رصد‌خانه خبر‌هایی از اخبار روز برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند، یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند. تیتر‌هایی مانند صادق خرازی: رئیس جمهور شوم تا مهرماه همه واکسن کرونا می زنند / دولت را به شکل سهامی نمی‌شود اداره کرد / نظر رستم قاسمی درباره حضور گسترده اعضای کابینه احمدی‌نژاد در انتخابات و… رصد‌خانه امروز را تشکیل می‌دهند.

تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

رصد‌خانه؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه را می‌بینید.

استعفا یا برکناری آشنا برای حفظ ظریف بود

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی:صحبت‌های ظریف خلاف سیاست‌های کلان نظام بود. روحانی و دولت باید موضع خود را درباره بخش‌های ساختارشکن صحبت‌های ظریف روشن کنند. دولت می‌خواهد ظاهر قضیه این باشد که استعفای آشنا را پذیرفته و با این اقدام ظریف را حفظ کند. البته که ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک در انجام وظیفه کوتاهی کرده است، اما اصل مساله این است که آقای ظریف، خود شخص رئیس‌جمهور و دولت موضع روشنی در قبال این صحبت‌ها نگرفته‌اند. رئیس‌جمهور می‌گوید دولت با همه صحبت‌های آقای ظریف موافق نیست؛ این کلی‌گویی بی‌نتیجه است و باید در ارتباط با مباحث ساختارشکنانه آقای ظریف دولت موضع خود را روشن کند. صحبت‌های ظریف خلاف سیاست‌های کلان نظام است و مجلس باید وظیفه خود در مورد استیضاح انجام دهد./ اعتمادآنلاین

اظهارات تازه مرعشی درباره کاندیدای پنهان اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰

سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی اعلام کرد که گزینه‌های حزب کارگزاران برای ریاست جمهوری در روز شنبه به جبهه اصلاحات معرفی می‌شوند. حسین مرعشی نجفی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا به سراغ کاندیدا‌های پنهان برای انتخابات ریاست جمهوری رفتید و از ابتدا یک گزینه را برای انتخابات معرفی نکردید، گفت: من نگفتم کاندیدا‌های پنهان، بلکه گفتم نامزدی که هنوز نامش را اعلام نکردیم و این به معنای کاندیدا‌های پنهان نیست. سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی درباره ویژگی‌های کاندیدا‌های پنهان بیان کرد: کاندیدا‌های پنهان سه خصوصیت دارند؛ یکی اینکه بتواند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند، دوم اینکه بتواند مردم را تحت تاثیر قرار دهند و به پای صندوق‌های رای بکشانند و سوم اینکه کشور را به شایستگی اداره کنند. مرعشی در واکنش به برخی اصلاح طلبان که نسبت به کاندیدا‌های پنهان و دقیقه نودی واکنش منفی نشان دادند، تصریح کرد: ما هنوز کاندیدایی معرفی نکردیم که کسی بخواهد موافق و یا مخالف باشد. ما کاندیدا‌های خود را به جبهه اصلاحات معرفی می‌کنیم و اگر تایید شوند به عنوان نامزد نهایی ما در انتخابات معرفی می‌شوند و هر کسی که با کاندیدا‌های پنهان مخالف باشد ما برایش احترام قائل هستیم.

جدیدترین گزینه اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت: محمد شریعتمداری یکی از گزینه‌های تاثیرگذار جریان اصلاح‌طلب برای انتخابات ۱۴۰۰ است. جهانبخش خانجانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره گزینه‌های شاخص اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، اظهار کرد: اصلاح طلبان چهره‌های شاخصی را دارند و زمینه حضور چهره‌های مناسب باید از ماه‌ها قبل فراهم می‌شد. خانجانی تصریح کرد: صرف نظر از شخصیت‌های تاثیرگذاری که اصلاح طلبان دارند، نام آن‌هایی را که بیم عدم تایید صلاحیتشان از سوی شورای نگهبان داریم، مطرح نمی‌کنم، اما افرادی مانند آقای اسحاق جهانگیری، محسن هاشمی، مسعود پزشکیان، محمد شریعتمداری، محمدرضا عارف، بیژن زنگنه و عباس آخوندی از چهره‌های مدنظر اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ هستند. عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حضور عباس آخوندی به گذشته‌ای که در دولت فعلی داشته برای جریان اصلاحات نگران کننده نیست؟ بیان کرد: عباس آخوندی دارای تفکر سیاسی است و جدا از نظراتی که در حوزه مسکن داشت، در حوزه‌های توسعه یافتگی ایده‌های خاصی دارد. وی در خصوص تمایل اصلاحات برای حضور محمد شریعتمداری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، گفت: وی یکی از گزینه‌های تاثیرگذار جریان اصلاح طلب و از وزرای کابینه آقای روحانی است که در حوزه‌های شفافیت، جوانگرایی و رفاه اجتماعی فعالیت‌های خوبی داشته و شاخص‌های عملکرد وی در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از امتیاز خوبی برخوردار است و توانمندی بالایی دارد.

نظر رستم قاسمی درباره حضور گسترده اعضای کابینه احمدی‌نژاد در انتخابات

داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری گفت، در صورت انتخاب به عنوان رییس جمهوری برای مقابله با تحریم آن را بی‌اثر می‌کنم. کمتر از ۴۸ روز تا انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری باقی مانده است و برخی شخصیت‌های جناح‌های سیاسی با داوطلبی، آمادگی خود را برای حضور در این انتخابات اعلام کرده‌اند که در این میان سهم کابینه نهم و دهم از همه بیشتر است. رستم قاسمی، رامین مهمان‌پرست، فریدون عباسی، محمد علی نامی، محمد ناظمی اردکانی، صادق خلیلیان، محمد عباسی افرادی هستند که در روز‌های گذشته آمادگی خود را اعلام کرده‌اند و گفته می‌شود علی نیکزاد و سعید جلیلی در تدارک حضور برای این رقابت‌ها هستند. رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم، روز جمعه در پاسخ به این پرسش ایرنا می‌گوید که باید از احمدی‌نژاد بپرسید که چرا بیشتر اعضای کابینه او برای حضور در انتخابات داوطلب شده‌اند. این داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری درباره اظهارت خود درباره نشان دادن راه دور زدن تحریم‌ها و همچنین اینکه اگر رییس جمهوری شود چگونه تحریم‌ها را دور می‌زند، یادآور شد: اگر به عنوان رییس جمهوری انتخاب شوم روشی که برای دور زدن تحریم انجام می‌دهم «بی‌اثر کردن آن است.»

شایعه بازرسی از دفاتر مقام‌های دولتی تکذیب شد

یک مقام آگاه در دفتر سخنگوی دولت شایعات منتشره در فضای مجازی درخصوص بازرسی از دفاتر مقام‌های دولتی به دلیل سرقت فایل صوتی مصاحبه وزیر امور خارجه را تکذیب کرد. یک مقام آگاه در دفتر سخنگوی دولت شایعات منتشر شده در فضای مجازی درخصوص بازرسی از دفاتر مقام‌های دولتی را به دلیل سرقت فایل صوتی مصاحبه وزیر امور خارجه کاملا کذب و بی اساس دانست و تاکید کرد: این شایعات کذب در ادامه عملیات روانی گسترده رسانه‌های معاند پیرامون سرقت گفتگو‌های پروژه تاریخ شفاهی دولت است و هدفی جز تشویش مردم و اختلاف افکنی میان مسئولان نظام ندارد. وی تصریح کرد: با دستور ریاست محترم جمهور مسئولیت پیگیری این پرونده با وزارت اطلاعات است و بدیهی است هرگونه اطلاع‌رسانی در این زمینه با شفافیت تمام صورت خواهد گرفت.

فلاحت پیشه: برخی دنبال دو قطبی ظریف-رئیسی هستند

رییس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: برخی از جریان‌های سیاسی که شکل انتخابات برایشان مهم است نه محتوای آن، به دنبال شکل دادن دو قطبی ظریف-رییسی در انتخابات هستند، فارغ از اینکه افراد داوطلب برنامه‌ای داشته باشند.

حمایت محسن رضایی از قاضی‌زاده هاشمی و سعید محمد

محسن رضایی در توئیتی نوشت: از ورود پرقدرت نسل سوم و چهارم انقلاب به سیاست استقبال می‌کنم. محسن رضایی در توئیتی نوشت: «از ورود پرقدرت نسل سوم و چهارم انقلاب به سیاست استقبال می‌کنم. دکتر سعید محمد و دکتر امیرحسین قاضی زاده هاشمی، از رویش‌های انقلاب هستند.»

فریدون عباسی: به نفع هیچ‌کسی کنار نمی‌روم حتی رئیسی

فریدون عباسی گفت: آقای رئیسی در دور قبل که به دعوت برخی از جریانات سیاسی وارد عرصه انتخابات شد ورود خوبی نداشت، دیر آمد و آن تسلط لازم در کار را نداشت. با این تفاسیر رئیسی نیم نگاهی به قوه مجریه دارد، می‌توانم استنباط کنم و احتمال می‌دهم که ایشان فکر می‌کند قوه قضائیه را می‌تواند از طریق قوه مجریه اصلاح کند. موافق جمع آوری امضا برای حضور رئیسی در انتخابات نبودم، مجلس باید استقلال خود را از قوه مجریه حفظ کند، زمانی که از یک فرد دعوت می‌کنیم تا رئیس جمهور شود، بعد از آن به هر وزیری که او معرفی کند یا هر کاری که انجام دهد باید رای مثبت دهیم و دیگر نمی‌توانیم نقش نظارتی خودمان را ایفا کنیم. جزو امضا کنندگان نامه به رئیسی نبودم و اعتقاد دارم که قوه قضائیه برای برقراری عدالت در جامعه نیازمند ثبات مدیریتی است. حالا که شخصی مثل آقای رئیسی که جنسش، جنس قوه قضائیه است و تجارب خوبی هم دارد و افراد، ساختار و سازمان آنجا را می‌شناسند، نقاط ضعف و کاستی‌ها را می‌داند سریعتر از بقیه می‌تواند در ثبات قوه قضائیه و سالم سازی آن و آماده کردن برای ساختن تمدن نوین اسلامی قدم بردارد، به نظر من ایشان در قوه قضائیه بمانند نظام بهره بیشتر می‌برد تا اینکه به قوه مجریه وارد شود.

دولت را به شکل سهامی نمی‌شود اداره کرد

دهقان، درباره سهم جناح‌های سیاسی در کابینه خود، گفت: با سهم کاری ندارم بلکه تمرکز من استفاده از شایستگان است. به هر حال ظرفیت‌های انسانی ما در حوزه مدیریتی و اجرایی همین افرادی است که در جریان‌های شناخته شده فعال هستند. وی تاکید کرد: حرف من این است که دولت را به شکل سهامی نمی‌شود اداره کرد، چون حزب به معنای واقعی نداریم، دولت ائتلافی معنی ندارد. در دولت برآمده از خواسته‌ها و مطالبات مردم از افراد توانمند، متخصص، متعهد به نظام، پاکدست، آماده پذیرش مسوولیت و پاسخگو، که در پی توجیه ناکارآمدی، کاستی‌ها و کم کاری‌ها نیستند، می‌توان استفاده کرد.

صادق خرازی: رئیس جمهور شوم تا مهرماه همه واکسن کرونا می‌زنند

صادق خرازی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: اگر من رئیس دولت تضمین می‌کنم تا اواسط یا اواخر مهرماه هیچ کسی در ایران بدون واکسن نمانده باشد.

نظر روحانی اصولگرا درباره حضور و عدم حضور رئیسی برای انتخابات

عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: در بین شورای ائتلاف و وحدت اختلاف نظر وجود دارد، ولی در اصول با هم هستند. چه شورای وحدت و چه شورای ائتلاف هر کدام بتوانند دیگری را جذب کنند یا جذب شوند، نتیجه یکی خواهد بود. «حسین ابراهیمی»، عضو جامعه روحانیت مبارز، در گفتگو با برنا، در رابطه با وضعیت امروز اصولگرایان با توجه به نزدیکی به زمان انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: رییسی مطلوب همه اصولگرایان است و می‌تواند عامل وحدت باشد و همه جریانات را همسو کند و در کنار هم قرار بدهد در بین کاندیدا‌ها در حال حاضر به نظر نمی‌رسد کسی این ویژگی‌ها را داشته باشد. او افزود: در هر دوره‌ای از انتخابات این حالت وجود داشته و چیزی طبیعی است که در انتخاباتی آزاد خیلی‌ها کاندیدا شوند و خیلی‌ها انصراف بدهند بسیاری ادعا‌هایی عجیب دارند و وعده‌های عجیبی داده می‌شود معنای انتخابات همین است. در دنیا هم همین است انتخابات آمریکا را ملاحظه کردید که چه فضاحتی رخ داد و به چه رسوایی‌هایی کشیده شد؛ این حالت‌ها طبیعی است. ابراهیمی خاطرنشان کرد: این به تشخیص خود رییسی بستگی دارد که بداند حضور او در قوه قضاییه لازم‌تر است یا در قوه مجریه البته که قوه مجریه، قوه مطلقه است و بعد از مقام معظم رهبری اختیارات اجرایی کشوری با قوه مجریه است و همه امکانات و منابع و سیاست‌های اجرایی در قوه مجریه است.

فعال اصولگرا: ظریف مرد میدان ریاست جمهوری نیست

فعال سیاسی اصولگرا درباره انتخابات ۱۴۰۰ توضیحاتی داد. حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در انتخابات آینده ریاست جمهوری و انتشار فایل صوتی پرحاشیه سه ساعته از وی گفت: در ابتدا باید دید که چرا اسناد سری نظام توسط نیرو‌های نفوذی منتشر شده است. او ادامه داد: قاعدتا یک سناریویی پشت این اقدام است که به سبب ضربه زدن به اصل نظام و مسائل سیاست خارجی در شرایط بسیار حساس مذاکرات وین انجام شده، ممکن است که به سبب ترور شخصیتی او این کار انجام شده باشد، اگرچه صحبت‌های او در این فایل قابل تامل است. اگر واقعا مسائلی که مطرح شده صحت دارد، رئیس جمهور باید در این موضوع موضع گیری کند، نه اینکه فقط اعلام کند که این مساله پیگیری خواهد شد، بلکه باید صحت و سقم این صحبت‌ها توسط افکار عمومی روشن شود. کنعانی مقدم درباره ربط این موضوع به مساله انتخابات هم گفت: معتقدم که این فایل به نفع ظریف در مسائل انتخاباتی شده، زیرا عمدتا قشر خاکستری خواهان همین صحبت‌ها هستند تا شرایط را به سمت بحرانی کردن اوضاع پیش ببرند و به او رای دهند.

طائب: برای انتخابات فتنه تدارک دیده‌اند

استاد حوزه علمیه با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری درمورد فتنه اکبر و صحبت‌های منتشر شده ظریف، خاطرنشان کرد: طراحی‌های عجیبی برای انتخابات داشتند. مقام معظم رهبری، چندسال پیش فرمودند فتنه اکبر در راه است. فتنه عجیب برای انتخابات ۱۴۰۰ را تدارک دیدند. تمام این فسیل‌های امنیتی، تمام آمریکایی‌ها نشستند و طراحی آتش برای انتخابات ۱۴۰۰ داشتند. حرفی که منتشر شد از عمق دلی بود که بیرون ریخت. فرمانده قرارگاه عمار، هدف شهدا را آماده‌سازی بستر ظهور دانست و گفت: حاج قاسم را آمریکایی‌ها به شهادت رساندند؛ چرا؟ چون دیدند حاج قاسم در عراق، سوریه و همه جاست. دیدند که دارد به خانه خدا نزدیک می‌شود. صلح عربستان و یمن قرار بود اتفاق بیفتد، اما آمریکا نگذاشت. آمریکایی‌ها حاج قاسم را زدند. حاج قاسم، برسنجی‌ها، عمادی‌ها و شهدا، همه یک هدف داریم، اینکه کاری کنیم امام زمان بتواند بیاید. اگر امام‌زمان بخواهد بیاید، باید کربلا شود، نه کربلایی که امام حسین (ع) تنها ماند که شهید شد. طائب با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی، گفت: قبول داریم که گرانی‌ها باید رفع شود، اما بدانید این گرانی‌ها، فقر و بیکاری، طبیعی نیست. چندین سال برنامه‌ریزی کردند که پیشرفت به سمت ظهور زمین‌گیر شود، اما مردم ما اگر سنگ هم از آسمان ببارد، هدفشان را خواهند داشت.

ستاد انتخابات رستم قاسمی عذرخواهی کرد

دبیر هماهنگی ستاد رستم قاسمی در توئیتی نوشت: بر خود لازم می‌دانم از حدود ۳۰ خبرگزاری‌ِ شبکه‌های داخلی وخارجی که ضمن حضور در نشست خبری مهندس رستم قاسمی، اخبار مربوطه را منتشر کرده‌اند، تشکر کنم؛ همچنین از ناهماهنگی به وجود آمده توسط برگزارکنندهٔ برنامه در استفاده از لوگوی ۵ خبرگزاری عذرخواهی می‌کنم. برخورد لازم با عاملین انجام شد.

غرضی: ۵۰۰۰ نفر از فرزندان مسئولان کشور در آمریکا سکونت دارند

غرضی با تأکید بر اینکه دولت، قوه قضاییه، تشکیلات مجلس همه دستگاه‌های رانتخوار هستند، گفت: علت اصلی رانتخواری این است که قوانین جایی برای مدیران باز می‌کند تا رانتخواری صورت بگیرد. امروز پنج نوع نرخ ارز داریم که همه این‌ها موجب ایجاد رانت می‌شود، چون مردم باید حوائج خود را با نرخ آزاد بخرند. بر همین اساس زندان‌ها مملو از مدیران متخلف و رانتخوار است. به محض اینکه نرخ چند ارزی برداشته شود، این رانتخواری از بین خواهد رفت و مابه‌التفاوت به جیب مردم می‌رود. وی در خصوص اجماع با دیگر جناح‌ها نیز اظهار کرد: در طول عمرم هیچ زمانی عضو هیچ گروه و حزبی نشدم. شهید بهشتی از من دعوت کرد که به حزب جمهوری اسلامی بپیوندم، اما قبول نکردم. من نه اصولگرا و نه اصلاح‌طلب را خدمتگزار نمی‌دانم؛ تا امروز جیب مردم به نفع جناح‌های راست و چپ تخلیه شده است. ۵ هزار نفر از فرزندان مسئولان کشور در آمریکا سکونت دارند و دلار‌های مردم را بردند و فکر می‌کنند که زندگی می‌کنند، اما من مطمئنم که آن‌ها خفت دنیا و آخرت را با خود و پدرانشان حمل می‌کنند. غرضی در خصوص میزان حضور مردم در انتخابات نیز گفت: اگر به مردم اطلاع‌رسانی کافی شود که شخصی اعلام کاندیداتوری کرده و این شخص قصد دارد حقوق عامه را احیا کند و در‌آمد ملی را در جیب مردم می‌گذارد، قطعاً مردم مشارکت خوبی خواهند داشت.

برکناری یک مدیر دولتی به دلیل سگ‌گردانی با خودروی پلاک قرمز

دادستان شهرستان اهواز در رابطه با سگ‌گردانی فردی با خودرو پلاک دولتی در اهواز، گفت: برای این فرد پرونده قضایی تشکیل شده و فردا با حضور در دادسرا در خصوص سگ گردانی با خودرو دولتی باید پاسخگو باشد و با وی برخورد می‌شود. /فارس

مسیح مهاجری درباره فایل صوتی ظریف: این حرف‌ها باید در هشت سال گذشته، علنی و آشکار زده می‌شد

مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی گفت: اگر امروز انتشار یک فایل صوتی از محمدجواد ظریف به جامعه شک می‌اندازد به این دلیل است که حرف‌هایی که باید در ۸ سال زده می‌شد، یکجا در یک فایل چندساعته زده شد. کار بدی بود، نه از این جهت که نباید این حرف‌ها را می‌زد، بلکه چرا این حرف‌ها را زودتر، علنی و آشکار در ۸ سال گذشته نگفت. حجت‌الاسلام والمسلمین مسیح مهاجری در آیین رونمایی از کتاب «در جستجوی مصلحت» آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درباره فایل صوتی محمدجواد ظریف گفت: به نظرم او این حرف‌ها را باید طی ۸ سال گذشته می‌زد. خیلی از چیز‌ها را نمی‌شود گفت. به خاطر دارم در یکی از روز‌های ماه رمضان ۱۳۹۳ خدمت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رسیدم، دعوت کرد که به اتاقی که کمتر استفاده می‌شد. چون نگران شنود بود، طوری نزدیک به هم نشستیم که بتوانیم در گوشی حرف بزنیم. وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: اجازه دهید از مرحوم هاشمی انتقاد هم صورت گیرد. در خصوص مصلحت‌اندیشی او دو انتقاد داشته و دارم که به خودشان هم می‌گفتم. یکی اینکه حرف‌هایی باید می‌زد که سکوت می‌کرد. امروز اگر انتشار یک فایل صوتی از محمدجواد ظریف به جامعه شک ایجاد می‌شود به این دلیل است که حرف‌هایی که باید در طول ۸ سال زده می‌شد، یکجا در یک فایل چندساعته زده شد. کار بدی بود، نه از این جهت که نباید این حرف‌ها را می‌زد، بلکه چرا این حرف‌ها را زودتر، آشکار در طول ۸ سال گذشته نگفت.