن در کنار دریا، عملیات ترانشه‌برداری و خاک‌برداری خط انتقال در چند نقطه، عملیات حفر کانال و تولید، انتقال و لوله‌گذاری فعال شده است .

دالان این خط از ارتفاعات صعب العبور منطقه مرزی استان‌های فارس، بوشهر و هرمزگان می‌گذرد و با ایجاد ۵ پمپاژ در مسیر خط لوله، وارد شهر لامرد می‌شود.

طرح انتقال آب دریا به جنوب فارس کلید خوردطرح انتقال آب دریا به جنوب فارس کلید خوردطرح انتقال آب دریا به جنوب فارس کلید خوردطرح انتقال آب دریا به جنوب فارس کلید خوردطرح انتقال آب دریا به جنوب فارس کلید خوردطرح انتقال آب دریا به جنوب فارس کلید خوردطرح انتقال آب دریا به جنوب فارس کلید خورد

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین آغاز عملیات لوله‌گذاری طرح شیرین سازی و انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس گفت:‌ با اجرای گام نخست این طرح و انتقال آب به منطقه ویژه اقتصادی لامرد، زنجیره تولید در این کانون صنعتی تکمیل می‌شود.

وجیه اله جعفری افزود: اجرای عملیات لوله‌گذاری انتقال آب خلیج فارس همچنین سبب جلب اعتماد بیشتر سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی لامرد می‌شود.

رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: در مراحل بعدی این طرح، انتقال آب به سایر مناطق استان فارس امکان پذیر خواهد بود.

وی در خصوص ابعاد پروژه انتقال آب خلیج فارس به مناطق صنعتی زیرمجموعه ایمیدرو گفت: از حدود ۲.۸ میلیارد مترمکعب آب مورد نیاز صنعت کشور، حدود ۴۵۰ میلیون مترمکعب مورد نیاز صنایع معدنی است که بخشی از مسئولیت آن متوجه سازمان ایمیدرو است.

جعفری اضافه کرد: ظرفیت آب شیرین کن برای ۶۵۰ میلیون مترمکعب در طرح‌های انتقال آب از خلیج فارس تعریف شده است که تقریبا بخش عمده‌ای از آنها به بهره‌برداری رسیده است و تلاش می‌کنیم بخش‌های تکمیلی که نقش بیشتری در اشتغال زایی دارند نیز به نتیجه برسند.

معاون وزیر صمت گفت:‌ برای مناطق ویژه اقتصادی لامرد و پارسیان سالیانه حداقل هشت و نیم میلیون مترمکعب آب نیاز داریم که با تامین آب موردنیاز صنایع مستقر در این مناطق و با رسیدن آب به منطقه ویژه لامرد، زمینه تکمیل زنجیره تولید در این کانون صنعتی تکمیل می‌شود.

وی همچنین به اهمیت مقوله تامین برق مورد نیاز صنایع نیز اشاره کرد و در این باره اظهار داشت: هزار و ۸۰۰ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های مجموعه صنایع ایمیدرو تولید شده است و شرکت‌های صنایع معدنی تابعه ایمیدرو برای تولید ۱۰ هزار مگاوات برق، آماده سرمایه‌گذاری هستند.

این مقام مسئول از مسئولان و صنعتگران استان فارس درخواست کرد تا به منظور شتاب بخشی طرح انتقال آب خلیج فارس به استان فارس، با سرمایه گذار قرارداد خرید تضمینی آب امضا کنند.

وی اضافه کرد: وزارت صمت تلاش ویژه ای در راستای تقویت زیرساخت‌های اقتصادی داشته این در حالی است که در حوزه مصرف آب در کشور ٨٨ درصد مربوط به بخش کشاورزی است و بخش صنعت کمترین میزان مصرف آب را در کشور داشته است.

رئیس سازمان ایمیدرو افزود: تمامی شرکت‌های بزرگ صنعتی در کشور آماده سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف نظیر حوزه تولید برق، آب و … را دارند.

جعفری تاکید کرد: آب شیرین کن‌های کشورهای حوزه خلیج فارس ٢۶ میلیون متر مکعب در روز نسبت به شیرین کردن آب می‌پردازند اما ایران تنها دو درصد در میان آب شیرین کن‌های منطقه سهم دارد.

رحیمی استاندار فارس هم با اشاره به روند اجرایی شدن طرح شیرین سازی آب خلیج فارس و انتقال آن به استان فارس و تشکیل شورای راهبردی آب استان افزود:‌ در این زمینه می‌بایست نگاه ویژه به راه اندازی سایر شوراهای راهبردی در زمینه های دیگر نظیر به توسعه زیستی، ورزشی، روستایی، کشاورزی، صنعتی و… داشت .

وی ادامه داد : با حضور فعالانه بخش خصوصی در پروژه انتقال آب به استان فارس امیدواریم در فازهای بعدی نیز عملیات انتقال به شمالی‌ترین نقطه استان فارس صورت گیرد.

شهرستان‌های لامرد و مُهر به ترتیب در فاصله‌های ۳۳۰ و ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارند